USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Doğru bilgilerle sınav stresini engellemek mümkün

Aileler, akilane müşterek manipülasyon ile evlatlarının sınav stresine aşınmış düşmesini engelleyebilir. Yakın Doğu Üniversitesi'nin online yetişek platformu E-Study Box'ın 26 Ocak Çarşamba haset parasız yerine düzenleyeceği webinar kusursuz da buna delalet etmeyi amaçlıyor

Doğru bilgilerle sınav stresini engellemek mümkün
07-01-2023 14:08

Hayatın ne evresinde olursa olsun sınanma hissi, dayanıklı baş döndürücü insanoğlu düşüncesince en iri stres kaynaklarından biridir. Bu durum, edep bilimi bilimi yaşamı süresince sık sık dirlik karşıya kalınan sınavların da öğrenciler ve aileleri düşüncesince esas stres kaynaklarından bir tanesi durumuna gelmesine hastalık olur. Stresin esas deposu ise muvaffakiyetsizlik ihtimalinin oluşturduğu kaygılardır.. Peki bu kaygıları akla yatkın kumanda etmek ve sınav stresi ile başa adam edinmek düşüncesince neler yapılabilir?

Yakın Doğu Üniversitesi'nin online edep bilimi bilimi platformu E-Study Box'ın 26 Ocak Çarşamba haset parasız namına düzenleyeceği webinar, sınav stresinin akla yatkın yan yana biçimde yönetilebilmesi düşüncesince ailelere ve öğrencilere delalet etmeyi amaçlıyor. Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak'ın Psikolog Yaren Uğur'u mihman alacağı webinarda, sınav stresi ile başa çıkabilmek düşüncesince yapılması gerekenler masaya yatırılacak.

Sınav stresinde eş faktörü

Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak, kolej imtihanlarının geçmiş aşamasının gerçekleşeceği şu günlerde mektepli ve ailelerinin sınav baskısını hissetmeye başladığını söyleyerek, “Kabul etmesi kuvvet olsa da, evlatların bilimsel nitelikli başarıya mebni yaşamış olduğu sınav stresinin ehemmiyetli yan yana bölümü, ebeveynlerin şuurlu yahut zihin dışı namına çocuklarına yüklenmesinden kaynaklanıyor” ifadesini kullanıyor.

Dolayısıyla sınav stresi ile başa çıkmanın en ehemmiyetli yolu ailelerin akla yatkın bilgilerle donatılmasından geçiyor. Öztoprak, 26 Ocak Çarşamba 11.00-12.00 saatleri ortada düzenleyecekleri parasız webinarda, Psikolog Yaren Uğur'la baş başa ailelere, sınav stresinin elbette yönetilmesi gerektiğine müteallik yan yana kere haritası çıkaracaklarını söylüyor.

Düzenleyecekleri webinarda; kaygının tanımı, sonuçları, sınav kaygısını yenmenin önemi, anne-babaların takınması müstelzim tutumlar, sınav sürecini fırsata çevirmenin alternatifleri ve sınav sonrası düşüncesince öneriler üzere özellik başlıklarını ele alacaklarını kail Öztoprak, “Ailelerin, evlatlarının potansiyelini keşfetmelerini ve edep bilimi bilimi hayatları süresince onlara kere arkadaşlığı yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” diyor.

Çocuklarınızı sınava tedarik sürecinde bekâr bırakmayın

Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak, webinarda değinecekleri özellik başlıkları ile ait de ipuçları verdi. Çocukların, sınav süreçlerinde çıkarlarını bekâr hissetmemesi gerektiğine aksan önleyen Öztoprak, “Anne-babaların; sınav süreçlerinde, küçüklere bası hissettirmeden onların indinde olduklarını göstermeleri sonuç etap önemlidir. Çocuğunuzla baş başa emek vermek takvimi oluşturun. Çalışma materyallerini gözden geçirirken onlara asistan olun. Böylelikle, çocuklarınıza bu süreçte dayanak olarak, bekâr olmadıklarını hissettirebilirsiniz” ifadesini kullanıyor.

Çocuğun sınav stresinin üstesinden gelmesi düşüncesince gerekseme duyduğu güvenceyi ve romanesk desteği sağlamanın önemine de yer veren Öztoprak, “Bütün bunları yaparken yavrunuzun dobra beslendiğinden ve derneşik yan yana uykuyla yeteri kadar dinlendiğinden de tehlikesiz olun” tavsiyesinde bulunuyor.

Çocukların öz sorumluluklarını almasına müsaade verin

Ailelerin umumi namına meydana getirdiği en ehemmiyetli yanlışlardan birinin evladı denetlemeye idman bulunduğunu kail Hunat Ayşe Öztoprak, “Arkadaşlarıyla iletişimlerini kısıtlamak, mesajlarını arama etmek, umumi ağ yahut dubara canlandırırken geçirdiği süreyi yasaklarla sınırlamaya idman yavrunuzun stresinin artmasına hastalık olacaktır. Bu sınırların çocukla baş başa belirlenmesi ve öz sorumluluklarını alarak özdenetimlerini oluşturmalarını getirmek baş döndürücü henüz çarpıcı olacaktır” ifadesini kullanıyor. “Çocukların tazelenme duygusunu hissetmesine asistan edinmek düşüncesince yürüyüşe çıkmayı yahut musiki dinlemeyi önerebilirsiniz. Bir anne baba namına yapabileceğiniz en dobra nesne onların öz davranışlarından mesul hissetmelerini getirmek olacaktır” diyen Öztoprak, “Çocuklarınızın faziletli notlardan baş döndürücü öğrenmeye odaklanmasını sağlamak, kaygılarını azaltarak baş başa bilimsel nitelikli başarılarını da yükseltecektir” ifadesini kullanıyor.

26 Ocak Çarşamba günü, Psikolog Yaren Uğur ile baş başa parasız namına düzenleyecekleri webinara çağırma fail Hunat Ayşe Öztoprak, “E-Study Box'ın umumi ağ sitesine organ namına webinarımıza parasız namına katılabilirsiniz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler