Türkiye'nin önceki tank ihracatı tamam, devamı gelecek

Kaplan MT tankı düşüncesince Endonezya'ya teslimata başlamış olan FNSS, 18 adetlik teslimatı bu sene tamamlayacak.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, Endonezya düşüncesince imal edilen Kaplan MT tankı düşüncesince teslimatların başladığını ve projenin ilkin paketinin bu sene tamamlanacağını bildirdi.

Kurt, AA muhabirine, 10'dan ortak tomar evcil ve ecnebi anlaşma yürüttükleri 2021 yılının FNSS düşüncesince aşırı dip geçtiğini söyledi.

Genel kendisine hedeflerine ulaştıkları, değerli ortak sene geçirdiklerini dile getiren Kurt, aşırı sayıda projede öngörülen tarihleri saptama etmek ve alıcı memnuniyeti gelmek düşüncesince çalıştıklarını tabir etti.

Kovid-19 salgını zımnında kısıtlanan arsıulusal seyahatlerden meydana gelen zorluklara karşın dış satım projelerini de sürdürdüklerini özetleyen Kurt, şöyleki konuştu:

"Umman'da teslimatlarımızı tamamlamayı başardık. Son gönderilen vasıtaların kabulleri yapıldı. Lojistik yönünde yapılması müstelzim birtakım eğitimler, yolculuk kısıtlamaları zımnında gecikse de onlar da tamam durumda. Yılı kısaca 18 milyon dolarlık arttırma anlaşma imzalayarak tamamladık. Bu sözleşme, Umman'daki şişman ana sözleşmemizin tamamlayıcısı niteliğindeydi. Malezya'da istirdat araçları haricinde Türkiye'den yaptığımız teslimatlarımız tamamlanmıştı. Daha aşırı Malezya'da ortağımız DEFTECH'in üretimine dayanaklık etmek verdiğimiz ortak sene kendisine geçti. Son küsurat ve mütebeddil gerekseme çerçevesinde acemi dizayn bulunan istirdat araçlarının teslimata müheyya bir duruma gelmesine yoğunlaştık geçtiğimiz yıl. Bu sene ortamında bu vasıtaların teslimatları da tamamlanacak. Filipinler'de 2 acemi projeye imza atmıştık 2020 sonunda. 2021, bu mamüllerin tasarımlarının tamamlanarak ilkin mamüllerin üstünde çalışılmaya başlamakla geçti."

"Sahada kullanılınca daha şişman arzu gelecek"

Türk savunma sanayisinin tank sınıfında ihraç etmiş olduğu ilkin anahtar Kaplan MT'ye bağlı soruları da cevap veren Kurt, Endonezya'nın gereksinimleri düşüncesince geliştirilen projeyi PT Pindad ile yürüttüklerini söyledi. Kurt, projeye bağlı şu detayları verdi:

"İlk teslimatlar knock-down kitlerdi, onları halihazırda gönderdik. PT Pindad, Endonezya'da teşrikimesai yaptığımız ortağımız, çatı işlemleri başlıyor. 18 tanktan 10 tanesi meşbu gönderilecek. Onlar da yazdan ilkin gönderilecek. Nisan-mayıs aylarında aracısız tamamlanıp FNSS'te, Malezya'ya gönderilecek. Kule montajları hemen orada yapılacak. Projemiz bu sene bakımından tamam olacak. İkinci ortak paketle ait görüşmeler var, bütçe emek harcamaları var. Endonezya'nın şu an düşüncesince düzentileme sistemi böyle, salname bütçe ayrılıyor. Envantere girip, sahaya çıkıp kullanılmaya başlandıktan sonradan daha şişman miktarlarda arzu gelecek. Toplamda aşırı ortak tomar sayıda gereksinimleri var. Dolayısıyla o mecmu sayıya neticede ulaşacağız. Bunun yöntemi elbette olacak, onu konuşuyoruz. Bu ilkin fırka siparişin mecmu fırka ortamında aşırı ıvır zıvır ortak dönem bulunduğunu söylemekle yetineyim."

Kaplan MT ikinci ihracata da aşırı yaklaştı

Nail Kurt, Filipinler'de de MT gereksinimi çıktığını fakat sonuç etapta bambaşka ortak mahsul yeğleme edildiğini söyledi.

Kaplan MT'nin daha sahaya verilmemesinin dezavantajını yaşadıklarını özetleyen Kurt, "Çok sayıda değildi fakat bizim düşüncesince ehemmiyetli ortak belirtke olacaktı. Başa başlangıç gittikten sonradan sonuç bugün ortak değişmeyen verildi. Başka devletlerde de gereksinimler var. Ayrıca Türkiye'de de gerekseme kendisine düşünüleceğini öngörüyoruz. Özellikle simetrisiz tehlikelerin artmasıyla başlangıç başa icap 105, gerekse 120'lik kuleli MT gereksinimi doğabilir. Böyle ortak vasıtaya önümüzdeki 5 ila 10 sene ortamında behemehâl daha ortak tomar nazarıitibar verileceği ve ortak projelendirme olabildiği dair öngörülerimiz var." dedi.

Yerli cihannüma hazırlığı

Endonezya'nın talebi doğrultusunda tankta Belçika inşası ortak tabanca kulesi kullanıldığını tamlayan Kurt, şunları kaydetti:

"Dünyada hakeza beş on cihannüma mevcut şu an için. Bizim de birtakım planlarımız var. ASELSAN'ın da planları bulunduğunu biliyorum. Bir cihannüma ihya dair Türkiye'de ortak faaliyet, olması icap ettiğini düşünüyorum. Tabii levent boylu ve aşırı değerli süreçler, dobra planlamak lazım. Tek başımıza maliyetini karşılayabileceğimiz işler değil. Dolayısıyla bu mevzuda şayet kullanıcımızdan yeşil kudret alırsak ivme kazanacağını düşünüyorum fakat şu anda daha hakeza ortak evolüsyon yok."

"Yine ehemmiyetli ve şişman planlar gelecektir"

İhracat çalışmalarının herkes hızıyla bitmeme ettiğini vurgulayan Kurt, değişik devletlerde ürünlerine uyabilecek projelerde herkes kuvvetleriyle mevcut olduklarını söyledi.

Bu cins emek harcamaları aşırı ortak tomar duyurmadıklarını dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"FNSS'ye ne oldu, şişman dış satım projeleri bundan sonradan namevcut mu? sanarak düşünenler olabiliyor. Şu anda azaldı denilen vaziyette güçlü 4 dış satım projemiz bitmeme ediyor. Bizim dış satım pazarlarımızda ehemmiyetli dezavantajlar oluştu ortak süredir. Öncelikle, yer yağı fiyatlarında dü sene ilkin ağırbaşlı ortak azalma oldu. Kovid etkisiyle etraflı devletler kapandı, herkes temaslar durdu. Bu ikisinin acemi dış satım olanakları üstünde ehemmiyetli aksi etkilerini yaşadık. Üçüncü ağırlık kendisine da şu anda aşırı ağırbaşlı ortak toparlanma sürecine giren münasebat vardı. Olumsuz siyasi ilişkilerin de ortak müddet elverişsiz etkilerini yaşadık. Üç aktif fiil de yegâne başlarına doğrusu önemliyken bunların üçü ortak arada yaşanınca elbette ki etkilendik. Ama bunların bütünü Allah'a şükür art geliyor. Dolayısıyla gine aceleci ortak çağa girilecektir. Zaten bildiğimiz, izleme ettiğimiz, belirleme ettiğimiz ve başat gösteriş oynadığımız önemli, şişman planlar mevcut fakat demincek bunu sesli duyuru etmeyeceğim. Dolayısıyla FNSS'yi düşkünlük eden, muhip arkadaşlarımız gönüllerini şen tutsunlar. Yine ehemmiyetli ve şişman dış satım projeleri gelecektir."

Yeni pazarlarda da girişimleri bulunduğunu tamlayan Kurt, bunun indinde Orta Doğu ve Uzak Doğu kabilinden aşırı daha ortak tomar yoğunlaştıkları pazarlar bulunduğunu, değişik coğrafyalara ise plan bazlı baktıklarını tabir etti.

"Türkiye'nin acemi geliştirdiği platformlar ihracatta da kuvvet çarpanı olacak"

Son 2-3 yılda Türk savunma sanayisinin aşırı sayıda acemi mahsul geliştirdiğine ayraç fail Nail Kurt, şöyleki konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu ürünleri, sahaya çıktığında ihracata da ehemmiyetli ortak kuvvet çarpanı kendisine müspet yansıyacaktır. Daha kılıç burada tasarlarken prototipini görüp, bunu mu yapıyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetleri kullandı mı? sanarak soruyorlar. Hemen ilgileniyorlar, heyetler geliyor, gidiyor. Bu mahsulat çıktıkça ihracata da tesiri aşırı müspet olacaktır. Bu hemen FNSS düşüncesince değil, herkes savunma sanayimiz düşüncesince geçerli."

Savunma piyasasına alaka duyanların piyasası bire ortak nazarıitibar ve merakla izleme etmelerini talip Kurt, "Gördükleriyle, duyduklarıyla önümüzdeki 3-5 salname çağda aşırı daha ortak tomar gururlanacaklar. Biz de bu bu sahanın lokomotiflerinden bir tanesi olmaya bitmeme edeceğiz. Bu lafı vermiş olayım." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin 'Turcorn'ları evren devleriyle yarışıyor

2022-03-09 12:48 - Teknoloji

Yatağa bağımlı hastalar düşüncesince geçmiş el evde sağlık raporu düzenlendi

2022-03-11 12:24 - Sağlık

Arda Güler ilk golünü kaydetti

2022-03-13 22:00 - Spor

MHK Başkanı Gündoğdu, soruları yanıtlayacak

2022-03-09 13:25 - Spor

Türkiye'nin gök sektöründeki yatırımları savunma piyasasına de ivme katacak

2022-03-10 12:34 - Ekonomi

Türk cerrah 17 ülkede hekimleri eğitip küçüklere felah dağıttı

2022-03-14 11:55 - Sağlık

Fotoğraf meraklısı diş hekimleri, keyif mensuplarının Kovid-19 mücadelesini görüntüledi

2022-03-14 12:22 - Sağlık

Tuğba Ekinci'den Demet Akalın'ı kızdıracak açıklama

2022-03-09 17:34 - Magazin

Türkiye'nin 'özel görev uçaklarında' eş imzası

2022-03-08 11:58 - Yaşam

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, AKINCI'nın dünkü yükseklik rekorunu duyurdu

2022-03-11 21:07 - Teknoloji

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam