USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Yarıyıl tatilinde ücretsiz kurslarımız 21 Ocak’ta başlayacak'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tamamı öğrencilerimizin yanındayız. 21 Ocak'ta süregelen kurslar 5 Şubat Pazar gününe denli bitmeme edecek. Ocak kocaoğlan başlangıcında öğrencilerimizin başvurularını alacağız” dedi.

Bakan Özer: 'Yarıyıl tatilinde ücretsiz kurslarımız 21 Ocak’ta başlayacak'
20-12-2022 11:06

2022-2023 yetişek talim yılının önce devri 20 Ocak Cuma haset tamamlanacak. İkinci dönem, 6 Şubat 2023 Pazartesi haset başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu çerçevede 21 Ocak-5 Şubat günleri ortada matematik, İngilizce, bilgi ve konuşma dalında dört ayrımlı kurs açacak.

Konuyla ilişik ortak istimara işleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önce kat sabık yaz tatilinde başlatılan ücretsiz kurs uygulamasının öğrencilerden şişman uyanıklık gördüğünü belirterek şunları kaydetti:

“İlk kat yaz tatilinde açtığımız kurslardan 1 milyon öğrencimiz yararlandı. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de aşırı velut sabık bu kursların bitmeme etmesini istediklerini belirttiler. Bakanlık namına kılıç sömestir tatilinde de ücretsiz kurslarımızla hepsi öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimde vesile eşitliğinin artırılması düşüncesince kurslarımız herhangi ortak öğrencimizin erişebileceği halde tasarlandı. Bu kurslarda öğrenmeyi aşırı hâlâ çalgılı çağanaklı bir duruma getiren ortak söve programımız var. Yer sınırlamamız yok. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bulundukları iskân biriminde oluşturulan kurslara katılabilecek. 21 Ocak'ta süregelen kurslar, 5 Şubat Pazar gününe denli bitmeme edecek. Ocak kocaoğlan başlangıcında öğrencilerimizin başvurularını alacağız.”

Matematik ve İngilizce kursları düşüncesince sarıklı başvuruları 7-11 Ocak, mektepli başvuruları 12-17 Ocak tarihleri ortada alınacak. BİLSEM kursları takviminde ise öğretmenler başvurularını 2-6 Ocak, öğrenciler 9-13 Ocak tarihleri ortada yapacak.

Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda 4, 5 ve 6. sınıf, 7 ve 8. sınıf, 9 ve 10. sınıflarla 11 ve12. sınıflar düşüncesince ilkokul grupta aktiflik yapılacak. Bir mektepli bu kursların herhangi ortak ikisine de başvurabilecek. Öğrenciler ortak dersten günce 2, haftada 10, toplamda 20 saatlik programlara engelleme olacak. İki kursa eklenmiş olan öğrenci, haftada 40 zaman öğüt almış olacak.

BİLSEM sübvansiyon ve yetiştirme kurslarında ise bilgi ve konuşma sahalarında herhangi ortak biricik işlik programı günce en ortak tomar 4 zaman peyda etmek kıl payı bütün 16 zaman namına planlanacak. Bir mektepli en ortak tomar dü ayrımlı atölye/ders grubundan BİLSEM sübvansiyon ve yetiştirme kursuna bitmeme edebilecek, haftalık 16, toplamda ise 32 zaman atölyelere katılabilecek. BİLSEM kursları 2 ve 12. dershane aralığındaki hepsi öğrencilere açıkça olacak.

Huzeyfe Tarık Yaman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler