USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi

Evde bakılan, baş başa zaman geçirilen köpeklerin baştan sona sadık, muhabbet komple ve eslek tavırlara eş olmaları düşüncesince yavruluk devrinde karakterini akıllıca biçimlendirmek namına behemehâl belli eğitimleri almaları icap ettiğini tamlayan meraklı köpek eğitmeni Mura

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi
08-12-2021 11:29

Profesyonel köpek eğitmeni Murat Güngör bebek köpek eğitimine, eve girmiş bulunduğu evvela andan itibaren başlanılırsa alacağı eğitimin o genişliğinde nitelikli olacağını belirtti. Yavruluk periyodunu köpeklerde karakterin toy oluştuğu devre şekilde yorumlayan Güngör, köpek eğitiminde er sürecin önemini vurgulayarak, “Henüz biçimsiz alışkınlık kazanmamış ve agresyon sorunları sıfır dostunuza köpek eğitimi verilmesi eğitimdeki kalıcılığı sonuç aşama arttıracaktır” dedi.

Bir canlıyı eğitmenin ve ona toy şeyler öğretmenin katiyen görünmüş bulunduğu üzere bedava olmadığının altını çizen Murat Güngör, tahsile değişmeyen mevdu ise köpeği eğitecek bulunan ferdin enine boyuna götürümlü ve dengeli olması icap ettiğinin altını çizdi. Türkiye'deki en dinç köpek eğitmeni de bulunan Güngör, tahminî 10 yıldır bu sektörde bulunduğunu kaydetti.

10 adımda köpek eğitimi
“Ev içre beslediğimiz rastgele canlının behemehâl eğitim almasını sağlamalı” diyen Güngör, “Eğitimleri vermeden evvela davranışlarımızı ve ona gönül rahatlığı bulunan tavrımızı en başlangıcında belirlemeli ve oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmeliyiz. Günlük yaşantımıza rahatlıkla uzlaşma sağlayabilmeleri ve bizim ile nitelikli devir geçirmeleri düşüncesince eğitim sürecini en er çağa çekmeliyiz. Hatta arkadaşınız eve evvela girmiş bulunduğu dönemlerden itibaren eğitim sürecini başlatmalısınız” halinde konuştu.

Güngör, elleme ve akıllıca müşterek köpek eğitimi düşüncesince 10 adımda köpek eğitimi koşulları ise şöyle sıraladı:

“Yaşam alanı
Sahiplendiğiniz bebek köpekler düşüncesince evvela önceliğiniz ev içinde akıllıca müşterek dirim piyasası tekvin etmek olmalıdır. Bahçeli müşterek eviniz var ise bahçeye benzeyen müşterek göz içinde dirim piyasası oluşturabilirsiniz. Bahçeye benzeyen müşterek mekânı ona dirim piyasası tercih etmenizde antre çıkışları kolaylaşacak ve tamamı idman ihtiyaçlarının da karşılanması sağlanacaktır. Onlara oluşturulacak ıvır zıvır alanlar özgürlüklerini kısıtlayacak ve bu da dostunuzda agresyon sorunları oluşacaktır. Dostunuza asliye ihtiyacını karşılayacağı hususi bölgeler yapılmalıdır.

Şımartmamak
Bir köpeğe insanoğlu muamelesi yapmak, onların rastgele istediği şeyi namına iletmek özelliklede azdırmak köpeklerde saldırganlığa ve itaatsizlik üzere ehemmiyetli sorunlara kere açar. Liderlik ruhuna erbap olmalarını sağlamak, söz gelişi lüp rastgele tarafında oynamasını, koltukta uyumasını ve aşındırmak sofralarına genişliğinde çıkmasına menfez yumarsanız arkadaşınız size katiyen itaat etmeyecektir.

Mama düzeni
Bir köpeğin dimdik olabilmesi düşüncesince günce şekilde 40'dan müşterek tomar gıda öğesini alması gerekir. Evde yapılacak bulunan mamalar yahut ev yiyecekleri dostunuzun sağlığına aşırı dokunca verir. Yaşam sürelerinin kısalmasına ve mümkün hastalıklara kere açar. Köpeklerde çaça düzeni tekvin etmek verilecek bulunan abdesthane eğitimi ve sosyallik eğitimi ile de aracısız bağlantılıdır. Onlara ne genişliğinde aşırı çaça verirseniz onlar o genişliğinde aşırı bıkılmayan olacaklardır.

Tuvalet alışkanlığı
Yeni sahiplendiğiniz köpek sizin ile ev içre yaşıyorsa özen etmeniz müstelzim en ehemmiyetli bap abdesthane eğitimidir. Köpeklerde abdesthane alışkanlığı, dostunuzun yavruluk devrinde verilmesi gerekir. Yavruyken abdesthane alışkanlığı kazanması ilerleyici süreçlerde yaşanacak bulunan tamamı sorunlarında müşterek nevi önüne geçecek. Tuvalet eğitimi en ağır eğitimlerden biri bulunduğu düşüncesince meraklı köpek eğitmenlerinden iane kabul geçirmek en akıllıca değişmeyen olacaktır.

Tasmaya alıştırmak
Henüz yavruyken sahiplendiğiniz köpeğinize evvela şekilde ağırlık tasması takmalı ve bu tasmayı ona benimsetmelisiniz. Tasmaya alışan köpekler ile sahabe ortada inanma bağı ağız ağıza oluşur. Tasmalı müşterek halde gezi geçirmek şimdi konforlu yürüyüşleri de yanı sıra getirir. Boyun tasması ile rahatlıkla eğitilebilen köpeklerin, tasmaya ısınma süreçleri az buçuk ağır olabilir. Ama bu ağız ağıza sizin ve köpeğinizin güvenliği düşüncesince behemehâl yapılması müstelzim müşterek durumdur.

Sosyalleştirme
Karakter yapısının dobra ve akıllıca oluşmasını peylemek köpeklerdeki saldırganlığı ve tutum bozukluklarını önler. Bu durumun gerçekleşmesi düşüncesince de bebeklikten yetişkinliğe genişliğinde bulunan süreçte sosyalleşmeli ve ağız ağıza toplumsal izolasyonu sağlanmalıdır. Çünkü dışarıya çıkarmamak ve sosyalleştirmemek gitgide nice agresyon sorununu yanı sıra getirir. Evinize mevrut her insana havlar, dışarıda görmüş bulunduğu rastgele canlıya saldırmaya çalışırlar. Buda rahatsız ve talihsiz müşterek ortamın oluşmasını sağlayabilir. Bu sebeple köpekler behemehâl müşterek tomar hariç çıkmalı ve öteki canlıları tanımalıdır.

Hayır komutunu öğretmek
Dostunuzu arama edebilmeniz bire müşterek yaşamı bedava ve konforlu yaşayabilmeniz namına enine boyuna önemlidir. Bu fakat köpeğinize akıllıca ve vaktiyle komutları belletmek ile gerçekleşir. Köpeğinize yarayışlı komutunu akıllıca müşterek halde belletmek onu arama edebilmenizi sağlar. Sizin vazgeçtiğiniz müşterek şeyi yaptığında yarayışlı demeniz, bu komutu öğrenen arkadaşınız düşüncesince rahatlıkla o eylemden vazgeçmesine etken olacaktır. Köpekler ağız ağıza içgüdüleriyle akıntı eder. Onun reis ruhunu kırmanız ve size itaat etmesini sağlamalısınız.

Aferin komutunu öğretmek
Eğitimler düşüncesince en ehemmiyetli komutlardan biri bravo komutudur. Yeni şeyler öğretilen dostunuza, öğrettiğiniz şeyi yaptığında bravo niteleyerek onu bahtiyar etmeniz gerekir. Bu egemenlik ile istenilmeyen müşterek bilinçlilik ile karşılaşırsanız yarayışlı demeli ve sizin istediğinizi yaptığında ise bravo niteleyerek onu ödüllendirmelisiniz.

İtaat etmesini sağlamak
Köpekler doğası gereği rastgele devir içgüdüleriyle akıntı ederler. Bu gidiş ilerleyici zamanlarda eğitilmemiş müşterek köpek düşüncesince saldırma, havlama, ısırma, kemirme üzere nice tutum bozukluğunu yanı sıra getirir. Size itaat etmeyen müşterek deli dolu ile berhayat olmak ziyadesiyle zordur. Aradaki inanma bağının oluşması ve yaşanacak hastalıkların ortadan kalkması düşüncesince de iri müşterek seçenek olacaktır. Size itaat fail müşterek köpek ile bir çok aşırı sıkıntının önüne geçebilirsiniz. Yöneticinin ki bulunduğunu bilmesi ve sizi reis şekilde görmesi yaşayacağınız yaşamı kolaylaştırır.

Eğitim tekrarları
Daha nitelikli müşterek beraberlik namına sunulan eğitimlerde süreklilik olması gerekir. Bu toy şeyler öğrettiğiniz dostunuzun sunulan eğitimleri ağız ağıza kavraması ve unutmaması düşüncesince de önemlidir. Onu nereye yahut ne yöne akıllıca çekeceğiniz ağız ağıza sizin elinizdedir. Eğitimlerde devamlılığı sağlamaz iseniz köpeğiniz kendiliğinden onun akıllıca bulunduğunu zanneder ve sunulan eğitimlerin hata yöne eğilmesini sağlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler