Uzay teknolojileri Kayseri’de masaya yatırılacak

Erciyes Teknopark kabilinden planlı ‘AEROEX 2022 Uluslararası Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu ve İkili İş Görüşmeleri' 24 Mart Perşembe haset Erciyes Kültür Merkezi'nde (EKM) yapılacak.

Teknoloji - 2 yıl önce

Erciyes Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşecek bulunan AEROEX 2022 Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu'na Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil başlangıç çağrılı konferansçı şekilde katılacak. Organizasyon kapsamında Kayseri ve bölgesindeki sanayicilerin havacılık sektöründe şimdi birlikte tomar toprak almaları düşüncesince lüzumlu bulunan iş linkleri sağlanması ve bilgilendirmelerin yapılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, başkaca bölgedeki yatırımcı ve uran kuruluşlarını havacılık sektörüne bütünleşmiş edilmesi ve millî ve arsıulusal firmalara Kayseri ve bölgesindeki uran potansiyelinin tanıtılması hedefleniyor.

"Havacılık sektörüne dikkat uyandırmayı planlıyoruz"

Sempozyumun amacının kentin dinamikleri ile havacılık sektörüne dikkat duyulmasını iletmek bulunduğunu kail Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Serhat Dalkılıç, “Etkinliğimiz 'AEROEX 2022 Havacılık Zirvesi' sanarak geçiyor. 2016 senesinde ilkini düzenlediğimiz birlikte etkinlikti. Amacımız Kayseri'nin dinamiklerini ortaya çıkarmak, bu dinamikleri ortaya çıkarırken de konvansiyonel ve ya anadan görme sahasının şimdi gelecek teknoloji AR-GE dip ve ilişik kıymeti faziletli ürünler ile dönüşümünü sağlayabilmek namına havacılık sektörüne dikkat duyulmasını sağlayabilmek. Bu açıdan Havacılık Zirvesi'nde Türkiye'nin ve dünyanın önde mevrut nice firması 24 Mart Perşembe haset Kayseri'yi görüşme edecekler. Burada Erciyes Kültür Merkezi'nde yapacağımız sempozyumlarla, panellerle ve konuşmalarla bu arada havacılık sektörüne dikkat uyandırmayı planlıyoruz. Türkiye'nin önde mevrut defans uran şirketleri, havacılık şirketleri ve dünyanın en önde mevrut şirketleri gine aramızda olacaklar. Amacımız buradaki etkinlikle bu arada farkındalığı yükseltmek, gençlerimizin uğrunda değişik kapıları açabilmek ve şehrimizi önceleyerek esasen memleketimiz düşüncesince ve ölçülü sağlık tuzağından genişlemek düşüncesince yöntemleri gösterebilmek. Bu açıdan da ilişik altın üretimin önünü açmak” dedi.

"Etkinlikte evleviyet verdiğimiz gruplar sanayici ve öğrencilerimiz"

Dalkılıç, sanayicilerin bulunan tezgâhları ile havacılık sahası parçalarını üretebilmesi düşüncesince sefer açıklamak istediklerini söyleyerek, “Etkinliğimiz 1 çağ sürecek ve sabahleyin başlayıp şeb ezanı da bitireceğiz. Ancak şu anda online şekilde da bitmeme fail 'B2B' dediğimiz düet görüşmeler başlamış vaziyette ve platformlar üstünden görüşmelerimiz bitmeme edebilecek. Etkinlikte evleviyet verdiğimiz gruplar sanayici ve öğrencilerimiz. Çünkü sanayicilerimiz düşüncesince dünkü teknolojiler, istihsal karşılayıcı sanayiciler düşüncesince gayrimeskûn el altında bulunan zat kol tezgâhlarıyla üretebilecekleri defans uran ve havacılık parçalarını elbette üretmelerine ilişkin sefer gösterecek şahıslar orada bulunacak. Bununla bu arada rastgele birlikte parçanın üretiminde lüzumlu bulunan sertifikasyonların hangileri bulunduğu ve bu sertifikasyonları elbette alacaklarına ilişkin paneller geliştireceğiz. Son şekilde da öğrencilerimize dünkü iş imkânları, ne bölgede şimdi aşırı iş bulabilecekleri ve ilişik altın üretimin sonucunda hem ülkemize bununla birlikte zat kariyerlerine elbette dayanak noktası olabilecekleri üstüne destek sunar sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen sempozyuma Türkiye genelinden mevzuya ait yahut dal paydaşı bulunan 200'e DOĞRU müşareket katılacak. Firmalar arasındaki teşrikimesai ortamının sağlanabilmesi düşüncesince B2B görüşmeler örgütlü edilecek.

Eren Kan 

Haftanın Öne Çıkanları

Arda Güler ilk golünü kaydetti

2022-03-13 22:00 - Spor

Türk cerrah 17 ülkede hekimleri eğitip küçüklere felah dağıttı

2022-03-14 11:55 - Sağlık

Nef Stadyumu derbiye hazır

2022-03-14 15:29 - Spor

TOGG eksi 40 derecede test edildi

2022-03-14 15:00 - Teknoloji

Fotoğraf meraklısı diş hekimleri, keyif mensuplarının Kovid-19 mücadelesini görüntüledi

2022-03-14 12:22 - Sağlık

Yoğun bakımda memur doktor eş zorlukların üstesinden dostça geliyor

2022-03-13 14:12 - Yaşam

TÜBA, 'Enerji Çalışma Grubu' ile Türkiye'nin bu alandaki faaliyetlerine enerji tutuyor

2022-03-12 12:09 - Ekonomi

Esenler'de Bilal Sonses rüzgarı esti

2022-03-17 09:29 - Magazin

Türkiye'nin önceki tank ihracatı tamam, devamı gelecek

2022-03-14 13:40 - Ekonomi

Hem hekimlikte hem sporculukta çiğin omuza çalışıyorlar

2022-03-14 12:30 - Yaşam

İlgili Haberler

Togg ön sipariş dönemini benzeyen tarihte başlatacak

03:06 - Teknoloji

Dünya genelinde Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor

22:06 - Teknoloji

Türk denizcileri Antarktika kıtasında batimetrik takdir yaptı

16:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk düzem ziyaret

00:05 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam