USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı’ başladı

Çok sayıda pedagoji bilimi kurumunun yöneticileri ve pedagoji bilimi uzmanlarını ortak araya getiren ‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı' başladı. Eğitim odaklı açık oturum ve atölyelerin yer almış olduğu fuarda dubara tasarımından spora nice alandaki madde uzmanları çeşidinden

‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı’ başladı
22-01-2022 18:53

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) organizasyonuyla bu sene ikincisi planlı ‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı', üniversitenin Beşiktaş kampüsünde başladı. İki gündüz sürecek bulunan fuarda panellerin indinde atölyeler de düzenlenirken, programa hem online da hem de fiziki yerine ortaklık sağlanabiliyor. Türkiye'nin ehemmiyetli terbiye kurumlarının, eğitimcilerinin ve yazarlarının yer almış olduğu fuar, ‘Yeni Normalde Liderlik' paneliyle başladı. Bunun indinde fuarda İklim Değişikliği, Yeni Normalde Okula Uyum, Sanat Eğitimi ve Öğretmenlik, Spor Eğitimi ve Öğretmenlik derece nice açık oturum ile Öğretmenlik Kariyerinde Mesleki Gelişim: Engeller ve Öneriler, Tadımlık Mindfulness Atölyesi madde başlıklı online atölyeler düzenlenecek. Paneller ve atölyelere https://ogretmenkariyerfuari.com/fuar-programi/ adresinde mevcut izlence bağlantıları eliyle ortaklık sağlanabiliyor.

“Öğretmen adaylarının değişik birlikte kariyer rotası oluşturmasını istiyoruz”

Fuarın açılışında mütekellim BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, kariyer fuarının önemine uyanıklık çekerek şunları söyledi:

“Kariyer fuarını gerçekleştirmek istedik zira birincisi, terbiye fakültesi mezunlarımızın kariyerlerine önceden hususi okulları da ağırbaşlı birlikte kariyer sahası yerine görmelerini istiyoruz. O nedenden dolayı bilgelik kurulumuzda baş döndürücü giranbaha terbiye fakültesi dekanlarımız, hocalarımız var. Onlarda tamamı ağlarına tamamı hoca adaylarına, kısaca öğrencilerine bu kariyer fuarını ilettiler. Biliyorsunuz ki Türkiye'de büyüyen birlikte hususi mektep piyasası var. Bu kurumların da kalifiye öğretmenlere, yöneticilere gereksinimi var. Bu anlamda tığ bu aradaki geçişi dolduracak birlikte ortam oluşturabilir miyiz? Öğretmen adaylarımıza ayrıksı birlikte açıdan, hususi okullar açısından kariyerlerine başlamayı düşündürtecek birlikte aktiflik yapabilir miyiz? niteleyerek düşündük. Birinci misyonumuz bu. Yani terbiye fakültelerindeki hoca adaylarımızın değişik birlikte kariyer rotasına girebilmelerini istiyoruz. İkinci hedefimiz, muallimlik lahut birlikte dizge fakat ayrımsız sürede bizim düşüncesince meraklı birlikte meslektir. O nedenden dolayı muallimlik mesleğine ilişkin, meraklı algıyı yükseltmek ve ayrımsız sürede bu süreçte öğretmenlerimizin sorunları, muallimlik mesleğinin ilerlemesi düşüncesince yapılması gerekenler dair da hususi okullar ayn açısından birlikte ortam peyda etmek istedik, ikinci sebebimiz de bu.”

“Öğretmenler kurumların insanoğlu kaynaklarıyla görüşebilecek”


Fuarın hoca adayları düşüncesince kariyerlerine istikamet verebilecek alternatifleri belirlemelerinde ehemmiyetli birlikte görevi bulunduğunu tamlayan Karadeniz, “Üçüncü amacımız, öğretmenlerimiz düşüncesince birlikte kariyer, iş tahvil imkanı olacaksa bunun düşüncesince birlikte ortam alıştırmak istedik. Özellikle okullarımızı öz platformları üstünden aradıkları niteliklere bağlı hoca ve insanoğlu kaynağını ulaşıyorlar. Aynı sürede birlikte öğretmenin değişmeyen verirken bu kurumları değişik açılardan tanıyarak, bu kurumlara başvurmasını da düşündük. O nedenden dolayı ikinci gündüz süresince bu fuara dahil bulunan öğretmenler değişik birlikte anlamda bu kurumunun gösterimi ve stratejisi açısından tanıyacaklar. Bir esbak fuarda işe yerleştirmeler oldu. Öğretmenlerimiz uygun görüşmeler yaptılar ve o kurumlarla öğretmenlerimizi birlikte araya getirdiğimiz iyi birlikte ortam oldu. Düzenlediğimiz bu hoca kariyer fuarıyla gerçekte terbiye kurumlarıyla belli hoca adaylarını birlikte araya getirerek birlikte röportaj süreci de ayarlamış olduk. Fuarda panellerimiz düzenlenecek ve Youtube'dan izleme edilecek. Bunun yanı sıra, terbiye kurumlarımızın insanoğlu kaynaklarıyla hoca adayları, hem okula gelip hem de online da musahabe yapabilirler” biçiminde konuştu.

“Öğretmenin görevi değişiyor ve buna fut uydurmamız gerekiyor”

BAU Global Başkanı Enver Yücel, öğretmenin rolüne değinerek, “Dönem fasıl hoca arkadaşlarımızın eğitim/öğretim paradigmalarının değiştiğini söylüyoruz. Bugün evren değişiyor onun düşüncesince öğretmenlerimizin bugünkü değişime layıkıyla akıntı ve ahenk sağlayabilmesi düşüncesince alacağı eğitimler baş döndürücü önemlidir. Bazı devletlerde 5 yılda birlikte hoca arkadaşlarımızın sınavdan geçtiğini görüyoruz. Türkiye'de hoca yerine atandıktan sonraları zahmetli oluncaya denli buna benzeri mecburi yerine rastgele birlikte bilinçlilik bulunmuyor. Fakat biz behemehâl kendimizi alelhusus de bugünkü devirde kendimizi yenilememiz lazım. Daha birlikte tomar araştırı yapmamız geçişsiz zira terbiye ve öğretmenin görevi değişiyor ve buna fut uydurmamız gerekiyor. En ilkin her insanın bilmiş olduğu eğitimde dijitalleşmeyi ve terbiye teknolojilerinin kullanıldığını biliyoruz. Buna fark ahenk sağlayarak derslerimizi anlatabilmemiz gerekir. Bunun indinde pandeminin bizlere öğrettikleri de var. Demek ki çabucak beniz yüze değil engin da birlikte eğitim/öğretim sisteminin varlığına inanmaz lazım. Bunu çoğaltabiliriz, yeşil ekonomiden tutun, hava değişimine denli öğretmenlerimizi hazırlamamız gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler