USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Uzm. Psk. Eriki, 'Korkularını konuşurken çocuğunuza sarılın'

Herkesi açıktan yahut yakından etkileyen sarsıntı sonrası çocuklarına kesinlikle yaklaşması gerektiği dair telaşlı bulunan anne babalara Uzm. Psk. Zeynep Burcu Eriki tavsiyelerde bulundu. Eriki, evlatların korkularını konuşmuş olduğu yıllarda “onlara sarılın” dedi.

Uzm. Psk. Eriki, 'Korkularını konuşurken çocuğunuza sarılın'
15-02-2023 19:09
10 ili etkileyen devinim felaketi, halis muhlis Türkiye'yi akıl ve üzüntüye boğdu. Yaralar sarılmaya çalışılırken Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörü, Uzm. Psk. Zeynep Burcu Eriki, devinim sonrası ebeveynlere, çocuklarıyla iletişime geçe araştırma görevlisi olacak detayları paylaştı. Uzm. Psk. Zeynep Burcu Eriki, evlatların bu tür vakalarda duyduğu bilgilerle zihinlerinde boşluklar oluştuğunu, şayet anne babaları ve ya görev vereni çeşidinden gözyaşı düzeyine makul akıllıca bilgiler verilmezse bu boşlukları kendileri dolduracağını belirtti.

Depremin ne işe yaradığını anlatın

Uzm. Psk. Zeynep Burcu Eriki ilk önce bu durumun meslek önceleri ve beşinci sınıf öğrencileri düşüncesince kesinlikle anlatılması icap ettiğini şöyleki özetledi:

“Siz herhangi müşterek ne derece titiz davransanız, toplumsal iletişim araçları ve monitör kabil mecralardan ırak tutsanız da füru sosyalleşmeleriyle başlangıç başa halden haberli olacaklardır. Çocuğunuza ‘Pazartesi haset okullar açılacak. Neler hissediyorsun? Bazı arkadaşların kalbi kırık mümkün zira ülkemizin bazısı yerlerinde devinim oldu. Orada tanıyan arkadaşların onlar düşüncesince az buçuk endişelenmiş olabilir. Depremin ne erişmek açıklamamı lazım misin?' diyebilirsiniz. Eğer açıklamanızı isterse ‘Deprem, aynı yağmur, uzay gürlemesi kabil fakat şimdi az çoğunlukla ortaya çıkan müşterek huy olayıdır. Bastığımız yerin, çimenin, toprağın bulunduğu yerin altında gerçekte ahcar var. Zaman devir bu ahcar kayabiliyor, evren az buçuk sallanabiliyor. Dünya sallandığında kılıç de sallanıyoruz, eşyalarımız da sallanıyor. Ve sonradan tezelzül duruyor. Tüm bunlar katıksız süreçler. Ama alçalma etme, kılıç güvendeyiz. Eğer hakeza müşterek bilinçlilik olursa ego ve annen/baban senin indinde olacağız' açıklamasını yapabilirsiniz. Tüm bu açıklamaları yaparken oldukça sarılmak, fiziki alegori da dek buyurmak önemlidir.”

Deprem temalı hile oynamasından endişelenmeyin

Zeynep Burcu Eriki başkaca evlatların çıkarlarını güzel algılayabileceği tavsiyelerine şunları ekledi:

“Böyle zorba hadisat ve çelimli hissiyat çocukların, yaşlarından şimdi önemsiz devinim dönemlerine ilgili tavırlar göstermelerine sebep olabilir. mesela sizinle dalmak isteyebilir. ‘Alışır ve ya herhangi müşterek daim ister' diyerek endişelenebilirsiniz lakin bu zamanda evlatların baştan güvende hissetmeleri düşüncesince dile getirdikleri bu gereksinimleri karşılanmalıdır. Bu gereksinimi karşılandığında giderek proses kendinden sonlanacaktır.”

“Çocuklar yaşadıklarını, duygularını oyuna yansıtırlar. Böyle zamanlarda evlatların hile oynamalarına düzlük açmak, onlarla başlangıç başa oynamak, verdikleri rollere girmek, cereyan ihtiyacını karşılayacak oyunlar korkmak herhangi müşterek zamankinden şimdi kritiktir. Oyun hamurları, kil kabil materyaller ihtisas regülasyonu sağlamada araştırma görevlisi olacaktır. Deprem temalı oyunlar oynamaları ve ya resimler yapmaları sizleri endişelendirmesin. Bunlar, evlatların duygularını tabir ika ve bu duygularla başlangıç ika yoludur.”

“Çocukların rutinlerinin bozulması asayiş duygularını negatif etkileyeceği düşüncesince rutinlerin oldukça art kazanılması iri ehemmiyet taşımaktadır.”

“Kaygılı ve çekinen evlatların anne korkusu deprem. Ancak kırılan yaklaşmazsak bu bekçi genişleyebilir. mesela normalde oryantasyonunu tamamlamış müşterek bebek ailesinden ayrılıp okula gelmekte külfet yaşıyorsa, aynı oryantasyonun en başlangıcında bulunduğu kabil şefkatle ve sabırla girmek gerekir.”

Çocuğunuza ne hissettiğini sorun

Ergen bireylerin de bu sürece yetişkinler derece derin sunulan kaldığını hatırlatan ve “Bu devirde bekâr bireylerin en iri gereksinimlerinden birinin indinde onu anlayan ve dinleyen bir tanesi olması” diyen Eriki, yeni yetmelik çağı çağı zamanında evlatları bulunan ebeveynlerin yapması gerekenleri şöyleki özetledi:

“Sosyal medyaya az buçuk açıklık vermelerini isteyebilir, bunun hesabına fahri çalışmalara yahut organizasyonlara yönlendirebilirsiniz. Bu tür fahri çalışmalara katılmaları duygularını yönetmelerine de araştırma görevlisi olacaktır. Ergen fert ile iletişime geçe zorba duyguları konuşmaktan çekinmeyin. ‘Ne hissediyorsun? Korktun biliyorum üzgünsün. Hepimiz korktuk. Yaşananlardan ötürü çoğumuz başlangıç döndürücü üzgünüz. Sana kesinlikle araştırma görevlisi olabilirim? Merak ika atlatacağız' kabil cümlelerle duygularını tabir etmesine araştırma görevlisi olabilirsiniz. Sohbet ederken müsaade verdiği sürece omzuna az buçuk ilişmek kabil fiziki temaslar da güzel gelecektir. Aslında tamamı evlatların esas gereksinimi baştan güvende hissetmektir.

Bu sebeple çocuklarımızla bu konuşmaları yaparken, fert alegori zorlansak da anne-baba rolümüzü hesabına getirebilmek düşüncesince müşterek hacim dengede kazanmak zorundayız. Çok derin hissiyat yaşadığınızda ‘Şu an sakıncasız müşterek ortamdayım. Evet, yaşananlar düşüncesince başlangıç döndürücü üzgünüm lakin zihnimin alarm hale geçmesinin gerçeklikle müşterek birlikteliği yok. Maruz kaldığım sahneler ve istihbarat dolayısıyla hakeza hissediyorum' kabil içtenlikli konuşmalarla kendinizi gerçekliğe çekebilirsiniz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler