USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

BAU 25’nci yaşını kutluyor

Bahçeşehir Üniversitesi, 25'nci yapılış sene dönümüne hususi yerine “BAU 25. Yıl mükafat Töreni”ni düzenledi. BAU'nun çeyrek yaşlarında evren üniversiteleri ortada geçmiş 500'e girmesinin mutluluğunu yaşadığını kail BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “En

BAU 25’nci yaşını kutluyor
19-01-2023 09:07

BAU Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşen programa BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karedeniz, BAU Mütevelli Heyeti üyeleri ve BAU bilimsel nitelikli ve yönetsel mensubu katıldı. Etkinlikte tetkikat ve arsıulusal yayınlar ile bilime katkıda mevcut akademisyenler, kuruluşa ulama sağlayıcı topu topu çalışanlar ödüllendirildi.

“Ne bahtiyar ki hedefimize ulaştık”

Üniversitenin yapı hikâyesini özetleyen Enver Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılını kutladığımız bu yıl, Bahçeşehir Üniversitesi ailesi düşüncesince ayrı ortak ciddiyete sahip. Bu yıl, BAU Global ağının amiral gemisi Bahçeşehir Üniversitesi'nin 25'inci yapı sene dönümü. Geleceğin liderlerini bakmak amacıyla yola çıktığımız üniversitemizle Cumhuriyetimizin çeyrek asrına zevcelik etmenin muhik gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye dönerek baktığımızda çetince günlerimiz de ha fakat on paralık yılmadık, hayallerimizden vazgeçmeyip yola bitmeme ettik ve topu topu azmimizle baştan sona beraberce canla başla çalıştık. O devir yola çıkarken ortak amaç koymuştuk. 25 yılda dünyada evvel 500 darülfünun ortamında olacağımıza dair. Şimdi çeyrek asrı geride bırakırken, ne bahtiyar ki hedefimize ulaştık. Bahçeşehir Üniversitemiz, dünyanın en kredili derecelendirme kuruluşu Times Higher Education 2023 verilerine uyarınca Türkiye'deki üniversiteler ortada 5'inci, topu topu evren üniversiteleri ortada “Industry Income- Endüstriyel Kazanç” dalında 374'üncü oldu” dedi.

“En iri motivasyonum ülkeme bulunan sevgimdir”

25 yılda azimle çalıştıklarını tamlayan Enver Yücel laflarını şu halde sürdürdü: “50 yıla yakındır BUEK grubunun liderliğini yapıyorum. Bu süreçte gelişigüzel güzeşte devir hem öğrendim hem öğrettim. Tüm bunlar düşüncesince efor sarfiyat ederken en iri motivasyonum ülkeme bulunan sevgimdir. Eğer ego memleketime ve insanlığa yarayışlı nafi şeyler bırakabilirsem, özellikle ki ülkemin gereksinim duyan rastgele ortak mevzuda yarar sağlayabilirsem o devir hayattaki en iri büyüklük benim olur. Bizim gençlerimiz en kalifiye tahsile layıktır, ecnebi abuhava evlatlarının peşinde imkânsız anlayışı ile baştan sona üniversal boyutta değişmeyen aldık. Bu nedenden aşağılık üst 30 senedir emlak haricinde dolaşıyorum ve dünyanın en elleme okullarını geziyorum. 25 yılda bunları başardık dediğimiz devir hacısı hocası beklenmedik ediyor. Dünyanın kaslı vatanlarında hakeza ortak kalıp yok. Ne Amerika'da ne Avrupa'da ne de apayrı ortak yerde. Dünya listesinde baş döndürücü elleme ortak yere gelerek, 7 bin 500 arsıulusal mektepli iktisap etmek şartıyla 30 bin öğrenciye edep bilimi bilimi verici ortak gurur olduk. Ama bu yetmez. Genç nesli kalifiye ortak halde eğitmeye bitmeme etmemiz lazım. Eğer tığ onları elleme eğitebilirsek yarının dünyasında ehemmiyetli ortak yerde oluruz. Eğitimden apayrı ortak tüketicilere envestisman gerçekleştirmek beyhudedir.”

“25 sene süresince baştan sona ürettik”

Törende, 25 sene süresince daim kalan ivmeyle baştan sona beraberce çalıştıklarını kail BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “BAU'nun 25. senesinde rütbe törenimizde sizlerle beraberce olmaktan büyüklük duyuyoruz. Biliyorsunuz ki bire ortak sürede bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hayatta en özbeöz kılavuz kaptan ilimdir, fendir” söylediği yolda üniversitemiz de bu asrın çeyreğine tanıklık etti ve etmeye de bitmeme edecektir. Bu vesileyle BAU'nun çeyrek yüzyıllık başarısında emeği bulunan her insana teşekkürname ediyoruz. Bu sene çeyrek yaşımızı, BAU 25. Yıl mükafat Töreni ile kutlamaya başlıyoruz. Yıl boyu bitmeme fail ayrımlı ilmî etkinliklerimiz, konferanslarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle yapacağımız baş döndürücü elleme etkinliklerimiz olacak. 25 yılda neler ha sanarak dönerek baktığımızda bilgi müşterilerini kendisine tığ dünyada muştucu ilmî çıktılar üretmişiz. Araştırma dalında yayınlarımıza baktığımızda az daha dünyanın gelişigüzel ülkesinde ilmî çıktılarımız bulunmaktadır. Aynı sürede dünyanın ehemmiyetli kuruluşlarından planlar almışız ve bu projeleri başarıyla gerçekleştirmişiz. Uluslararası olma düzeyinde ülkemize kalıp ortak darülfünun olmuşuz. Tüm fakültelerimizde uygulamanın ortamında bulunan edep bilimi bilimi modellerini ve yaklaşımlarını seçip, COOP modeli çerçevesinde sektörle beraberce iş yaşamındaki uygulamaları darülfünun sürecine müdahale etmişiz. Bunları daim güncelleyip acemi ve ayrımlı ne kabil sanarak dair geliştirmeler yapmışız. Gelecek senelerde topu topu bunların dair yenilikçi ve muştucu çalışmalarımızı ilaveten kalifiye büyümeye ve bilimin ışığında dinç nesilleri yetiştirmeye bitmeme edeceğiz. Nice 25 yıllarımız olsun” dedi.

BAU 25. sene ödülleri sahiplerini buldu

BAU rektörlüğü çeşidinden plan emek harcaması tay tay arabası tedrisat üyelerine BAU Toplumsal Fayda Ödülü, BAU Bilime Katkı Ödülü ve BAU Onur Ödülü iktisap etmek şartıyla ödüller sunma edildi. İlk olarak; açıktan eğitim, değerlendirme ve değerlendirme, edep bilimi bilimi teknolojileri, pedagojik data madenciliği ve bireşimli dirayet sahalarında icraat tay tay arabası BAU Hibrit Dönüşüm Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Ergün Akgün, Türkiye'ye edep bilimi bilimi dalında sağlamış olduğu katkılar ve faaliyetlerinden çevre BAU Toplumsal Fayda Ödülü müstahak görüldü. Dr. Ergün Akgün'e ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz sunma etti.

Her sene tedrisat üyelerinin ilmî çalışmaları, ilmî yazı sayıları, sevk sayıları, millî ve arsıulusal ilmî kurumlarda temessül kadar mevzularda muvaffakiyet elde etmiş tedrisat üyelerine sunulan BAU Bilime Katkı Ödülü'nü, koronavirüse gönül rahatlığı yürüttüğü çare çalışmalarıyla ismini duyuran BAU Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı aldı. Bilgisayar destekli çare dizaynı dair dü işaret ve yedi işaret kısmı gösterilen ve hakemli tıbbi kimya ve hesaplamalı biyofizik dergilerinde h-endeksi 39 bulunan tahminî 180 araştırı makalesi mevcut Durdağı'na ödülü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz sunma etti.

BAU Onur Ödülü'nü ise; yaşamını bilime adamış, yayınları, kitapları ve ilmî çalışmalarıyla; içtimai yaşama, tahsile doğrultu verici BAU Sosyoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve TOSAM müessis direktörü Prof. Dr. Nilüfer Narlı'ya verildi. Sosyal-cinsiyet, Ortadoğu vatanlarında maşer ve siyaset, İslami hareketler, gümrüksüz göç, asker-sivil ilişkileri ve elleme yönetişim hikayelerinde icraat tay tay arabası Narlı'ya ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz sunma etti.

Son kendisine rütbe töreninde ayrıca, kurumda 10'uncu ve 15'inci ve 20'inci yılını dolduran bilimsel nitelikli ve yönetsel personele plaketleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler