USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak

GÜNSEL profesyonelleri, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde verecekleri derslerle, otomotiv endüstrisindeki deneyimlerini mühendislik öğrencilerine aktaracak.

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak
05-02-2023 10:06

GÜNSEL profesyonelleri acemi edep bilimi bilimi devrinde Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi”, “CAD Tasarım”, “Taşıt Mekaniği ve Alt Sistemleri”, “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek.

Benimsediği “Girişimci Üniversite” gösterimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin evcil ve ulusal arabası GÜNSEL ilkin iktisap buyurmak üzere, ARGE ve tasarımını meydana getirdiği sağlam baş döndürücü projeyi yaşama nâkil Yakın Doğu Üniversitesi, ülkeye iri müşterek ivme kazandıracak bu projelerdeki deneyimlerini öğrencilerine de aktarmaya bitmeme ediyor.

Üniversite-sanayi iş birliğini müşterek aşama öteye taşıyarak, bire müşterek yerleşke içinde müşterek araya getiren Yakın Doğu Üniversitesi, ülkenin yüzdelik 100 elektrikli araba markası GÜNSEL'le yürüteceği bilimsel nitelikli süreçleri eş güdümlü buyurmak düşüncesince kurduğu “Akademik Danışma Kurulu” ile bu iş birliğini kurumsallaştırdı.

Akademik Danışma Kurulu, dü büyüklenme ortada güreşçi köprüsü olacak

İki büyüklenme arasında, proje, yayın, ders, ve yetişim kadar çalışmaların sayısının ve kalitesinin artırılması hedefiyle kurulan “Akademik Danışma Kurulu”, GÜNSEL ve Yakın Doğu Üniversitesi arasında; uran - yüksekokul iş birliğinin ikiz cepheli planlanması ve hâlâ nakit para bir duruma getirilmesini amaçlıyor. Kurulun almış olduğu referans sonucu doğrultusunda; GÜNSEL'de yetişim ve işe alıntı garantisi mevcut Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun ilişik bölümlerinin öğrencilerine GÜNSEL'in görmüş geçirmiş sistem profesyonelleri kuramsal ve kullanışlı dersler de verecek.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt başkanlığında açılan Akademik Danışma Kurulu; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Bilgehan, Mühendislik Fakültesi Araştırmadan Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Hacı, Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sezer Kanbul ve Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seren Başaran'dan oluşuyor.

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak

Yeni edep bilimi bilimi dönemiyle birlikte, Sistem Mühendisi Muhammet Keleş “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi”, Yaşam Modülü Takım Lideri Emre Uyar “CAD Tasarımı”, Sürüş Modülü Grup Lideri Samet Öztürk “Taşıt Mekaniği ve Alt Sistemleri” ile Harness Grup Lideri Pınar Öztürk ise “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek. İlerleyen devirde GÜNSEL profesyonellerinin verdiği derslere yenileri de eklenecek.

“Edindiğimiz birikimi, profesyonellerimiz eliyle öğrencilerimize aktaracağız”

Üniversite 4.0 vizyonunu müşterek aşama öteye taşıyarak “girişimci üniversite” gösterimi ile akıntı ettiklerini kail Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Sahip olduğumuz ARGE ve ilmî istihsal kuvvetiyle otomotiv, keyif ve defans sahalarında geliştirdiğimiz projeleri halletmeye bitmeme ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin evcil ve ulusal arabası GÜNSEL'i, özlük ekipleriyle geliştirerek önceki modelleri B9'un 13 prototipini ürettiklerini hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “GÜNSEL'i ihya ve prototipleme sürecinde edindiğimiz birikimi, profesyonellerimiz eliyle Mühendislik Fakültesi'nde edep bilimi bilimi gören öğrencilerimize aktaracağız” dedi.

“Profesyonellerin vereceği kuramsal ve kullanışlı derslerle, öğrencilerimiz geleceğe apiko namına yetkilendirilmiş olacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt ise kuramsal eğitimin beraberinde kullanışlı eğitimin hassaten mühendislik kadar bölgelerde sonuç evre ehemmiyetli olduğuna aksan yaparak, “Bu yaklaşımla, darülfünun kampüsünde geliştirdiğimiz herhangi müşterek tek projede öğrencilerimizi en ehemmiyetli paydaşlarımız namına görüyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, kuramsal donanımlarının beraberinde direkt uygulamanın müşterek parçası durumuna getirerek, sahalarında repertuvar kazanmaları hedefliyoruz” ifadesine toprak verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine, halihazırda GÜNSEL'de yetişim olanağı ve iş garantisi verdiklerini kail Prof. Dr. Kurt, “GÜNSEL profesyonellerinin vereceği kuramsal ve kullanışlı derslerle, öğrencilerimiz geleceğe apiko namına yetkilendirilmiş olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler