USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'8. ve 12. sınıfların okula gelmesi sağlanmalı'

Yaşanan hareket felaketinin arkası sıra eğitim-öğretim hayatında da tebeddülat edilmek yerinde kalındı. Özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin girecek bulunduğu sınavlarda ikinci devre konularının karışma edilmeyeceği kararının çocuklarda okula bitmeme sorunu getireceğini

'8. ve 12. sınıfların okula gelmesi sağlanmalı'
20-02-2023 17:09
Deprem nedeniyle eğitim-öğretimde arıza yaşanmasın niteleyerek kimi değişikliklere gidildi ve 15 gündür evlerde depremin etkileriyle dirlik karşıya küsurat kollar 2 hafta tehirli kendisine ikinci devre başladı. Özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerini direkt etkileyen “yapılacak sınavlarda ikinci çevrim mevzuları engelleme olmayacak” kararının eğitimde takıntılara sebep olabildiği uyarısında mevcut Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, ikinci çevrim ve imtihan devri öğrencileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikli kendisine ikinci devirde depremden direkt etkilenen küçüklere yaklaşımların nite olması gerektiği üstüne görüşlerini bildiren Adil Kurt, ilişkilerin merhamet duygusu içermemesi icap ettiğini söyledi. Kurt, öğretmenlerin bu mevzuda kırılan davranmasını ve boydaş zorbalığı düşüncesince de evlatların arama altında olması icap ettiğini aktardı.

“Bilgi zincirinin kopmaması lazım”

İkinci zamanın 15 gündüz tehirli kendisine başlamasının öğretmenler çeşidinden telafi edilebileceğini ancak ‘çocukların aklında neler kaldı', ‘tekrar eylemek gerekiyor mu' kabil mevzulara da ilgi edilmesi icap ettiğini hatırlatan Kurt, “Öğretmenler müfredatlarını hâlâ eski 15 gündüz öncesinde nereden başlayacaksa oradan başlayacaklardır. Büyük ihtimalle 36 haftayı tamamlayacak biçimde terbiye düzenlenebilir. Doğru bilgilendirmenin devamı düşüncesince aradaki boşluğun kapatılması ve bilgelik zincirinin kopmaması lazım. Bilgi zincirleri 15 gündüz içinde koptu nedeniyle öğretmenler ilk önce evlatların neler hatırladığını, bu aralık süreçte neler yaptığını sorgulayarak ilerlemeli icabında önce çevrim kimi mevzular üstünden geçilmeli” dedi.

“8. ve 12. sınıfların okula gelmesi sağlanmalı”

“8. ve 12. sınıflar düşüncesince yapılacak bulunan sınavlarda ikinci zamanın engelleme olmaması bence yanlış” niteleyerek imtihan devri öğrencilerin yaşayacak bulunduğu sorunlar üzerinde mütekellim ve tavsiyelerde mevcut Kurt açıklamalarına şu biçimde bitmeme etti:

“Çünkü bu sınıfların ikinci çağında darülfünun ve liselerin ast yapısını içeren mevzular vardır. Öğrenciler sınavda bunlar engelleme bulunmadığı düşüncesince çalışmayacak. En şişman ziyan de şu; 8. sınıf öğrencileri ortak numara devirde gani oranda çalıştılar ayrıca bazısı yazdan itibaren çalışıyordu. Bu mevzular üzerinde daim fiilen kendisinin aşırı elleme bildiğini düşünebilir. Bildiğini organize ettiği ortak devir içinde küsurat 3 maaş devir diliminde o bilgisini yunak tutmadığı takdirde şişman dava yaşar ve okula gelmemeler başlar. Diğer en şişman tehlikelerden bir tanesi de evlatların okula gitmemesidir. Kesinlikle okula gitmeli. Okuldaki öğretmenler ve yöneticiler bu küçüklere pekiştirici programlar hazırlayıp evlatların okula gelmesi sağlanmalı.”

“Rehberler bunun düşüncesince 8. sınıf öğrencilerine normalde ortak okul yeğleme yapar kabil yeğleme yapmalı, hedeflerini belirlemeli. Şu an girmiş bulunduğu sınavda yüzde diliminde nerede, ne vaziyette bulunduğunu görmeli ve o yüzde dilimine layıkıyla nite emek vermesi gerektiğine ilişkin gelişigüzel öğrenciye hususi yazı düzenlemelidir.”

“12. sınıf talebesi de Ağustos'ta meydana getirecek bulunduğu tercihi şimdiden yapsın ve deneyim imtihanlarındaki almış bulunduğu puanlarla yüzde diliminin kaçta bulunduğunu görsün. Gideceği okula layıkıyla değerlendirsin, uğrunda 3 maaş ortak devir var. Bu 3 maaş süreci nite değerlendirmeliyiz niteleyerek okulların buna ilaç alması, evlatların beraberinde olması icap eder ki çocuklarımız hedeflerine akıllıca gitsinler. Unutmayın, en elleme terbiye okulda meydana getirilen eğitimdir.”

“Eksik bilgisi olanlara ak yazılı olacak”

Tekrar ika fırsatı olanlar düşüncesince de bu sürecin elleme değerlendirilmesi icap ettiğini kail Kurt laflarını şu biçimde sonlandırdı:

“Özellikle fire bilgisi olan, aşırı kalburüstü sıfır öğrenciler düşüncesince aşırı elleme ortak vesile doğdu. Tekrar ika şansı olacak. Kendine aşırı güvenen mektepli ise okula gelmezse öbür evlatların detayları onlardan hâlâ körpe olur. Her dü imtihan devri evlatların bütünü sabahleyin kalkıp okula gelmeli, şayet emek vermesi gerekiyorsa okulda çalışsınlar. Okulu katiyen boşlama etmesin. Eğitim zinciri kopmamalı, bu seneki 12. sınıf öğrencileri en kılıksız öğrencilerdir. Bu öğrenciler 9. ve 10. sınıfta pandemi yaşadı, 11. sınıfta okula gitti, 12. sınıfta da ikinci çevrim yok. tedbir almazsak darülfünun okumaları aşırı aşkın çetin olur. Çocukların lazım ast bina ve bilgiyle donatılması gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler