USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'

Antalya'da mütekellim Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonradan da bire ortak denge ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En yoğun sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şu şekilde karşılık özgülemek istiyo

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'
27-01-2022 13:07

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'da planlı Geleneksel Eğitim Sempozyumuna katıldı. Bakan Özer sempozyumda icra ettiği konuşmada, “Covid döneminin kahramanları öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz tahminî 5 ay süresince peçe ile öğüt anlattılar. Aşılama oranlarında çabucak Türkiye averajının üstünde değil anne kara Avrupası'nda, Amerika'da mütekâmil devletlerde kısaca karşı karşıya eğitime azimli birlikte halde devam fail topu topu ülkelerdeki öğretmenlerin dölleme oranlarının üstünde dölleme yakaladık.

Öğretmenlerimizi bu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı kutluyorum. Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonradan da ayrımsız denge ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En derişik sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şu halde yanıt hasretmek istiyorum. Neden rastgele birlikte kapanma olabileceği devir önceki başlanacak bölgeler okullardır? Neden kafeler değil de okullar? Biz şayet 21. Yüzyılda iddialı birlikte yurt peyda etmek istiyorsak beşeri sermayemize daim envestisman gerçekleştirmek zorundayız. Eğitimde vesile yüksekliğini daim imar etmek zorundayız” laflarına arazi verdi.

“Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en kalburüstü bulunduğu noktalardan birlikte tanesi eğitim ve ilköğretimdir”

Türkiye'nin akıbet 20 yılda eğitimde baş döndürücü ehemmiyetli birlikte dönüşümü yaşama nâkil bulunmaz ülkelerden biri bulunduğunun altını çizen Bakan Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime denli topu topu eğitim kademelerinde okullaşma oranları emniyetsiz derecede yükseldi. Çok sayıda okullar ve derslikler yapıldı. Öğretmen sayısı arttı. An itibarı ile 18 milyon öğrencinin 1.2 milyon öğretmenin bulunduğu devasa birlikte eğitim sistemine erbap olduk. Burada hususi tedris kuruluşlarının da ehemmiyetli oranı var. Biz sizleri ayrı namına değerlendirmiyoruz. Sizleri bu arada kere yürüdüğümüz arkadaşlarımız namına değerlendiriyoruz. Sizlerin problemlerini halletmek ortamında imkanlarımızı sonuna denli kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en kalburüstü bulunduğu noktalardan birlikte tanesi eğitim ve ilköğretimdir” dedi.

“Önemli bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı imar etmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır”

2000'li senelerde ortaöğretimde okullaşma oranlarının yüzdelik 44'lerde iken bugün yüzdelik 89'lara ulaştığını aktaran Özer, “Yükseköğretimde yüzdelik 14'lerden yüzdelik 44'lere ulaştı. mühim bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı imar etmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır. Okullar arası muvaffakiyet farkını ıskat etmek düşüncesince çalışmalarımızı dip birlikte halde devam ettiriyoruz. Eğitimde vesile eşitliğini imar etmek düşüncesince 3 parça anne bap üstünde ağırbaşlılık veriyoruz. Birincisi mektep evveliyat eğitime erişimi arttırmak, ikincisi okulların olanak farklılığını ıskat etmek ve akıbet namına öğretmenlerimize baş döndürücü taraflı mesleksel gelişmeleri düşüncesince dayanak noktası vermektir. Bu hedeflere erişmek düşüncesince en evvela mektep öncesinde 3 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 14'den yüzdelik 50'ye 4 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 35'lerden yüzdelik 70'lere ve 5 yaşlarındaki okullaşma oranını ise yüzdelik 78'nden yüzdelik 100 çıkarmayı hedefledik” açıklamasına arazi verdi.

“2022 senesinde 3 bin parça dünkü anaokulu 40 bin parça de anasınıfı yapacağız”

Okul evveliyat eğitime erişimde kapasiteyi maksimuma boşaltmak muhtemel bulunduğu kadar, mektep dışı faktörlerin okula tesirini ıskat etmek düşüncesince 2022 senesinde 3 bin parça dünkü anaokulu, 40 bin parça de anasınıfı yapacaklarını kaydeden Özer, konuşmasına şu halde devam etti: " Bunu ağırlıklı namına İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bin parça anaokulu yapacağız. İstanbul'a baş döndürücü hâlâ birlikte tomar envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm okullarımızın muhtemel bulunduğu denli ayrımsız olanaklara erbap olması düşüncesince topu topu kaynaklarımızı seferber ettik. Kütüphanesiz mektep kalmayacak. 2 ay üzere çelimsiz birlikte müddette 16 bin 361 parça kitabevi yaptık. Her ay 5 milyon kitabı kütüphanelerimize dağıtacağız. Okullarımızın topu topu imkanlarını ıslah etmek düşüncesince baş döndürücü ağır görüntü ayırdık. Şubat kocaoğlan üzere illerimize göndereceğiz. Öğretmenlerimizin mesleksel girişimlerini destekleyeceğiz. 2022 senesinde öğretmenlerimizi baş döndürücü boyutlu sübvanse etmek düşüncesince çalışmalarımızı yaptık.”

“Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz”

Bakan Özer konuşmasında, “2020 senesinde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş bulunduğu eğitimlerine eklenmiş bulunan öğretmenlerimiz sayısı 1.1 milyon iken 2021 yılının böylelikle bu skor 2.50 milyona çıktı. Bir sarıklı ansızın birlikte tomar eğitime katıldı. Öğretmen başına sakıt eğitim saati akıbet 10 senenin en efdal rakamına ulaştı. 93.4 sayaç oldu. Bir ilkin 40 saatlerindeydi. Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz. Okul bazlı sarıklı eğitimine geçeceğiz. Okulun birlikte tarafta fiziksel imkanlarını iyileştirirken öteki yandan okullarımız bulunan öğretmenlerin eğitim taleplerini bizlere bildirilecek kılıç de finansman sağlayacağız. 31 Aralık 2021 zamanı itibarı ile muallimlik cümle kanunu hazırlanarak topu topu paydaşların görüşleri alınarak meclise öneri namına verildi. Mecliste umumi görüşmeler başladı. 60 salname nihayete evliya olacak. Öğretmenlik cümle kanunun ile tartışmalara baktığımıza devir her insanın ayrımlı görüşleri var. Bir giriş yapılması gerekiyordu. Bu minimum birlikte uzlaşma metnidir” ifadelerine arazi verdi.

Antalya Vali Ersin Yazıcı ise yapmış bulunduğu açıklamada şu laflara arazi verdi: ”Sayenizde okullarımız Covid süreci devam etmesine karşın bariz ve bariz kalmaya devam edecek. AHENK projesi kapsamında topu topu ilçelerimizde rastgele birlikte hafta minimum 2 okulda izlence yapılıyor. Ben 24 okulda izlence yaptım. Bir mektep izlence tahminî 2.5 sayaç sürüyor. Öğretmen arkadaşlarımızın motivasyonunu imar etmek düşüncesince himmet içerisindeyiz. Haftada 40 dakika kıraat projesi yaşama geçirdik. Değerler eğitimini baş döndürücü birlikte tomar önemsiyoruz. Projemiz ile daim okullarımıza gurur dışından arkadaşlarımızı bildirme ediyoruz. Okullarımızın rastgele birlikte hafta minimum birlikte misafiri oluyor. Okullarımıza birlikte farkındalık tekvin etmek istiyoruz” dedi.

Ertuğrul Gün - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler