USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı daim güncelliyoruz” dedi

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'
20-11-2022 22:06

.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını çeşidinden planlı Ulusal Çocuk Forumu, bu sene ecnebi ülkelerden mevrut evlatların katılımıyla beraberce ‘Uluslararası Çocuk Forumu' adıyla gerçekleştirildi. Her sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde planlı ve bebek haklarında içtimai duyarlılığın ilerletilmesini amaçlayan forum, bu sene 23'üncü kat düzenlendi. Forumda, “İklim Değişikliği ve Çocuk Hakları, İklim Değişikliği ve Göç” kıl payı başlıkları ele alınarak evlatları bu konulardaki görüşlerine toprak verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının tamamı vilayetlerde oluşturduğu İl Çocuk Hakları Komitelerine uzuv ayrıntılar da programda toprak aldı. Uluslararası hasep çerçevesinde meydana gelen foruma, Türkiye'nin yanı esna Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Moldova, Karadağ, KKTC, Ukrayna, Tacikistan ve Kuzey Makedonya edinmek kıl payı mecmu 11 şehir ortaklık sağladı.

Burada yan yana mülakat işleyen Bakan Yanık, Bu sene planlı 23. Çocuk Forumunun ayrı yan yana önemi yan yana öneminin bulunduğunu belirterek, “Türkiye'nin dört başı mamur çocuklarını bağrına basan önceki 22 forumdan sonraları çalışmamız, ülkemizin sınırlarını aşarak arsıulusal boyutlara taşındı. Bu sene itibarı ile evren evlatlarının da gündemini izlem eden, özlük çocuklarımız kıl payı evren çocuklarına da dobra yan yana doğacak sunmanın çabası içre bulunan yan yana çalışmaya imza atıyoruz. Bambaşka coğrafyalardan mevrut ışıldayan ışıl evlatları ve gençleri yan yana arada görmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz” sanarak konuştu.

“Çocuklarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz”

Çocuk hakları dair 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan çevre derinlemesine senelerdir ehemmiyetli tecrübeler kazandıklarını tamlayan Bakan Yanık, bu doğrultuda Türkiye'nin Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni imzalayan 193 ülkeden birisi bulunduğunu da hatırlattı.
Bakan Yanık bu sözleşmenin evlatların en faziletkâr yararı ilkesini gerçekleştirmeye müteveccih bulunduğunu anlatım ederek, “Biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı namına evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz. Onların çoğalma sürecine akıllıca hizmetlerimizle gelişimlerine ulama sağlıyoruz. Bu sene 23.nü düzenlediğimiz Çocuk Forumlarımızla ise evlatlarımızın dosdoğru yetişmelerinin indinde ülkemizin demokratlık kültürünün kuvvetlenmesine müteveccih adımlar atıyoruz” biçiminde konuştu.

“Çocuk Hakları Komitelerimiz Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir”

Bakan Yanık, Bütün projelerde evlatların dosdoğru ve mutlu erler namına içtimai yaşamda güven içerisinde mevcut olmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bakanlığımız içerisinde oluşturduğumuz Çocuk Hakları Komitelerimiz, çağ dünyanın nice ülkesinden çocuğun yan yana araya geldiği Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmede toprak meydan evlatların ortaklık hakkı dair farkındalık kurmak düşüncesince değme sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde, Ulusal Çocuk Forumları düzenleniyor” dedi

“İklim değişikliğinin neticelerinden en baş döndürücü hanımlar ve ayrıntılar etkileniyor”

Çocukların, bu sene “İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı” temasını seçtiğini hatırlatan Bakan Yanık, bu mevzunun dünyada canlı herkesi ait ve vebal almasını mucip yan yana özellik bulunduğunu anlatım etti.
Bakan Yanık, İklim değişikliğinin yan yana bebek hakkı temelinde değerlendirilmesi icap ettiğini vurgulayarak, “İklim değişikliğinden, hava değişikliğinin neticelerinden en baş döndürücü bayanların ve evlatların etkilendiğini, etkileneceğini biliyoruz. Maalesef dünyanın bu mevzuda da biberli tecrübeleri var. Dolayısıyla bugünden başlayarak hava değişikliğinin sonuçlarına müteveccih dezavantajlı grupların minimum etkileneceği biçimde bazısı tedbirlerin katılması gerektiği, bazısı çalışmaların yapılması gerektiği herkesin malumu” açıklamasına bulundu.
Konuşmaların peşi esna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık programa eklenen çocuklarla şişman anı fotoğrafları çekti.

Kemal Diri - Hakan Karaduman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler