USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Diyarbakır’dan Amerika’daki öğrencilik yaşamına

Dünyanın mahdut üniversitelerinden Harvard ve Brown'dan mükemmel burslu benimseme alınca adlarını duyuran Diyarbakırlı Dicle, Seyit ve Nehir, bugünlerde memleketlerinden kilometrelerce uzaklıktaki Amerika'da, hayallerine akıllıca emniyetli adımlarla hızlıca ilerliyor. Kısa müddet

Diyarbakır’dan Amerika’daki öğrencilik yaşamına
26-12-2022 11:06

Türkiye onları, sabık yıl, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde okurken, rastgele müşterek sene evren genelinde yüzbinlerce adayın öğrenci iktisap etmek düşüncesince başvurduğu, siyasa ve tutum dünyasından ehemmiyetli adları izinli fail Amerika'daki Harvard ve Brown üniversitelerinden dört dörtlük burslu onama almalarıyla tanıdı. Başarı hikayeleriyle abuhava gündemine oturan gençlerden Nehir Toklu Harvard Üniversitesi Organizmik ve Evrimsel Biyoloji Bölümü, Dicle Ezgi Ekinci gine Harvard Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü, Seyit Metin Barut ise Brown Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Bölümüne dört dörtlük burslu namına girmeye doğruluk kazandı. Eğitim talim periyodunun başlangıcında Diyarbakır'dan 8 bin 702 kilometre uzaklıktaki Amerika'ya revan üç genç, kariyerleri amacında darülfünun eğitimlerine başladı. Şimdilerde idealleri doğrultusunda ayrışık eğitimler alıp derin müşterek düzentileme temposuna giren gençler, dünkü ekol ortamlarına ve yaşamlarına da endamsız müddette alıştı.

“Çok mutluyum”

Gençlerden, amacının talim üyesi ve bilgi insanı iktisap etmek bulunduğunu dile getiren Dicle Ezgi Ekinci, “Şu anda dünyanın en elleme üniversitelerinden Harvard'da laboratuvar deneyimine mebni araştırı derslerimizi almaya çalışıyorum. Aynı vakitte değişik alanlardan da (ekonomi, arkeoloji) dersler alarak deneyimimi zenginleştirmeye çalışıyorum. Burada iktisap etmek aşırı dobra hemen ilkin akrabalarım iktisap etmek kıl payı Türkiye'yi de özlüyorum. Kültürümüzü, yemeklerimizi sağlam aşırı şeyi. Bu sebepten dolayı tatillerde Türkiye'ye gelmeye çalışıyorum. Bahçeşehir Koleji'nin lisedeyken bana sağlamış bulunduğu gönül eğitimi, İngilizcemi geliştirmem açısından aşırı önemliydi. Onun haricinde hususi robotik seçimi dersler, aşırı değişik beceriler geliştirmemi sağladı. İdeallerim doğrultusunda çalışmaktan aşırı mutluyum” niteleyerek konuştu.

“Brown, aşırı hususi müşterek yer”

Öğrencilerden Seyit Metin Barut ise “Şu an ikinci sınıftayım ve ayrımsız vakitte üniversitede araştırı asistanı namına çalışıyorum. Kariyer hedefim, lisans eğitimim bittikten sonradan elektronik beyin sistemleri ve araba öğrenmesi üstüne efdal eğitimimi tamamlamak. Ardından yüksekokul çalışmaların beraberinde sektörde de müşterek müddet çalışmak. Brown Üniversitesi, benim düşüncesince aşırı hususi müşterek yer, burada aşırı kalburüstü ihvan edindim ve aşırı ehemmiyetli profesörlerle çalışma, onlardan ibret onama etme olanağı buldum. Amerika'da okumanın en şişman avantajlarından bir tanesi bilimsel nitelikli özgürlük. Burada alanımla ait derslerin indinde istediğim rastgele müşterek bölümden sanat, antropoloji, nörobilim kabil değişik dersler alabiliyorum” dedi.

“İlgileri doğrultusunda çalışsınlar”

Türkiye'de aile, ev ve dostlarının haricinde en aşırı özlemiş bulunduğu şeyin yemekler olduğunu, Amerika'daki yiyeceklere alışmada müşterek hayli zorlandığını kail Barut, “Yurtdışında görgü bilimi bilimi dair okulumun ümranlı müşterek kültürü var. Lise süresince bu hedefimize müteveccih icraat yaptık. Robotik turnuvaları, konferanslar gibi. Ardından müşavir öğretmenlerimizin de şişman çalışmaları ve yardımları ile başvurumuzu yolladık ve onama aldığımız düşüncesince aşırı bahtiyar olduk. Amerika'da kıraat etmek talip öğrencilere tavsiyem, hazırlanmaya ercecik başlamaları ve ilgileri doğrultusunda icraat yapmaları” biçiminde konuştu.

“Mutlu olduğumu bilmeleri beni bahtiyar ediyor“

Gelecekte araştırı dalında kalmayı planladığını dile getiren Nehir Toklu ise “Amerika'da ve bu denli değişik bölgelerde etkin değişik firez ve deneyimlerden mevrut şahısların bulunduğu müşterek yerde iktisap etmek aşırı güzel. Okulda hem alanımla ait hem de apayrı alanlara yardım sağlayacak dersler alıyorum. Türkiye'yi ve ailemi aşırı özlesem de burada olduğum düşüncesince bahtiyar olduklarını aşina iktisap etmek beni de bahtiyar ediyor. Diyarbakır'dan izinli olduğum Bahçeşehir Kolejinin bana en şişman katkısı, tanıştığım insanoğlu ve öğretmenlerimin desteğiydi. İleride Amerika'da kıraat etmek talip öğrencilere tavsiyem burasının sistemini elleme anlamaları ve ellerinde menfaatlerini rastgele müşterek bölgede üretmek düşüncesince fırsatları var ise korkmadan nice repertuvar edinmeye çalışmaları” dedi.
BAU Global Başkanı Yücel'i gururlandıran buluşma

Dicle, Nehir ve Seyit ile bu arada gine Diyarbakır ve İstanbul'daki Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinden izinli olup MIT, Harvard ve Brown üniversitelerinden onama alıp görgü bilimi bilimi gören Cem Arda Tepe, Ege Kabasakaloğlu, Berkin Binbaş, Pir Servan Tutşi ve Roza Kavak, Amerika'da ayrışık ziyaretlerde mevcut BAU Global Başkanı, ayrımsız vakitte Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı bulunan Enver Yücel ile müşterek araya geldi. Boston'da izinli öğrencileriyle buluşmaktan şişman alım çalım ve sevinme duyduğunu dile getiren Yücel, “Eğitim kurumlarımızla geleceğin değiş liderlerini beslemek düşüncesince şişman güç gider ediyoruz. Büyük alım çalım duyduğum izinli arkadaşlarımız da geleceğin liderleri olacaklar. Daha yaşanabilir müşterek evren ve adamlık düşüncesince çalışacaklar. Bizim en şişman değerimiz mezunlarımız. Mezun gençlerimizle ne denli övünsek azdır, dünyaya ve insanlığa yararlı olacaklarına inancımda tamdır” niteleyerek konuştu.

“Kendimi çokça ihya fırsatı buluyorum”

Buluşmaya dahil bulunan öğrencilerden Amerika'da elit bilgi insanlarını yetiştiren MIT'de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) görgü bilimi bilimi gören Berkin Binbaş ise nice imkana kavuştuğunu dile getirerek, “Hayallerimin ardı esna koşarken kendimi çokça ihya fırsatı buluyorum. Burada bellemek istediğimi en elleme hocalardan, en elleme şirketlerden öğrenme olanağına sahibim. Amerika'ya ekol düşüncesince geleli 2.5 yılı geçti. Günlük hayatımın çoğunu öğrencilik yaşamı ve ekol işleri nehiy ediyor. Derslerden araştırmaya, asistanlıktan üyesi olduğum füze takımına denli MIT hayatıma hükmediyor. Muhtemelen doktoramı da Amerika'da yapacağım hemen kesme namına ne dalda olacağına daha değişmeyen vermedim. Ancak elimden geldiğince fizik, aritmetik ve elektronik beyin bilimi dallarında umumi namına kendimi geliştirmeye çalışıp doktora ve kariyerim düşüncesince en akilane sonucu vermeye çalışıyorum. Bunları yaparken ihtimal alışılmış olacak hemen Türkiye'den ilk ailemi ve arkadaşlarımı daha sonra da yiyecekleri özlüyorum. Zamanında kolejimin bana sağlamış bulunduğu en ehemmiyetli avantaj, müşterek mevzuyu yalnız başına disiplinli müşterek biçimde araştırabilme ve öğrenebilme becerisi oldu. Lisede yaptığımız olimpiyat çalışmalarının bilhassa buna şişman yardımı oldu. Amerika'ya başlamak talip öğrenciler, hayallerinden katiyen vazgeçmesinler, rastgele müşterek daim hedefleri doğrultusunda ellerinden geleni yapsınlar. Sonuç ne olursa olsun, neticeden fazla bu yolda çabalarken öğreneceklerinin kendileri düşüncesince en kalburüstü yardım olacağını ve geleceklerini şekillendirmede ehemmiyetli gösteriş oynayacağını düşünüyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler