USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Şura kararlarının takipçisi olacağız'

20'nci Milli Eğitim Şurası'nın kapanış töreninde mütekellim Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı kendisine takipçisi olacağız. 3 ay içinde ortak deyiş yayımlayarak, tahsil edilen kararların uygulanma haritasını hem Şura üyeler

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Şura kararlarının takipçisi olacağız'
03-12-2021 11:49
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) planlı ve anne teması "Eğitimde Fırsat Eşitliği" bulunan 20'nci Milli Eğitim Şurası 1 Aralık'ta başladı ve 3 gündüz sürdü. Şura kapsamında "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" başlıklarında hususi his komisyonları kuruldu. Şura, Bakan Mahut Özer'in konuşmasından sonradan Divan Toplantısı ile tahsil edilen ve 128 maddeden oluşan kararların oylanmasıyla sonuç buldu. Maddelerin oylanması öncesinde Şura'nın kapanış konuşmalarını meydana getiren Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı adına bizim görevimiz aşırı çelimli olacak.

Çünkü gerisinde hemen buradaki 3 günce proses değil, hem genel ağ üstünden bununla beraber 26 bölgedeki mümessili ile etraflı paydaşların görüşlerini indinde biçimde bu kararların içine munzam olanağı olacak. Alınan kararların uygulanma etabında da Şura üyelerimiz bu kararların gerçekleştirildiğini görmekten ve millî indinde meşruluk sahası içinde Şura kararlarının iri miktarda uygulanmaya geçtiğini görmekten de iri indinde iftihar duyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı adına takipçisi olacağız”

20'nci Milli Eğitim Şurası'nda alınacak kararların uygulanma sürecinde de yakından takip edileceğinin altını çizen Bakan Özer, “Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı adına takipçisi olacağız. 3 ay içinde indinde anlatım yayımlayarak, tahsil edilen kararların uygulanma haritasını hem Şura üyeleri bununla beraber tamamı halkoyu ile paylaşacağız. Bugün 3 Aralık 2021, 3 ay sonradan şu demek oluyor ki 3 Mart 2022 tarihinde burada Şura'da tahsil edilen kararların uygulanma derecesini tamamı paydaşlarımız ile baş başa takip edeceğiz.

Hakikaten iri indinde afiyetle sizlerden mevrut önerilerin ne derecede sahada gerçekleştiğini sizler de görmüş olacaksınız. Dolaysıyla burada kısaca 2 maaş proses içinde görüşler evrile evrile ve en sonuç kalburüstü Şura üyelerinin katkılarıyla sonuç biçimine mevrut kararların sahada ne genişliğinde ehemmiyetli iyileşmelere kez açtığını da daima baş başa görmüş olacağız. Ben yeniden Şura üyelerine bu sürece katkılarından çevre teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

“Her çeşitli görüşe açığız, demokratik gelişigüzel çeşitli değişik görüşün dile getirilebilir ve konuşulabilir olmasından iri indinde iftihar duyuyoruz”

Üç gündüz devam eden Milli Eğitim Şurası'nın, ülkenin değişik noktalarından terbiye bilimi bilimi temsilcilerini indinde araya getiren aşırı demokratik indinde ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Özer, “Her çeşitli görüşe açığız, demokratik gelişigüzel çeşitli değişik görüşün dile getirilebilir ve konuşulabilir olmasından iri indinde iftihar duyuyoruz. Başlangıçtaki misyonumuz bu yaklaşımın bu 3 gündüz içinde gerçekleştiğini görmekten de mevki duyuyorum. Çünkü yegâne Milli Eğitim sistemimiz mevcut ve bu terbiye bilimi bilimi sisteminin aşırı hâlâ birinci sınıf olması hemen Milli Eğitim Bakanlığı adına bizim değil, herkesin görevidir. Onun düşüncesince gerçekten terbiye bilimi bilimi indinde uyuşma meselesi ve değişik görüşlerin tartışılabilir olması, eğitimde ülkenin aşırı değişik paydaşlarının indinde araya gelebiliyor olması devletimizde demokrasinin geleceği açısından sonuç basamak düş verici. Onun düşüncesince demokratik indinde proses içinde bu Şura'nın nihayetlendiriliyor bulunmasına verdiğiniz ulama düşüncesince de hepinize başkaca teşekkürname ederim” halinde konuştu.

“Türkiye'nin terbiye bilimi bilimi ile ilgilendiren görüşü olan, yazan, baş yoran tamamı paydaşlarının görüşlerini alarak acemi kez haritasını çizebilmekten iri mevki duyuyoruz”

Toplantı daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Özer, Şura'da tahsil edilen kararlarda tamamı Türkiye'den kuma paydaşların birleştiğine ilgi çekerek, “Şurada tahsil edilen kararları Milli Eğitim Bakanlığı adına budala adına aldık. İnşallah uygulamaya kılmak düşüncesince de gelişigüzel çeşitli çabayı harcama edeceğiz. Şuranın açılışında da açıklanmış ettiğim kabilinden tahsil edilen kararların gerçekleştirilme oranını gelişigüzel 3 ayda indinde hem kalburüstü Şura üyeleri bununla beraber tamamı halkoyu ile paylaşacağız. Çok degaje katılımlı indinde Şura gerçekleştirmiş olmaktan da iri indinde mevki duyuyoruz. İnşallah ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği' başlığı altında; esas eğitimde vesile eşitliği, okullar arası olanak farklılıklarının azaltılması ve mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile öğretmenlerin mesleksel gelişiminin desteklenmesi konusunda; tamamı Türkiye'nin terbiye bilimi bilimi ile ilgilendiren görüşü olan, yazan, baş yoran tamamı paydaşlarının görüşlerini alarak acemi kez haritasını çizebilmekten iri mevki duyuyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Mehmet Kalay


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler