USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3-5 gözyaşı aralığındaki evlatların kâffesi Türkiye'de ekol öncesi eğitime erişebilmesi ve 5 yaşındaki evlatların okullaşma oranının yüze 100'e çıkartmak düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlarda bulunduklarını söyle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:
26-07-2022 19:03

Bakan Özer, Erzurum programında Vali Okay Memiş'i makamında görüşme ederek müşterek müddet görüştü. Daha sonraları Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile "İl Değerlendirme Toplantısı" karşıcı Bakan Özer güruh sonrası açılamalarda bulundu. Bakan Özer, "Bütün illerimize gittiğimiz devir valimiz, ulus vekillerimiz, şehremaneti başkanlarımız, ulusal eğitim müdürlerimiz, kaza ulusal eğitim müdürlerimiz ile beraberce o ildeki eğitimin resmini çıkartmaya, bulunan hali değerlendirmeye ve bulunan eğitim parametrelerini henüz elleme iyileştirebilmek düşüncesince neler yapabiliriz buna kapsayıcı müşterek halde düzentileme olanağı buluyoruz. Bugünde Erzurum'da baş döndürücü velut müşterek istimara toplantısı yaptık. Erzurum hakkıyla eğitimde, meslek öncesinden erdemli öğretime derece eğitimin topu topu kademelerinde başka illerimize alanında numunelik oluşum fail illerimizden müşterek tanesi. Bugünde bulunan çalışmalara arttırma kendisine neler yapabiliriz, 2 yaşlara derece elbette gelebiliriz, eğitimin standardını baş döndürücü henüz elleme noktaya getirebiliriz bunları değerlendirdik." dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı kendisine Erzurum'a 2022 senesinde güçlendirme, yıkım-yapım, dünkü yatırımlar bağlamında 278 milyonluk müşterek envestisman ön görmüşüz ve bu 278 milyonluk yatırımlar bitmeme ediyor." diyen Bakan Özer, şunları kaydetti:

"Bu istimara toplantımızda 610 milyonluk dünkü yatırımı vermiş bulunuyoruz. Dolayısıyla 278 milyonluk Erzurum'daki Milli Eğitim Bakanlığı yatırımını 888 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Erzurum'a hayır kademli olmasını diliyorum. Bunlardan birincisi güçlendirme. Biliyorsunuz Türkiye'de akıbet 3 sene içinde ihya ve yık-yap büyük evleviyet verdik biz. İstiyoruz ki okullar en emin bölgeler olsun ve bunun düşüncesince çabuk müşterek halde 2022 senesinde bu emek harcamaları hepsini tamamlayacağız. Güçlendirme ile ilgilendiren Erzurum bizim göndermiş olduğumuz ödeneklerin hepsini kullandı. Mevut topu topu ihya planındaki topu topu okulların çalışmalarını baş döndürücü kalburüstü müşterek halde bitmeme ettirdi. ek kendisine belki dahlinde güçlendirmeye gerekseme olacak okullar düşüncesince de arttırma müşterek 100 milyonluk bütçeyi Erzurum'a kazandırmış bulunuyoruz. Yine yılların vakayiname sorunu bulunduğu tabir edildi. Olur ilçemizde müşterek 300 mektepli kapasiteli pansiyonu bütünleme inşaatını yaparak inşallah onu da çabuk müşterek halde Erzurum'umuza kazandırmış olacağız. Bu sene eğitim öğretimde 2022-2023 eğitim talim yılına hazırlıklara, değme ayrışık anlamda, harbilik malzemesinden, kırtasiye malzemesine kadar, önemsiz onarımlardan, okulların donatımına derece topu topu illerimizin ihtiyacını karşılayarak ve baş döndürücü tedarikli müşterek halde girmeyi hedefliyoruz. Burada en ehemmiyetli şeyde büyük onarımlar, doğrusu okulların çatısından, tuvaletine kadar. Tüm yerlerin büyük tamir kapsamında çabuk müşterek halde yapılarak henüz elleme müşterek ortamda gençlerimizin karşılanması. Bu bağlamda 100 milyonluk müşterek büyük onarımı da bulunan büyük onarımın 4 katına çıkartarak Erzurum'daki, merkezdeki, ilçelerdeki, köydeki eksiksiz okulları çabuk müşterek halde aracısız geçireceğiz."

Bakan Özer, "Yine Milli Eğitim Bakanlığı kendisine bu çevrim en evleviyet verdiğimiz alanlardan müşterek tanesi bildiğiniz derece meslek öncesi eğitim. Yani 3-5 gözyaşı aralığındaki evlatlarımızın eksiksiz Türkiye'de meslek öncesi eğitime erişebilmesi düşüncesince ve başta 5 yaşındaki okullaşma oranını yüzdelik 100'e çıkartmak düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlarda bulunuyoruz." diyerek, "Bu kapsamda da Erzurum'a 9 parça dünkü anaokulu etme sonucu aldık. 1 parça Palandöken ilçemize, 3 parça Yakutiye ilçemize, 1 parça Oltu ilçemize, 1 parça Karayazı ilçemize, 2 parça Karaçoban ilçemize, 1 de aziziye peyda etmek kıl payı 9 parça dünkü anaokulumuzu da inşallah ferda sebebiyle envestisman programımıza alıp ihalesini vermiş olacağız. 7 parça ilkokul, Aziziye'de, Palandöken'de, Yakutiye'de, Hınıs'ta, Karaçoban'da, Köprüköy'de, Karayazı'da, Narman'da ve Tekman'da peyda etmek kıl payı 9 parça de gine ilkokulu bulunan yatırımlara koymuş olacağız ve böylecene deyinmiş olduğum yatırımlar 610 milyonluk müşterek yatırım, inşallah bu yatırımlarla beraberce 1 milyara benzeyen eğitim yatırımıyla Erzurum'u baş döndürücü henüz elleme noktalara taşıyacak." sanarak konuştu.

"Gerçekten öğretmenlerimiz, meslek yöneticilerimiz baş döndürücü esirgemez müşterek halde Türkiye'nin değme noktasında çalışıyorlar, minnettarız." diyen Özer, "Covid sürecinde de hakkıyla baş döndürücü kalburüstü müşterek proses yönetimi yaptılar ve müşterek sene on paralık kesintiye uğramadan, on paralık boşluk vermeden önceki yılların dezavantajlarını telafi edecek dayanaklık etmek mekanizmalarını devreye sokarak baş döndürücü kalburüstü başarım sergilediler. Ben başta öğretmenlerimizin hepsini kutluyorum. İnşallah bu ziyaretimiz hayır oldu, inşallah ahir ziyaretlerimizde bu meydana getirilen icraat ne etaba geldi, dünkü arttırma ne gereksinimler var onları istimara imkanımız olacak. Tekrar bu yatırımların Erzurum'a hayır kademli olmasını diliyorum.” dedi.

Çağrı Korkmaz - M. Ertuğrul Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler