Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu

Yaz aylarında muhtelif spor alanlarıyla Ankaralıların takdirini elde eden Başkent Millet Bahçesi, derin kar yağışının peşi sıra bebek ve yetişkinlere ski etme fırsatı sunuyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Ankara

Kar yağışının peşi sıra beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporlarını tercih edenler düşüncesince coşku ve egzersiz etme olanağı sunuyor.

Faaliyete geçmiş olduğu sabık senenin teşrinievvel ayından beri Başkentlilere ayrışık etkinlikler etme olanağı tanıdıkları olan Başkent Millet Bahçesi, beş altı gündüz devam eden dip kar yağışının peşi sıra beyaza büründü.

Yaz aylarında değişik bölgelerde spor yapabilmeyi kolaylaştıran Başkent Millet Bahçesi, kar yağışının peşi sıra şita sporlarını tercih edenler düşüncesince de egzersiz ve coşku bölgesine dönüştü.

"Başkentliler şita sporlarına iri dikkat gösterdi"

Kış sporları düşüncesince terbiye sağlayan ulusal sportmen Fatih Yüksel'in kurduğu Ankara Kayak Takımı da egzersiz düşüncesince Başkent Millet Bahçesi'ni yeğleme edenler ortada arazi alıyor.

Ankara Kayak Takımı'nda çalıştırıcılık karşıcı başkaca Elmadağ Kış Sporları Kulübü yerine da yarışmalara dahil olan ulusal sportmen Beyza Nur Gümüş, AA muhabirine, Başkentlilerin şita sporlarına iri dikkat gösterdiğini söyledi.

Gümüş, hassaten toplumsal medyada çıkarlarını izlem fail mektepli velilerinin Ankara'da şita sporları yapılması karşısında sersemlik yaşadığını ve peşi sıra çıkarlarını arayarak çocuklarıyla bu arada öğrenime eklenmek istediklerini aktardı.

Kayaklı koşu, Alp disiplini, snowboard ve biatlon kabilinden spor dallarında terbiye verdiklerini aktaran Gümüş, bu sporların sonuç etap kazalı bulunduğunu ve banko meraklı müşterek eğitmenin rehberliğinde öğrenilmesi icap ettiğini belirtti.

Gerekli ekipmanlar düşüncesince dayanak veriliyor

Gümüş, ski yapmayı öğrenmenin bedava olmadığını, sıkı ve devir gerektirdiğini dile getirerek, "Özellikle kayaklı koşu, dayanım arazilerde yaptığımız, inişlerden indiğimiz, düzlüklerde kaydığımız ve esas en zoru rampaları çıktığımız müşterek branş." sanarak konuştu.

Eğitime gelenlerin işe patenle başladığını peşi sıra tekerli ski ve şita kayağına geçtiğini tamlayan Gümüş başkaca kursiyerlere müstelzim kayak, baton kabilinden ekipmanlar düşüncesince dayanak verdiklerini de kaydetti.

Gümüş, "En hassaten sıkı kazanıyorlar. Ardından koordinasyonları, dayanıklılıkları ve esneklikleri artıyor. Akciğerleri genişleyerek azami müvellidülhumuza kapasitesine ulaşıyor. Vücudun rastgele noktayı çalışmış olduğu düşüncesince aşırı artısı var." dedi.

"Millet bahçesi toy başlayanlar düşüncesince ideal"

Millet bahçesindeki pistin toy başlayanlar düşüncesince ülkü bulunduğunu tamlayan Gümüş, tecrübeli sporcular düşüncesince Ankara'da müstelzim donanıma eş müşterek alanın bulunmadığını söyledi.

Sokaklarda patenle kayarak başladığı bu sporu 10 senedir yaptığını özetleyen Gümüş, şita sporlarına dikkat duyan Ankaralılar düşüncesince tam olanak sağlanırsa iklim içi ve dışı yarışmalarda iri başarılar getirecek ulusal sporcuların yetişeceğine inandığını söyledi.

Kış sezonunda yarışmalara katıldıklarını, bunun dışındaki aylarda ise egzersiz yaptıklarını aktaran Gümüş, kavim bahçesindeki tartan koşun parkurunu kullandıklarını, egzersiz düşüncesince Gençlik ve Spor Bakanlığının sağlamış olduğu desteklerle Elmadağ Kayak Merkezine gittiklerini belirtti. Gümüş, Ankara'da tekerli ski pistinin eksikliğini yaşadıklarını kaydetti.

"Türkiye'yi anabolizma buyurmak istiyorum"

Eğitime dahil olan 15 yaşındaki Zülal Türk, paten kursundaki hocasının teşviki kararı Alp disipliniyle şita sporlarına başladığını ve peşi sıra kayaklı koşun dalına geçtiğini tabir etti.

Bu dalda 4 senedir yarışmalara katıldığını aktaran Türk, önce başladığında uygulayım anlamda aşırı zorlandığını ve egzersiz yaparak kendini geliştirdikçe yarışmalarda dereceler kazanmaya başladığını söyledi.

Türk, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Ağrı, Kayseri ve Bursa'ya yarışmalara eklenmek düşüncesince gittiğini ve A ulusal sportmen şekilde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve Kış Olimpiyatlarında Türkiye'yi anabolizma buyurmak istediğini bildirdi.

Yarıyıl tatilinde ski kayma fırsatı

Yarıyıl tatilini punt isteyerek Başkent Millet Bahçesi'ne atlamak düşüncesince mevrut Zeynep Naz ve Işın kardeşlerin babası Mesut Çatan ise sarıklı tavsiyesi ve okulları Yeni Turan İlkokulunun sağlamış olduğu imkanlarla bu öğrenime katıldıklarını kaydetti.

Baba Çatan, "Ben de sporcuyum ve çocuklarım da sportmen olsun istedim. Gayet başarılılar ve aşırı memnunum. Çocuklarım bu spora bitmeme edecek ve öbür spor dallarına da göndereceğim." dedi.

Işın Çatan da Bolu Gerede'de zat yaşıtları arasındaki müsabakada ikinci bulunduğunu belirterek, ski takımlarıyla kaymayı aşırı sevdiğini tabir etti.

Kardeşi Zeynep Naz ise pistteki rampayı çıkarken aşırı zorlandığını dile getirerek, henüz aşırı mücahede göstereceğini tabir etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu

2022-01-29 11:42 - Yaşam

'Yumuk' düşüncesince geliştirdiği ilaca diyar dışından da istem geldi

2022-01-26 12:20 - Yaşam

IMF 2022 global iktisadi çoğalma tahminini düşürdü

2022-01-25 17:34 - Ekonomi

Sevim Alan’ın güzellik merkezi açılışında Bülent Ersoy sürprizi

2022-01-24 12:20 - Magazin

Anadolu Efes- Fenerbahçe Beko derbisi Tivibu’da

2022-01-28 13:29 - Spor

Kar yağışı sebebi ile aheste ilerleyici trafikte sürücülere çay ve düğürcük ikramı

2022-01-26 10:06 - Yaşam

‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı’ başladı

2022-01-22 18:53 - Eğitim

Emtia tutarları ralliler eşliğinde doruk tazeledi

2022-01-24 11:28 - Ekonomi

Türkiye'de günce Kovid-19 fenomen sayısı önceki kere 80 bini aştı

2022-01-27 19:55 - Sağlık

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’den, GZT Giresunspor’a ziyaret

2022-01-24 14:28 - Spor

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam