USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Bursa'da, nice firmaya bilimsel niteliği olan dayanak noktası verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği
18-12-2021 12:14

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Bursa'da düzenlemiş bulunduğu lansmanla dal iş birliklerine hazırlanıyor. Birçok kuruluşa bilimsel niteliği bulunan dayanak anlamında; terbiye kampları, çalıştaylar, sertifikalar denli baş döndürücü sayıda olanak sağlayacak bulunan iş birliğinin ilkin adımı bir otelde planlı törenle atıldı. Moderatörlüğünü KALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emin Direkçi'nin meydana getirdiği lansman, Uludağ İhraçatçılar Birliği Başkanı Baran Çelik, BAU TTO Ofisi Direktörü Nil Girgin ve Haber Program çekimci ve sunucusu Cem Seymen'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılacak teşrikimesai kapsamında şirketlerle; lisansüstü programlar, kurumsal eğitimler, şehadetname programları, paneller, workshoplar, COOP işbirlikleri, çalıştaylar, kuma eğitimler, TTO İşbirlikleri, AR-GE çalışmaları, BAUSEM eğitimleri, araştırı merkezleri, CIFAL destekleri, markalı dersler, bilakis mentorluk, BAUGO, hafta sonu terbiye kampları, repertuvar nakil programı, yurtdışı yetkilendirilmiş desteği denli olanaklar sunulacak.

“Üniversite işleyim iş birliğini baştan tanımlıyoruz”

Toplantının açma konuşmasını, BAU İş Geliştirme ve Bursa Kampüs Direktörü Yasemin Şahin yaptı. Sektörün gelişigüzel açıdan hilekârlık alabileceği bir tarz denli çalışacağını tamlayan Şahin, “Üniversite, dal iş birliğini baştan tasarladık. Bugün panelimizde evren nereye akıllıcasına değişiyor? sorusuna birbirinden altın konuklarımızı kulaktan yanıt arayacağız. Üniversitemizin de bu mevzularla ait aksiyon ve değiş süreçlerinizde yanınızda olduğunu, yardıma gerekseme duyduğunuz gelişigüzel alanda, gelişigüzel çeşitli mevzuda iş donanmasına amade olduğumuzu ilkin açıklamak isterim. İletişim büsbütün butik fariza ve teşrikimesai içeren düzentileme modelimizle yanınızdayız. Üniversite, işleyim teşrikimesai terimini baştan tarif etmek ve içini mütebeddil dünyaya uyarlanmış olacak biçimde bu doğrultuda belirlenen hisse senedi adımlarıyla ve iş birlikleriyle beslemek bu salondaki her insanın elinde. Birlikte geliştireceğimiz iş birlikleriyle parmakla gösterilen, bedel oluşturan, sabah yeli verici ve kip bulunan çalışmalara imza atacağımıza kalben inanıyorum” dedi.

“Dönüşüm daim bitmeme ediyor”

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de, “Özellikle pandemi süreciyle bu arada yaşamımız, düzentileme şeklimiz, iş ika şeklimiz gerçekte bakarsanız değişmeye dönüşmeye başladı. Bu inkılap daim bitmeme ediyor. Bu arada sayısal dönüşümü konuşuyorduk kılıç hatırlarsanız pandemi öncesinde de bunun içerisindeydik işleyim 4.0, maşer 5.0 ile beraber. Paris Anlaşmasını imzalamamız ve enerjik bir duruma gelmesiyle bu arada de ‘Yeşil dönüşüm' sürecindeyiz. Kısacası bu süreçte ekonomik, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını da dikkate meydan ‘Yeşil dönüşüm' ile işimizi yapmamız gerekiyor. Dönüşmemiz, değişmemiz gerekiyor. Üniversiteler, piyasaya insanoğlu yetiştirdiğinin bilincinde olmayan, kadük müfredatlarıyla yaşamda kalmaları muhtemel değil. Çünkü bundan böyle diplomanın baş döndürücü ehemmiyetli olmadığı; yetkinliklerin, yeterliliklerin ehemmiyetli bulunduğu bir devre giriyoruz. Sadece şehadetname ile bulunmak ve bir cümle peyda etmek kıl payı dört yılını tek obje yapmadan nâkil bir gence gerçekte kılıç asılsız söylemiş oluyoruz. Bu açıdan eğitimciler kendisine bizim yapmamız müstelzim tahsile istihale geçirterek apayrı bir bir duruma çevirmek gerekiyor. Bu noktada Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları 54'üncü yılında, Türkiye'deki 300 okulu, Amerika'daki, İngiltere'deki, Almanya'daki üniversiteleri ile bu arada gerçekte bu süreci baş döndürücü öncesinden bilen; eğitimi başkalaştıran, dönüştüren, kılavuz bulunan bir kurum” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelerin rolleri çabucak bilgi, hilekârlık aktarmaktan ibaret değil”

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, kendisinin de terbiye sektöründen geldiğini tabir ederek, Bahçeşehir Üniversitesi'nin gerçekleştirmek istediklerini anlattı. Yücel, “Bahçeşehir kolejinin İstanbul dışına açıldığı ilkin arazi Bursadır. Bursa bizi seviyor bizde Bursa'yı seviyoruz. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi'de Bursa genelinde 800 küsür mektepli okuyor. Daha fazlasını da yetkilendirilmiş ettik. Dolayısıyla bundan böyle nısıf değil, bizde Bursalıyız. Evet evren bir yere akıllıcasına gidiyor, değişiyor ve değişimini kılıç görüyoruz. Bilimden sanata denli gelişigüzel bölgede bizim dünyaya uzlaşma sağlamamız gerekiyor. Uyum sağlayamıyorsak elhak geride kalırız. Bursa'daki üretime baktığınız zaman, Türkiye'nin ihracatının baş döndürücü ehemmiyetli bir bölümü Bursa'da yapılmakta ve kılıç darülfünun kendisine bu aşamada Bursa'dan ırak kalamayız. Buradaki değiş ve dönüşümün öncüsü kızarmak istiyoruz.” dedi.

“Üniversitelerin işleyim ile iç içe olması lazım”

Üniversitelerin sektörlerle ne denli iç içe olursa üretime faydasının da güzel yönde olacağının altını çizen Yücel, “Üniversitenin rolleri çabucak öğrencisine bilgi, hilekârlık belletmek aktarmaktan ibaret değildir. Aynı sürede endüstride topluluğun meseleleriyle de ilgilenmektir. Onun düşüncesince dünyanın mütekâmil vatanlarında ilkin Amerika'da, müfredatlar sektörle yapılır. Yoksa ego Endüstri Mühendisi de yetiştiriyorum, canlılık elektronik mühendisi de yetiştiriyorum. Endüstri apayrı bir yere gitmiş bizim öğrencimiz ayrımlı şeyler öğrenmiş, apayrı şeyler görmüş. Bu olmaz. Türkiye'nin 200'e DOĞRU üniversitesi mevcut bu üniversitelerin işleyim ile sizlerle elan bir tomar iç içe olması lazım. Adeta siz kıymetli üyelerimizin endüstriye Terzilik yapması lazım. Sizin endüstrinizde çalıştığımız bir meydan var. Üniversiteler örneğin, mühendislik fakültesinde sizin isteğinize gereğince iş gücü yetiştirmesi lazım. Biz de CO-OP diyerek bir mekanizma yaptık. Sonrasında eğitimlerden birisi bulunan Mercedes ismi altında bir öğüt başlattık. Dersi verenler, Mercedes'in yukarı dozaj ve ölçülü seviyeli temsilcileri, müdürü, ustası vs. Yani darülfünun apayrı yerde dal apayrı yerde olursa ve Türkiye bu sistemi öz ortamında kuramazsa yükseköğretimine efsus olur. Türkiye'nin bir an ilkin bunu kurması lazım. Bizimse darülfünun kendisine size dayanak olmamız lazım. Biz kimi iri işleyim şehirlerinde bu programları yapıyoruz. O bölgenin ister tecim odalarıyla ister işleyim odalarıyla, dernekleriyle” biçiminde konuştu.

Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne organ kendisine seçilen BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç da kürsüde bir selamlama hitabı yaparak, bu cins bilinç ortaklıklarının kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, izlence planlı panelle sona erdi.

Samet Doğru
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler