USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YDU bir üniversiteyle daha iş birliğine gitti

Yakın Doğu Üniversitesi ve Sebha Üniversitesi, KKTC ve Libya arasındaki dostluğun pekişmesine katkıda mevcut olmak gibi bilimsel niteliği olan teşrikimesai protokolü imzaladı. Atılan imzalar çerçevesinde bilimsel niteliği olan icraat ve incelemelerde teşrikimesai uygulanacak.

YDU bir üniversiteyle daha iş birliğine gitti
30-12-2022 17:08

Yakın Doğu Üniversitesi, Libya'nın en ehemmiyetli üniversitelerinden Sebha Üniversitesi ile bilimsel nitelikli teşrikimesai protokolü yaparak ehemmiyetli bir arsıulusal iş birliğine daha imza attı. YDU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig'in imzalarıyla yürürlüğe giren tören düzeni ile dü üniversite ortada bilimsel nitelikli icraat ve incelemelerde teşrikimesai yapılacak.

Üniversiteler ortada geliştirilen iş birliklerinin kültürel zenginleşmeye, ilmî ilerlemeye ve devletler arasındaki dostluğun pekişmesine ehemmiyetli katkılar yaptığına aksan meydana getirilen protokol; eş ilmî çalışmalar, global ahali eğitimi ve kültürel teşrikimesai mevzularını kapsıyor.

Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig'in beraberindeki heyetle baş başa Yakın Doğu Üniversitesi'ne meydana getirdiği ziyarette imzalanan protokolle; dü üniversitenin uygulayıcı, araştırman ve öğrencileri arasından çelimli bağlar oluşturulması hedefleniyor. Böylece, baş başa düzenlenen eş incelemelerin neticeleri eş yayınlara dönüştürülürken dü üniversite ortada sınama aktarımı da sağlanacak.

Prof. Dr. Mustafa Kurt: “Dünyanın sağlam aşırı ülkesinden ayrımlı kurumlarla imzaladığımız teşrikimesai protokolleri ile araştırmacılarımız ve öğrencilerimizi evren ile bütünleştirirken; ayrımlı külttürler ve ilmî birikimlere erbap kurumlarla birlikte, erbap olduğumuz ilmî birikimi insanlığın hizmetine sunuyoruz.”

Sebha Üniversitesi ile imzaladıkları bilimsel nitelikli teşrikimesai protokolü ile YDU'nun 150'yi aşan arsıulusal iş birliklerine bir yenisini daha eklediklerini kail Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, YDU'nun dünyanın sağlam aşırı ülkesinden üniversite ve enstitüler ile teşrikimesai yaparak ilmî üretkenliği ve verimliliği artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin, Times Higher Education, ODTÜ URAP, AD Scientific Index, Shanghai Ranking üzere ehemmiyetli arsıulusal yükseköğretim derecelendirme kurumlarının yayımladığı listelerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en güzel üniversitesi namına arazi alırken, ismini dünyanın en güzel üniversiteleri arasına yazdırdığını da hatırlatan Prof. Dr. Kurt, “Dünyanın sağlam aşırı ülkesinden ayrımlı kurumlarla imzaladığımız teşrikimesai protokolleri ile araştırmacılarımız ve öğrencilerimizi evren ile bütünleştirirken; ayrımlı kültürler ve ilmî birikimlere erbap kurumlarla birlikte, erbap olduğumuz ilmî birikimi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Sebha Üniversitesi ile imzaladığımız tören düzeni de bunun ehemmiyetli örneklerinden biri” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Masoud E. Alragig: “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, Yakın Doğu Üniversitesi'nin delici başarılarını durumunda gördük”

Yakın Doğu Üniversitesi'nin büyüklüğünden, madun yapısından, kampüsündeki imkanlardan ve bilimsel nitelikli başarılarından aşırı etkilendiklerini vurgulayan Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, bu delici başarıları durumunda rüyet şansına eriştik. İmzaladığımız teşrikimesai protokolüne doğrudan işlerlik kazandırarak YDU ile değme mevzuda iş birlikleri yükseltmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
Sebha Üniversitesi'nin Libya'nın en güzel ve en iri üniversitesi bulunduğunu kail Prof. Dr. Masoud E. Alragig, “Özellikle tababet ve mühendislik sahalarında YDU ile ehemmiyetli iş birlikleri geliştirebileceğimize inanıyoruz. talebe ve tedris üyeleri değiş programları da dü kuruluşa çelim katacak” değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler