USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Psikolog Dr. Algan: 'Ara tatil güzel bir mola olmalı'

Ara tatille baş başa karnesinde düşüt hamiş bulunan ailelerde yaşanmış bulunan ruhsal gerilim zımnında önerilerde mevcut Psikolog Dr. Ayşegül Güner Algan, “Notlara ilişkin adına tatilde sunulan cezaların, evladı çalışmaya motive etmekten fazla onlarla bulunan ilişkileri aksi

Psikolog Dr. Algan: 'Ara tatil güzel bir mola olmalı'
26-01-2023 11:07

İlkokuldan liseye derece örgün tahsil gören eksiksiz evlatların ve velilerin heyecanla beklediği boşluk tatilin önce haftası başladı. Özellikle notları ceninisakıt bulunan kollar düşüncesince karne almanın verdiği gerginlik, anne babalarda de görülüyor. Tatilin oluşturduğu müspet duyguların yanı esna bir takım ana babalar evlatların ceninisakıt notlarından ve boşluk tatilin ne dişi geçirilmesi dair düşünce yaşıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Ayşegül Güner Algan, esasta hem soluklanmak bununla birlikte gezinmek düşüncesince öğretime maruz bu aranın bazısı ailelerde kusursuz aksine kaygıya etmen olduğuna ayraç etti. Kimi hoca veya kursların bu boşluk tatili bir emek vermek maratonu namına gitmek istemesi de ailenin halihazırda yaşamış bulunduğu stresi arttırdığına nazarıitibar çekici Algan, “Güzel bir mola olması ve motive etmesi gerekirken, bir takım ailelerde ruhsal gerilim ve kaygıya etmen oluyor. Bu da hepsi karı ilişkilerini negatif etkiliyor. Çocuğunuza bağırarak vazife yaptırdığınız, görüntülük karşısında bıraktığınız bir tatil yaşatmayın” sanarak konuştu.

“Çocuğunuzla sahilde yürüyüp, taş toplayabilir ayrıca tamir işlerinize kuma edebilirsiniz”
Dr. Ayşegül Güner Algan, öğrenme süreçleri süresince mukteza senelerde maruz araların müspet etkilerinin unutulmaması icap ettiğini anlattı. Algan'a göre, boşluk tatilde çocuklarla baş başa geçirilen nitelikli zamanın, ahir çağda derslerine müspet tesiri oluyor. Doğa süresince meydana getirilen ve bedenî aktiviteleri içeren programların hem kognitif hem romanesk gelişime şişman faydası olacağını belirtiyor. Çocuğuyla sayaç buyurmak talip ailelere önerilerde mevcut Algan, bunların ailenin toplumsal ve hesaplı niteliğine gereğince ski yapmaktan, sahilde yürüyüp taş toplamaya veya köye gidip tavuklarla ilgilenmeye derece fark gösterdiğin anlatım etti. Zihinsel rahatlamayı içeren ve konsantrasyonu arttıran aktivitelerin de önemine yer veren Algan, “Ailecek geniş bir musiki eşliğinde mecelle okuyabilir, yapboz yapabilir, tamir veya elişi etkinliklerinize kuma edebilirsiniz. Hatta güzel bir dekor karşısında koyu soluk alıp ödeme egzersizleri güçlü yapabilirsiniz. Masa oyunu, as veya kelimesiz beyaz perde kabil toplumsal oyunlar da hem çocuğunuzu eğlendirip bununla birlikte ilişkinizi güçlendirecektir. Yeter ki siz çocuğunuzla sayaç buyurmak isteyin” dedi.

Bütün bunların indinde evlatların yaşı ilerledikçe aileden fazla yaşıtlarıyla sayaç buyurmak isteyeceklerine de ayraç fail Algan, ailelere bu tatilin bir kısmında evlatlarının arkadaşları ile sosyalleşmesini sağlamalarını da söyledi.

“Ceza ve tehdit, ilişkilerinizi bozar”
Algan, ceninisakıt notlar karşısında maruz ukubet ve gözdağı şekillerinin sakıncalarına da değindi. “Çocukların karnelerindeki notlara ilişkin namına tatilde maruz cezaların, evladı çalışmaya motive etmekten fazla onlarla bulunan ilişkileri negatif etkiler. Bunun indinde fasıl başlangıcında güzel bir karne düşüncesince koyulacak bir bağış veya bir ödül, ukubet ve tehditten baş döndürücü henüz muteber bir yöntemdir.” değerlendirmesini yaptı.

“Hedef, çocuğun kapasitesine gereğince belirlenmeli”
Algan'a göre, burada unutulmaması müstelzim nokta, çocuğun koyulan gayeye ulaşamaması şeklinde ödülün verilmemesi gerektiğidir. Bunun düşüncesince de gayesi koyarken çocuğun kapasitesinin de cezaevi uğrunda bulundurulmasının araç bulunduğu dile getirdi. Anne babaların romanesk ve fiziki namına evlatlarının gereksinimlerini karşılamalarının önemini anlattı. Algan, “Ebeveynlerimiz, evlatlarının derslerinde değerli olmalarını beklerken onların gerekseme duyduğu desteği vermeyi unutmamalı. Bu dayanaklık etmek güzel bir emek vermek ortamı oluşturmakla bu arada anne babanın romanesk ve fiziki namına da bebek gerekseme duyduğunda indinde olmasıdır. Bu noktada siz evladınıza haricen ne derece baş döndürücü ek ibret aldırırsanız aldırın, sizi indinde hissetmezse mukteza desteği vermiş olmazsınız” niteleyerek uyarılarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler