USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Uzmanından akıbet YKS uyarıları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na önemli eyyam kaldığında tavsiyelerini ve değerlendirmelerini aktaran Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “TYT süresinin 30 zaman uzatılması adaylar düşüncesince avantaj. Geçmiş zamanlarda ö?

Uzmanından akıbet YKS uyarıları
15-06-2022 10:03

Üniversite sınavına stratejik eyyam kaldı. Hem senelerce bu imtihan düşüncesince etkin öğrenciler düşüncesince bununla beraber onların başarısını dört gözle gözleyen veliler düşüncesince tavsiyelerde ve değerlendirmelerde mevcut Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt başkaca bu sene sınavla ilişik meydana getirilen değişikliklere de değindi. Öğrencilerin baraj puanının kaldırılması kararı “daha güç ortak imtihan olacak” düşüncesinin kusur bulunduğunu aktaran Adil Kurt başkaca TYT'de uzatılan müddet ile ilgili, “çok iri avantaj” dedi.

“TYT düşüncesince tekrara ister yok, AYT düşüncesince çelimsiz bap özetlerine bakılabilir”

Öncelikli kendisine sınava küsurat sonuç ortak iki günde öğrencilerin öğüt çalışmalarını adım adım azaltmaları icap ettiğini kail Adil Kurt ilkin TYT hesabına AYT çelimsiz bap tekrarının muhtemel olabileceğinin altını çizdi.

Kurt hem öğrencilere bununla beraber velilere vermiş bulunduğu tavsiyelerde şunlara arazi verdi:

“Bu imtihan eskiden senelerden ayrımlı olmayacak. Ayrıca bu sınavların temelinde tanzim bulunduğu düşüncesince soruların güç ve ya hazırlop olması tek ehemmiyetli değil. Bu sebeple adaylarımız küsurat devir içinde şimdi evvela girdikleri sınavlarda çözemediği soruların hal videolarını behemehâl izlemeliler. Eksik bulunduğu noktaları hakeza tamamlamalılar. TYT düşüncesince yeniden yapmalarına ister yok. AYT bilgiye mebni bulunduğu düşüncesince çelimsiz bap tekrarı yapabilirler. Cumartesi gününe denli adaylar çalışmalarını adım adım azaltsınlar. Mutlaka cuma namazı haset gireceği okullara gidip bakarak önden neresi bulunduğunu görsünler. Veliler öğrencinin kaygısı arttırılmamak düşüncesince sınavla ilişik sohbetlerden kaçınmalı” dedi.

“Baraj kaldırıldı imtihan zorlaştı” algısı yanlış

Bu sene üniversitesine sınavına bağlı tadilat üzerine da değerlendirmelerde mevcut Kurt, baraj puanının kaldırılmasının kararı kendisine şimdi güç ortak imtihan olabileceği düşüncesinin batıl bulunduğunu söyledi. Kurt, “Baraj puanı kaldırıldı boydak tıp, mühendislik derece baraj puanları bire ortak kalıyor. Öğrencilerimiz ‘baraj puanı kaldırıldı, sınava giren mektepli arttı, imtihan soruları aşırı güç olacak.' Algısına kapılamamalı. 2022 YKS esbak sınavlardan ayrımlı değil. Her sene sınavların anlaşılan ortak formatı vardır. Geçen sene hesap zordu ihtimal bu sene Türkçe güç olabilir. Hangi dersin güç bulunduğu bilemiyoruz. talebe sınava girdiğinde sınavın güç ve ya hazırlop bulunduğunu ansızın en ortak tomar neti meydana getirecek halde imtihanı dobra yönetmesi gerekiyor. Eğer Türkçe bölümünde yukarı caba 3-4 istifham yapamadığında bilsin ki bu departman zor olsa lazım boydak çabucak ona değil hepsi Türkiye'de sınava giren her insana zordur. Dolayısıyla netlerle değil yüzde şerha sınavın güç ve ya hazırlop olmasını etkilememektedir” dedi.

“Sürenin uzaması aşırı iri üstünlük oldu”

Kurt laflarına şu halde bitmeme etti; “TYT'de sürenin 165 dakikaya çıkmasının öğrenciye aşırı iri ortak pozitif yanları olacak. Sayısal alandan sınava giren öğrenciler matematik, hile ve Türkçe'den istifham çözüyor boydak öteki bölümlere vakitleri kalmıyordu. Şimdi bu şansa sahipler. 1 gün sorusu ile 1 hesap sorusu eş değerdedir. mesela ortak mektepli 35 hesap sorusu yapar 5 adet şimdi güç suali gerçekleştirmek hesabına gidip gün sorusu yaparak 40 nete ulaşabilir. Ya da öteki alanlardan istifham çözerek de netini arttırmış olur. 165 dakika aşırı ehemmiyetli ortak avantajdır. Bu pozitif yanları dobra kullanırsa adaylarımız sınavda çalışmalarının karşılığı bulunan başarıyı almış olurlar.”

Eski TYT puanı ile bu sene sonuç defa YKS başvurusu yapılacak

Kurt başkaca ortak eskiden senenin TYT puanı ile YKS başvurusu imkanının bu sene sonuç defa uygulanacağını hatırlatarak, “TYT'de 200 benek kimlik kemiksiz düzlük öğrenciler, YKS'ye müracaat şartı ile TYT puanını kullanabiliyordu. Ancak bu sonuç defa uygulanacak. ÖSYM'nin sonucuna mucibince 2022 YKS'den itibaren tahsil edilen TYT 200 ve kimlik puanlar ortak ahir sene kullanılamayacak” dedi.

“Bu sene Türkçe güç olabilir”

Sürenin uzatılmasına eş bedel kendisine bu sene Türkçe dersinin az buçuk şimdi güç olabileceğini tabir fail Kurt, “Soruların ağırlık dereceleri gelişigüzel sene değişebiliyor. Geçen sene hesap zordu gelecek senelerde hikmet yahut dirim bilimi de güç olabilir. Ama bu sene imtihan süresinin uzatılması ile koşut kendisine Türkçe'de kıraat soruları artabilir ve Türkçe güç olabilir. Öğrencilerimiz paniğe kapılmadan imtihanı bitirmelidir. Sınavı dobra komuta etmek gerekiyor. TYT'nin asliye ilkesi soruları akıllıca okuyabilmek ve istifham içindeki hepsi detayları akıllıca kullanabilmektir. Ancak AYT'de ilmî bilim gerekiyor. Her dersteki terimlerin ne kavrama geldiğini o detayları kesinlikle kullanacağını ilmî değerlendirme kullanarak yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Her sene derslerin ağırlık oranları değişiyor”

ÖSYM verilerine mucibince sene bazında YKS'de derslerin ağırlık dereceleri ile ilişik de yorumlarını aktaran Kurt, “TYT sorularında devir hin kimi dersler güç kimi dersler ise hazırlop soruluyor. Türkçe imtihanı 2018,2019 ve 2020 senesinde anlaşılan ortak düzenle gitmiş 2021 senesinde şimdi da kolaylaşmıştır. Matematikte ise 2021 senesinde şimdi güç ortak imtihan olmuş. Fen sorularının 2018'de kolay, 2019'da zor, ahir senelerde ise az buçuk şimdi kolaylaştığı gözleniyor. Öte taraftan güzeşte sene hem TYT'de hem AYT'de eksiksiz derslerin içinde hesap dersi şimdi güç reşit ve çizge de şimdi aşağıya akıllıca inmiştir. O nedenden dolayı imtihanı belirleyen hesap olmuştur. Grafiklere baktığımızda öğrenciler ne derste ne sorulacağını ansızın en ortak tomar neti emisyon çalışsınlar” niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler