USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'Türkiye bizim de vatanımız'

Üniversite eğitimleri düşüncesince geldikleri Türkiye'de sarsıntı düşüncesince seferber bulunan arsıulusal öğrenciler,"Türkiye bizim de vatanımız" niteleyerek sarsıntı haberiyle iri ortak sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

'Türkiye bizim de vatanımız'
27-02-2023 11:09

Üniversite eğitimleri düşüncesince Türkiye'de mevcut aşırı sayıda arsıulusal mektepli zelzele felaketiyle yaşanmış bulunan acıya kuma oldular. Ameen Amer Neamah ve Fadıla Mohammed Ali A Alsonusi de bu öğrencilerden. İkisi de Altınbaş Üniversitesi Mimarlık Bölümü akıbet dershane öğrencisi. Deprem bulunduğu andan itibaren toplamda 20 insandan oluşan ISR Team ile depremzedelere araştırma görevlisi olabilmek, yardımları gerekseme sahiplerine yansıtmak düşüncesince güç sarfettiler.

Aynı sürede Uluslararası talebe Temsilcisi de bulunan Ameen Amer Neamah Neamah, 2014'den bu yana Türkiye yaşıyor. Bu yıl Mimar kendisine yetkilendirilmiş olacak bulunan Ameen'in, ağabeyi de Türkiye'de Mekatronik mühendisliği eğitimi almış ve yetkilendirilmiş reşit ve gine Türkiye'de kişi işini yapıyor. Irak'da sert polat ticareti karşıcı babasıyla beraberce iş kurmuşlar ve Türkiye - Irak ortada sert polat ticareti hazırlamaya başlamışlar. “Bu nedenle Türkiye'yle bağlarımız aşırı kuvvetli, burada aşırı mutluyuz. Türkiye bizim de vatanımız. Kendimizi verecekli hissediyoruz” diyen Ameen, zelzele haberiyle iri müşterek sıkıntı yaşadıklarını, araştırma görevlisi olabilmek düşüncesince kâffesi darülfünun ile beraberce seferber olduklarını dile getirdi.

“Acıda da sevinçte de bütünlük edinmek önemli”

Ameen, üniversitelerinde Irak, Fas, Cezayir, Pakistan, Cezayir, Suriye ve Nijerya üzere sert aşırı değişik ülkeden öğrenciler beraberce yetişek gördüklerine ilgi çekti. Ammen, “Gerek harp lüzum katıksız kıyamet aşırı sayıda sıkıntı muammer coğrafyalarda erişmiş çocuklarız. Acıda da sevinçte de beraberce olmayı öğrendik. Hep beraberce bu felaketi muammer kardeşlerimize dayanaklık etmek olmaya çalıştık. Memleketlerimizdeki ailelerimizin de katkılarıyla topladığımız yardımları Üniversitemizin destekleriyle sahiplerine ulaştırmanın huzurunu yaşadık” niteleyerek duygularını dile getirdi.

Ameen, zelzele haberini evvel öğrendikleri devir ki duygularını ve nite düzenli olduklarını şöyleki anlattı: “Depremi evvel duyduğumuzda aşırı dip müşterek sıkıntı yaşadık ancak serinkanlı kalmaya çalıştık zira oradaki şahıslara iane etmemiz gerekliydi. Ekibimizle elden düzenli olduk ve aşırı endamsız sürede maddesel içsel elimizden mevrut değme çeşitli katkısı topladık. Üniversitemizle beraberce şahıslara iane edebilmek, kişilerin yaralarını sarmaya idman bizi az buçuk olsun rahatlattı. Memleketteki ailelerimiz de maddesel dayanaklık etmek sağladılar ve sonunda depremzedelerin imdadına koştuk, müşterek grup olabilmek hakeza yıllarda aşırı önemli. Temsilcilik ekibimize de başkaca aşırı teşekkürname ederim, onlar yapılmaksızın bütünlük olamazdık.”

“Benzer acıları yaşayanlar birbirini şimdi dobra anlar”

Fadıla Mohammed Ali A Alsonusi ise Libyalı. 5 kardeşi ve ailesiyle 11 senedir İstanbul'da yaşıyor. 2 salname Pazarlama ön lisans eğitimi de mevcut Fadıla, mimari akıbet sınıfta okuyor ve şimdiden fasile firmasında çalışmaya başladı. “Burayı evim üzere hissediyorum. 11 senedir ailemle buradayız. Artık türkiye üzere benimsedik.” niteleyerek Türkiye'ye duydukları bağlığı anlattı. Libya'da yaşadıkları devirde ise ülkelerindeki savaştan aşırı etkilendiklerini ve evleri karışma değme şeylerini kaybettiklerini dile getiren ve depremde konutlarını ve yakınlarını kaybedenlerin acısını bu yüzden aşırı dobra anladıklarını, içten hissettiklerini anlatım fail Fadıla “Ailem ve ego aşırı levent boylu müddet bu kayıpların etkisinden çıkamadık. Bu nedenle acılarını anlayabiliyorum. Benzer acıları yaşayanlar birbirini şimdi dobra anlar. Toparlanmamız gene yaşama dönmemiz devir aldı. Zor vakitlerde mevrut yardımların insanın, yaşama gene tutunması düşüncesince de aşırı katkısı oluyor” niteleyerek konuştu.
Bütün bu yaşananlar karşısında aşırı ümitsiz olduklarını gene dile getiren Fadıla,"Ailemle beraberce hem taharri memuru polis maşer kuruluşlarıyla da enerjik müşterek halde çalışıyoruz ve aynı sürede armağan yapıyoruz. Aynı devir da Uluslararası talebe Temsilcimiz Ameen ve kadrosunun Üniversitedeki kâffesi arsıulusal öğrencileri de düzenli ederek başlatmış bulunduğu iane kampanyasına da karışma olduk. Hem Türkiye'de aynı sürede Suriye'de depremden dokunca görenlere arkalamak hepimizi duygulandırdı” niteleyerek konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan da darülfünun kültürlerinde maşeri vebal projelerinin başta desteklendiğini ve öğrencilerinin maşeri sorunlara hassas olmalarının beklendiğini dile getirdi. Bu süreçte değme birinin maşeri bilinci gelişmiş, dinç fertler kendisine yetik olduklarını görmekten alım çalım duyduklarını tamlayan Erhan laflarını şöyleki sürdürdü: “Yardım kampanyamız sürecinde lüzum koordinasyonda lüzum zelzele illerine değişik fahri kendisine canla başla çalıştılar. Bizim üniversitemiz özelinde ise, arsıulusal müşterek el birliği kültürünün geliştiğini müşahede imkânı bulduk. Üniversitemizde 105 değişik ülkeden mevrut 6000'in üstünde mektepli yetişek almaktadır. Uluslararası öğrencilerimiz zelzele felaketi sonra depremzedelere dayanaklık etmek hasretmek düşüncesince iane kampanyamıza karışma oldular ve minimum Türk öğrencilerimiz denli el birliği sürecine imdat sağladılar. Yaptıkları yardımlara 'Altınbaş Üniversitesi Uluslararası Öğrencileri Sizinle' etiketi yapıştırarak, ikinci vatanımız dedikleri Türkiye'ye ve vatandaşlarına bulunan bağlılıklarını sergilediler. Türk ve arsıulusal öğrencilerimizin yardımların toplanması, tasnifi ve iletilmesi sürecinde sergiledikleri el birliği bizlerin geleceğe baştan umutla bakmasını sağladı. Bu hususta, maşeri iyileşmemizin ehliyetli da bu noktadan başlayacağını düşünüyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler