USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'Tatil ödevlerini eğlenceli hale getirin'

15 dinlence kabil boşluk tatillerde öğretmenleri kabilinden derslerin pekişmesi namına maruz ödevleri yapmakta zorluk çeken öğrenciler düşüncesince Rehberlik Uzmanı Reyhan Çakmakoğlu velilere, “Ödevleri fariza kabil göstermeyip eğlenceli hale getirmeliyiz. Böylelikle mahsul hen

'Tatil ödevlerini eğlenceli hale getirin'
27-01-2023 10:06
Özellikle beşinci dershane öğrencileri sunulan ödevleri genel açıdan bunaltıcı yahut baş döndürücü buldukları düşüncesince ya yapmıyorlar ve ya yeniden def yapıyorlar. 15 dinlence kabil aralık tatillerde veliler ise evlatları öğüt ilişkin sıkmamak düşüncesince ödev konusunu baş döndürücü gündeme sağlamak istemeseler de uzmanlar derinlemesine müddet derslerden ayrı kalmanın başarıyı olumsuz etkileyeceği ilişkin hem fikir. Bu açıdan İstanbul Aydın Üniversitesinden Rehberlik Uzmanı Reyhan Çakmakoğlu da velilere ve öğrencilere hem velut dinlence düşüncesince bununla beraber ödevler ilişkin tavsiyelerde bulundu.

“Tercihlerini bugünden belirlesinler”

Öncelikli şekilde sınava hazırlanmakta bulunan öğrencilerin tercihlerini yakalamak hesabına aralık tatili güzel değerlendirmelerini başvuru fail Çakmakoğlu, “Öğrenciler tatilin geçmiş haftasında birlikte iki haset dinlenmeye ayırabilirler. Ancak 8. ve 12. dershane bulunan imtihan grubu öğrencilerimiz geçmiş haftayı az buçuk bap tekrarlarıyla, ikinci haftayı da bereketli istifham bozma ve deneyim sınavlarıyla geçirirlerse onlar hesabına hâlâ hayır olacaktır. Deneme sınavlarını çözerken hâlâ titiz ve şuurlu yapmaları lazım. Bunun haricinde tercihlerini bugünden yapsınlar. Hangi okulu istiyorlarsa oraya yerleşen akıbet öğrencinin netlerine baksınlar. Bu netlerle özlük netlerini karşılaştırabilirlerse ikinci devre hâlâ müheyya birlikte halde ilerleyebilirler” dedi.

“Öğrenciler sosyalleşmeyi unuttu”

Sınav grubu sıfır öğrencilerin ise aileleriyle sayaç geçirmelerini öneren Çakmakoğlu, “Öğrenciler bu tatili genel ağ sınırsızmış kabil geçirmesinler. Çünkü öğrenciler bundan sonra tatillerde odalarına kapanıp, bilgisayarları ve tabletleriyle türlü oyunlar oynayarak sayaç geçiriyorlar. Fakat sosyalleşmeyi unutuyorlar. Ancak ilerideki yaşamlarında toplumsal yaşama gerekseme duyacakları ortamlarda bulunacaklardır. Bu sebeple ailelerin çocuklarını bu aşamada az buçuk hâlâ sosyalleşebilecekleri faaliyetlere yönlendirmelerini başvuru ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Çocuklara düşünmeyi öğretmeliyiz”

Sosyalleşmek hesabına evlatların aileleriyle türlü faaliyetlerde bulunabileceklerini de tabir fail Çakmakoğlu, “Aileler, evlatlarının dostlarının aileleriyle eş kamplar yapabilirler. Ortak etkinlikler düzenlenebilir. Birlikte melce ziyaretleri yapabilirler. Fikir tartışmaları, felek gözlemleri yapabilirler. Hem sosyalleşebilecekleri bununla beraber yaşama değgin realist birlikte kol bilgilere erbap olabilecekleri aktiviteler öneriyorum. Çocuklara ‘tatilde betik okuyun' deriz fakat o kitabından ne anladığını sorgulamıyoruz. O sebeple birlikte kitabı dolaşmak hesabına değme gözyaşı grubuna tavsiye edilen 100 asliye betik var. O kitaplardan birlikte departman okuyup, ailece tartışabilirler. ‘Burada ne beyan etmek istiyor, fikrin nedir, sen orada birlikte cibilliyet olsan hangisini kendini DOĞRU hissedersin yahut bu vakası ne değerlendirirsin' niteleyerek çocuklarına fikirlerini sorsunlar. Çocuklara birlikte bap üstüne düşünmeyi öğretmeliyiz. Nitekim öğrenciler yaşama değgin mesail üstünde düşünmüyorlar. Bu mesail üstünde ne yapabileceğini bilen, bunlar düşüncesince yazı karşılayıcı şahısların geleceğin dünyasında noktayı olacağını biliyoruz. Umuyorum ki mesail üstüne hal üretebilen birlikte döl yetiştirebiliriz” biçiminde konuştu.

“Ödevler fariza şekilde görülmeyip, eğlenceli hale getirilirse hâlâ sansasyonel olur”

Ara dinlence düşüncesince sunulan ödevlerin çocuğun zihnî dünyasını, becerilerini imar etmek düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu da kaydeden Çakmakoğlu bu açıdan ödev gerçekleştirmek istemeyen öğrenciler düşüncesince “eğlenceli hale getirmeliyiz” önerisinde bulundu. Çakmakoğlu laflarını şöyleki sonlandırdı: “Eğitim dünyamızdaki yaşanmış bulunan şu andaki gelişmeler ve meydana getirilen icraat hakkıyla gelişime akla yatkın ve öğrencinin gerçekte yapabileceği kapasitede yükümlülükler sağlıyor. Bir ödev veriliyorsa bu anımsatma amaçlıdır. Öğrenciyi hamletmek düşüncesince değildir. Onun zihnî dünyasını, becerilerini imar etmek içindir. Bunu birlikte görev, vebal şekilde görmeyip, ailece eğlenceli hale getirebilirler. Ödevleri aksiyon ve zihnî faaliyetleri yükseltmek düşüncesince birlikte olanak şekilde görürsek hâlâ sansasyonel olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler