USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) başladı

Dünyanın en şişman yükseköğretim zirvelerinden bir tanesi yerine benimseme edilen ve bu sene sekizincisi planlı Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2023) İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde başladı.

8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) başladı
02-03-2023 09:06

Avrasya Üniversiteler Birliği'nin (EURAS) bu sene 8'incisini düzenlemiş bulunduğu Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul'da başladı. 72 ülkeden 320 kurumun katılma sağlamış bulunduğu ve milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayacak bulunan Zirve'de başkaca sahalarında bilirkişi 154 hitabı seminer ve açık oturum düzenleyecek. Zirve ile baş başa Türkiye'nin yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmaya bitmeme etmek, bu sektörde müşterek çekicilik merkezi biçimine getirerek bilimsel niteliği bulunan iş birliklerini çoğaltmak hedefleniyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 3 gündüz süresince misafirlerini ağırlayacak bulunan EURIE 2023'ın açım törenine YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun Göktaş, Hizmet İhracatçıları Birliği ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Avrupa Üniversiteler Birliği Başkanı Michael Murphy, Arap Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Amr Ezzat Salama, Asya ve Pasifik Üniversiteler Birliği Başkanı Sabur Khan katılma sağladı.

Fiziki kendisine katılma sağlayamadıkları düşüncesince videoteyp gönderen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise planlı Zirve düşüncesince herhangi müşterek devir şürekâ olduklarını dile getirerek emeği sabık her insana teşekkürlerini sundular.

“Üniversiteler, devletlerin kalkınmasında önemli”
Gönderdiği videoda, “Bilginin ve hızla gelişen teknolojinin üretildiği kalifiye insanoğlu kaynağının büyüdüğü üniversiteler, devletlerin kalkınmasında önemli” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Avrasya Üniversiteler Birliği öncülüğünde planlı bu etkinliğin, organ devletlerin yükseköğretim sistemlerinde kaliteyi henüz ileriye taşıması ve doğurgan iş birliklerine vesile olmasını dilek ediyorum. Bilginin ve hızla gelişen teknolojinin üretildiği kalifiye insanoğlu kaynağının büyüdüğü üniversiteler, devletlerin kalkınmasında önemli. Bu şuurla tığ de sonuç 20 yılda üniversitelerimizin gelişimini hızlandıracak ehemmiyetli hamleler yaptık, hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Bu noktadaki en esas önceliğimiz eğitimde okazyon eşitliğini gerçekleştirme buyurmak oldu. Bir taraftan memleketimizdeki darülfünun ve öğretim üyesi sayısını arttırırken öbür taraftan öğrencilerimizin hesaplı ve toplumsal olanakları genişlettik. Böylece talip herhangi müşterek gencimizin yükseköğretime erişmesini sağlıyoruz. Mesela 2012 senesinde mahsus şehirlerimizde munkabız sadece 76 üniversitemiz vardı. Bugün üniversiteleri ülkemizin tamamına yayarak sayılarını 208'ya çıkardık” halinde konuştu.

“Türkiye, misyon sektöründe güre iş gücü ve misyon sunumu sebebiyle dünyada öne çıkan devletler arasındadır”
Yaptığı konuşmada misyon sektörüne uyanıklık çekici Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, “Kendine saf müşterek dinamiğe ehil ve yetişek sektörünü de süresince barındıran misyon sektörleri, dünyalık piyasasının de tamamlayıcısı olması yönüyle topu topu dünyada önemle ele alınmaktadır. Her sabık gündüz farklılaşan istihsal ve istihlak modelleri, teknolojik yenilikler, acemi iş ika biçimleri ve devletlerin bu bölgede uyguladıkları politikalar evren misyon ticaretine istikamet vermeye bitmeme etmektedir. Bu değişim işlemi yakından izlem yazar müşterek parçası iktisap buyurmak sektördeki başarılarımızın sürdürülebilirliği açısından sonuç adım önemlidir. 2010 yılından günümüze bakılınca sene bazında dünyalık ticaretinde henüz çabuk müşterek seyirde büyüyen Dünya Hizmet Ticareti 6 trilyon dolarlık müşterek büyüklüğe ulaşmıştır. Türkiye, misyon sektörlerindeki deneyimi güre iş gücü ve misyon sunumu kalitesiyle bu bölgede dünyada öne çıkan devletler arasındadır. Ticaret Bakanlığı kendisine arsıulusal misyon ticarette henüz daha sonra noktalara kullanmak düşüncesince sert aşırı düzentileme yürütüyoruz” dedi.

“Bilimin, bilginin henüz aşırı üretilmesi ve paylaşılması lazım”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise gönderilmiş bulunduğu videoda şu ifadelere arazi verdi: “Öncelikle peş peşe yaşadığımız sarsıntı felaketlerinde yaşamını kaybeden eksiksiz yurttaşlarımıza müşterek kat henüz Allah'tan rahmet, yaralarımızı aceleci onma diliyorum. Yaşadığımız acıyı tabii unutmayacağız. Ama yaralarımızı dolamak düşüncesince müşterek olacağız ve herhangi müşterek daim baş başa eş mücadeleye bitmeme edeceğiz. Gözümüzün bebeği ve bu toprakların bulunan kadim şehirlerimizi baştan ayağa herhangi müşterek daim baş başa kaldıracağız. Eğitimde, kültürde, sanatta, sporda, sanayide, teknolojide herhangi müşterek bölgede adımlar atmaya, tarz almaya bitmeme edeceğiz. Spor Bakanlığı kendisine bugüne genişliğinde ülkemizin çelimli yürüyüşüne, nite dayanaklık buyurmak verdiysek bu süreçte henüz faik müşterek çabayla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün 8'incisi gerçekleşen bu kıymettar aranjman inanıyorum ki herhangi müşterek sene bulunduğu az daha bu sene da aşırı değerli. Buradaki kazanımlara ve altın paylaşımlara herhangi müşterek devir bulunduğu az daha bugün de insanlığın aşırı gereksinimi olduğuna inanıyoruz. Bilimin bilginin henüz aşırı üretilmesi ve paylaşılması lazım.”

“Bugün İstanbul'da olmanız Türk akademisine destektir”
Bakan Çavuşoğlu ise “Avrasya'nın en şişman yetişek zirvesi bulunan bu manalı aktiflik bundan sonradan gelenekseldir” niteleyerek ilkin Doç. Dr. Mustafa Aydın iktisap buyurmak az daha emeği sabık büyüklenme ve yetkilileri kutlama kartı etmiş bulunduğu konuşmada şunları söyledi:

“Milletçe şişman tasa içindeyiz. Ancak arsıulusal toplumların vatanımızda sergilediği el birliği ve dayanaklık buyurmak bizlere bu biberli günlerde maneviyat veriyor. İlk andan itibaren desteğe koşan ülkelerinize müşterek kat de siz kıymetli üyelerimizin gözetiminde kalpten teşekkürname ediyorum. Bugün İstanbul'da olmanız, depremde kıymettar üyelerini kaybeden Türk akademisine de şişman müşterek destektir. Bundan sonradan da sarsıntı felaketinden etkilenen üniversitelerimize herhangi müşterek muhtelif desteği vereceğinize eminim” halinde konuştu.

“Bu sene zirvemizde facia yönetimi konusu masaya yatırılacak”
Türkiye'nin çelimsiz müddet evvela aşırı şişman müşterek sıkıntı yaşadığını tamlayan ve bundan dolayı en herşeyden ilk olarak bunun üzüntüsünü yaşadıklarını anlatım fail Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın açım konuşmasında şu şekilde konuştu:

“Binlerce insanımız bu felakette hayatlarını kaybetti, martir oldu. Acımız aşırı taravetli ve yaşadığımız acının tanınabilir müşterek tarifi yok. Bu sıkıntı daha sonra bizleri destekleriyle bekâr bırakmayan sert aşırı memleket oldu. Bu devletlerin personeli dostlarımız da bugün aramızdalar. Onların vasıtalarıyla ülkelerine göstermiş oldukları dostluk, duyarlılık ve destekleri düşüncesince aşırı teşekkürname ediyorum. Şimdi bütünlük ve teavün tarihi diyoruz. Bu sene zirvemize hususi planlı panelde bilirkişi akademisyenler ‘Afet Yönetimi' konusunu masaya yatıracak, altın icraat yapacaklar. Yeniden meydana gelebilecek felaketlerde üniversitelerimizin rollerini belirlemesinde şişman yardım sağlayacağına inanıyorum.

“Küresel iş birlikleriyle mesail karşısında hal üretebiliriz”
Doç. Dr. Aydın, doğacak ve muvaffakiyet düşüncesince toptan işbirlikleri ile ilerlenmesi icap ettiğini aktardığı konuşmasında ayrıca, “Bugün dünyamız ekonomik, sosyal, siyasi, erke kaynakları, saf felaketler, hava değişikliği, mali krizler az daha sert aşırı mevzuda şişman güçlük ve sorunlarla gönül rahatlığı karşıya. Ne efsus ki ortaya çıkan bu mesail devletlerin biricik başlarına çözebilecekleri büyüklüğü çoktan aşmış durumda. Dünyamız bizim dünyamız ve bu mesail insanlığın eş sorunlarıdır. Bu sebeple bulunan sorunlara toptan iş birlikleriyle kısaca herhangi müşterek daim baş başa hal üretmemiz kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelerin topluma misyon misyonu var”
Açılış konuşmasında “Üniversitelerin topluma misyon misyonu da var” diyen YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun Göktaş ise “Kahramanmaraş merkezli depremi anmadan geçemeyeceğim. Çok ağırbaşlı müşterek depremle gönül rahatlığı karşıya kaldık. Üniversitelerin fonksiyonları ortada topluma misyon misyonu da var. Depremin geçmiş gününden itibaren darülfünun kampüslerinde ağırbaşlı hasarlar olmadığını gördük. Yakınları çökmüş altında arazi düzlük görevlilerimiz fark üniversitelerimizde bölüt misyon etti. Diğer devletler ise bizlere desteğe koştu. Uluslararası topluluğun sıcaklığını bu depremde hissettik. Bugün bu zirvede olmaktan da mevki duyuyorum. Doğal afet, hava krizi az daha mevzulara hal iktisap buyurmak düşüncesince üniversiteler önemlidir” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler