USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı

BAU Global Eğitim Ağı bünyesindeki Bay Atlantic Üniversitesi, Amerika'nın en prestijli akreditasyon kurumu NECHE'den (New England Comission of Higher Education) icazet alarak iri ortak başarıya imza attı.

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı
05-03-2023 11:06

Aldığı akreditasyonla Amerika'daki Harvard, MIT, Brown kabil dünyanın en önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek statüye munsap Bay Atlantic Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, “Akademik terbiye kalitesi ve icazet denkliği dair dünyanın önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek lige çıkmaktan şişman alım çalım duyuyoruz” dedi.

Bay Atlantic Üniversitesi, BAU Global Başkanı Enver Yücel'in liderliğinde 2014 senesinde Amerika'nın başkenti Washington DC'de kurulmuştu. Beyaz Saray'a endamsız müşterek volta mesafesinde öğrencilerine kapılarını açan üniversite, lisans, lisansüstü ve doktora programlarıyla kar gayesi gütmeden fariza vermeye başladı. Kurucu rektörlüğünü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran'ın icra ettiği üniversite, yerli, Asya, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa kıtalarındaki 46 ülkeden mevrut bine yaklaşan öğrencisiyle endamsız müddette adından yalan ettirdi. Sağladığı olanaklar ve burs imkanlarıyla Türk öğrencilerin de koyu ilgisine bozukluk bulunan Bay Atlantic Üniversitesi, mevcuttaki izlence bazlı akreditasyonunun birlikte efdal öğretimde şimdi prestijli ve sürekli müşterek akreditasyon benimseme etmek düşüncesince 1.5 sene ilk çalışmalarına başladı. Belirli sayıda izinli verilmesi, mali kendisine belli müşterek kapasiteye ulaşılması kabil kriterlerin tamamlanmasının arkası esna üniversite, federal hükümetin icra ettiği değişiklikle ABD'de coğrafi pozisyona bakmaksızın dünyanın en prestijli üniversitelerine akreditasyon sağlayan NECHE'ye müracaatta bulundu.

125 sene ilk kurulan, 4 bin 500 darülfünun mevcut Amerika'daki en dobra 100 üniversitenin 90'ının bulunmuş olduğu Boston da müdahale kuzeydoğu alanına hükmeden, MIT, Harvard, Brown kabil dünyanın en ehemmiyetli terbiye kurumlarını akredite fail NECHE, Bay Atlantic Üniversitesinin başvurusunu benimseme etti. Amerika'nın en prestijli akreditasyon kurumu NECHE çeşidinden kurulan ari komisyon, misyon, kurumsal planlama-değerlendirme, dümen organizasyonu, öğretim-öğrenim, mektepli hizmetleri, ölçme-değerlendirme, mali kaynaklar, eğitimin etkinliği, dürüstlük-şeffaflık başlıklarında Bay Atlantic Üniversitesini incelemeye aldı. Kasım ayındaki denetleme, eyyam devam eden raporlama ve görüşmelerin arkası esna komisyon, Bay Atlantic Üniversitesinin akreditasyonuna izin verdi. Uzun uğraşlar kararı tahsil edilen akreditasyon onayı, Amerika'da mevcut Enver Yücel ilkin peyda etmek neredeyse alım çalışanlarına şişman alım çalım ve talih yaşattı.

“Aynı ligdeyiz, şişman alım çalım duyuyoruz”

Akreditasyonla bilimsel nitelikli terbiye kalitesi ve icazet denkliği dair dünyanın önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek lige çıkmaktan şişman alım çalım duyduklarını dile getiren Bay Atlantic Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, “NECHE kabil Amerika'nın en prestijli kurumundan akreditasyon almakla darülfünun kendisine bundan sonra kâffesi federal terbiye programlarına müracaat yapabileceğiz. ABD'li ve ecnebi öğrencilerimiz federal tahsil kredisine başvurabilecek. Bu akreditasyonla üniversitemizde kıraat etmek talip öğrencilerimizin ara sınav benimseme oranları da artacak. Ülkemizdeki Yükseköğretim Kurumunun da Bay Atlantic Üniversitesini tanımasına, diplomamızın denkliğine olanak sağlayacak” dedi.

“Kalıcı müşterek Amerikan üniversitesi statüsüne kavuştuk”

NECHE'nin verdiği akreditasyonun baş döndürücü kalburüstü bulunduğunun altını çizen Vatanartıran, “Artık bizim üniversitemizden izinli bulunan öğrencilerin diploması, Harvard, MIT, Brown ve şimdi nice dobra üniversitenin diplomasıyla denk değerde olacak. Akreditasyonumuzla üniversitemiz, ecnebi müşterek girişimcinin kurduğu müşterek darülfünun olmaktan çıkıp gerçek, kalıcı, değme muhtelif sistemini Amerika'daki efdal tedris standartlarına gereğince uyarlamış müşterek terbiye kurumu olacak. Kalite vesikası de bu akreditasyonumuz olacak. İşin ucunda bundan sonra baş döndürücü kıymetli, baş döndürücü prestijli müşterek diplomamız var” diye mutluluğunu paylaştı.

“Ülkeme bağış olsun”

Akredite kararıyla şişman alım çalım ve talih canlı BAU Global Başkanı Enver Yücel ise, “Bay Atlantic Üniversitemizin NECHE çeşidinden akredite edilmiş olmasından baş döndürücü memnunuz. Öğrencilerimize en dobra terbiye deneyimini sunmaya ve Washington DC'de bedel yapmaya bitmeme edeceğiz. Bu karar, Cumhuriyetimizin 100. senesinde ülkeme bağış olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler