Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

Türk savunma sanayisi ekosistemi sonuç çağda katettiği gelişmeyi 4 devir devam eden SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda ortaya koydu.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye'nin en iri sanayi kümesi SAHA İstanbul'un İstanbul Fuar Merkezi’nde planlı SAHA EXPO Fuarı'nın fiziksel bölümünün akıbet gününde etkinliğe bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Bayraktar, SAHA İstanbul'un, 6 sene evvel savunma sanayisinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna hususi kol dinamizmini vermek düşüncesince atık ortak etap bulunduğunu söyledi.

Etkinlikte 480 şirketin evcil ve ulusal ürünlerini sergilediğini ve bundan alım çalım duyduklarını anlatım fail Bayraktar, fuarda iri ölçekli, KOBİ, uygulayım bilimi girişimlerinin binlerce musahabe gerçekleştirdiğini, dünkü anlaşmalar ve iş birlikleri düşüncesince mefruşat oluşturulduğunu vurguladı.

Bayraktar, dünkü nice atak bulunduğunu, dünkü teknolojiler geliştirildiğini anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Savunma sanayisi ekosisteminde bundan 20 sene evvel başlatılan kıvılcımın ateşlendiğini, adeta seferberlik biçiminde firmalarımızın baş döndürücü devim bilimi halde değerli neticelere eriştiğini görmüş olduk. Sefer başladı, bunun ortak elan durdurulabileceğini düşünmüyorum. Gerçekten baş döndürücü çelimli ortak ekosistemimiz, baş döndürücü devim bilimi ortak altyapımız var. Sadece iri ölçekli şirketler değil, ölçülü ve ıvır zıvır ölçekli firmalarımızda da sektörel derinlik oluştuğuna hepsi şehadet etmiş oldu. Yapılacak elan baş döndürücü nesne mevcut fakat elde edilmiş neticeler ve mevrut olduğumuz bekçi da alım çalım verici.

Tüm dünyaya sunmuş olduk bu başarıları. Tüm evren Türkiye'nin bu derece çelimsiz müddette bu seviyeye muhakkak ulaştığını konuşuyor, değerlendiriyor. Rahmetli babamın ortak lafı vardı 'Nefsin izzeti yoktur, fakat yaptığın işin izzeti vardır' diye. İşte o izzetli işler burada. Buradaki girişimcilerimizin, KOBİ'lerimizin, iri ölçekli firmalarımızın hepsinin izzetli işlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak, onların geleceğini garanti altına kabul etmek hepimiz düşüncesince alım çalım vesilesi."

"Derinlemesine çelim oluştu"

Bayraktar, Türkiye'de elan baş döndürücü insansız iklim aracı, uçak, helikopter, sefine üzere ana ortam bazındaki planlar menfez uğrunda olduğunu, fakat madun ana sistemler, malzemeler ve teknolojilerde de uzun ortak çelim bulunduğunu söyledi. Bayraktar, "Bu kapsamda nanoteknolojik malzemelerden nice değişik RF elektronik sistemlere, dünkü yazılım teknolojilerindeki ürünlere derece baş döndürücü ortak tomar çözümün sergilendiğini görmüş olduk. Sayısız kip var. Sensörlerden malzemelere, baş döndürücü değişik bileşenlere derece açık ortak yelpazede topu topu sektörel derinliği burada gözlemledik." sanarak konuştu.

Sergilenen kabiliyetlerin Türk savunma sanayisindeki yerlilik ve millilik oranına etkisine de yer veren Bayraktar, "Bu sayede banko yerlilik ve millilik artacak. Türkiye'nin iri iddiaları var. Türkiye'nin zat harp uçağını, insansız harp uçağını çoğaltma iddiası var. Bu iddiaları fakat baş döndürücü çelimli ortak ekosistem kurarak gerçekleştirebiliriz. Bu fuarda hakeza ortak ekosistemimiz bulunduğunu gördük. Bu yol yola çıkmak durumda. Buna ulama sunarak, bunu elan da güçlendirerek hedeflere ulaşabiliriz. Fuar içerisinde zamanı anlaşmalara imza atıldı. Bu anlaşmaların neticelerini da yaklaşan vakitte Türkiye kendisine göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

2021-11-13 14:15 - Spor

30 senedir diyabet dair zihin peyda etmek düşüncesince güç harcıyor

2021-11-13 12:55 - Sağlık

İkiz gemiler Kuşadası'na bin 200 yolcusuyla geldi

2021-11-13 13:54 - Ekonomi

Bu senenin zeytin ve zeytinyağı toplam ürün tahmin emek harcamaları tamamlandı

2021-11-13 12:49 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

2021-11-13 14:28 - Yaşam

Nihat Kırmızı, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu’nda

2021-11-13 13:00 - Spor

Fenerbahçe, eksik kadroyla çalıştı

2021-11-13 14:00 - Spor

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

2021-11-13 14:38 - Ekonomi

Karadağ-Türkiye maçının biletleri tükendi

2021-11-13 14:04 - Spor

Felis’ten Allianz Türkiye’ye 6 ödül

2021-11-13 12:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam