USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: 'Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “İnanıyoruz ki lehçe kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destek sunar arttıkça Türkiye'de yerler arası konuşu eşitsizliğin elan da ciddi birlikte halde kapanacağı, yerler arası izafi birlikte yakınl

YÖK Başkanı Özvar: 'Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir'
02-12-2022 23:08

Kastamonu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kıymetlendirme toplantısı düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde meydana gelen toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile ihtisaslaşma dalında çalışkanlık yayınlayan 22 üniversitenin rektörleri, STK ve ilişik büyüklenme temsilcileri katıldı. Toplantıda ihtisaslaşma dalında çalışkanlık yayınlayan 22 üniversitenin rektörleri, yegâne hiçbir yalan alarak yanında sene süresince yürüttükleri icraat karşı bilgilendirmede bulundu. Toplantıda başkaca Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Muhammed Adak çeşidinden sokum eşliğinde kurumun emekleri ve sunulan destek sunar karşı katılımcılara bilgelik verildi.

“İhtisas üniversitelerimiz bundan böyle ilişik his alanlarında buluş belgesi alabilecek düzeye mevrut bulunduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz”

İhtisaslaşma dalında çalışkanlık yürüteç 22 üniversitenin rektörleriyle salname kıymetlendirme toplantısını gerçekleştirdiklerini kail YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bundan 6-7 sene önceki yanında numara grupta süregelen his üniversitelerimiz bundan böyle ilişik his alanlarında buluş belgesi alabilecek düzeye mevrut bulunduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz. Bunun yanı esna gene lehçe kalkınmayı hedefleyen planlarına Türkiye haricinde Avrupa'dan plan desteği bulmuş olmaları, bu programımızın uğrunda gittiğini yayınlayan yanında gayrı ehemmiyetli değişken ve ayraç adına değerlendirilebilir sanarak düşünüyorum. Bunun yanı esna Yükseköğretim Kurulu çeşidinden sunulan plan destekleriyle beraberce bundan böyle ticarileşme noktasına vasıl yöresel dünkü verim ve tasarımlarında iklim ekonomisine ciddi yanında katkı sağlayacağı bu toplantımız sonucunda ortaya çıkmak bulunuyor. İnanıyoruz ki lehçe kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destek sunar arttıkça Türkiye'de yerler arası hesaplı eşitsizliğin şimdi da ciddi yanında halde kapanacağı, yerler arası göreli yanında yakınlaşmanın, hesaplı yanında yakınlaşmanın ortaya çıkacağın anlaşılmaktadır” dedi.

“Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir”

Bakanlıkların yahut ilişik şirketlerin yerli yöresel kurda icra ettikleri tedbirlerin Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar verdiğini tamlayan Özvar, “Buradan anladığımız kadarıyla üniversitelerimizin icra ettiği projelerden anladığımız kadarıyla lehçe kalkınma hedeflerine varabilmenin en ehemmiyetli kurumsal vasıtaların başlangıcında yahut müesseselerin başlangıcında üniversiteler gelmektedir. Bakanlıkların yahut ilişik şirketlerin yerli yöresel kurda icra ettikleri ilkin isteklendirme edinmek kıl payı ortaya koyduğu tedbirler hiçbir şek bulunmayan ki Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir. hususi sektörle beraberce amme sahası de bu bakımdan ehemmiyetli mesafeler kat etmiştir. Gerek hususi dal ister amme piyasasının lehçe kalkınmaya icra ettiği hizmetlerinin yanı esna üniversitelerin bu dü bu piyasanın gerekseme duyduğu fen öge kalifiye personel ve ilmî araştırı kabil kalkınmanın en gerekli unsurlarını ve girdilerini elde yapmak itibarıyla elzem yanında yerinin bulunduğu bu görüşmede yanında yol şimdi ortaya çıkmak bulunuyor” sanarak konuştu.

“Gayretlerimizi arttırarak bitmeme ettiriyoruz”

Üniversitelerin ortaya koyduğu performansın şimdi güzel noktalara geleceğine inandığını aktaran YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın değme ile yanında darülfünun ihdas yapmak aracılığıyla elden Türkiye'de canlı şahısların pedagoji bilimi öğretimine değil, minimum onlar denli bölgenin hesaplı ve içtimai büyüme göstermesine de katkı sağlayacağı vizyonunun yaşama geçmeye başladığı mutlulukla gözlemliyoruz. Bu bakımdan halis muhlis üniversitelerimize teşekkürname kılmak isterim. İnşallah Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerimizin göstermiş bulunduğu hız ve çabalara kesinlikle eskiden bulunduğu kabil ahit de ve gelecekte de dayanaklık kılmak vermeye bitmeme edeceğimiz üniversitelerimizle beraberce Türkiye'nin geleceğinin inşasında, ister yükseköğretim gerekse Ar-Ge itibarıyla katkı vermeye bitmeme edeceğine inanıyoruz. Bu mevzuda gayretlerimizi artırarak bitmeme edeceğimizi anlatım ediyoruz” halinde konuştu. Özvar, konuşmasının böylecene Kastamonu Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a hazırlanmakta olan izlence ve ev sahiplikleri düşüncesince teşekkürname etti.

Vedat Yunus İkizoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler