USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

"Yeryüzü Doktorları" Adıyaman'da depremzedelere felah dağıtıyor

Yeryüzü Doktorları, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerden etkilenen Adıyaman'da, dernek kentlerdeki depremzedelere esenlik hizmeti sunuyor.

05-03-2023 16:06
Adıyaman

Depremlerin peşi sıra Adıyamanspor Stadyumu ile Eğriçayır Parkı'nda açılan düğün vilayetlerde depremzedelere afiyet hizmeti de sunuluyor.

Dizayn edilen çadırlarda fariza özne 12 afiyet mensubu 7/24 esasına layıkıyla fariza yapıyor.

Günlük averaj 150 afetzedenin otama edilmiş olduğu hastanelerde, hususi yerine açılan bölgede ise depremzede ufaklıklara psikososyal dayanak veriliyor.

"Depremzedelerimize onma ve düş iktisap etmek istiyoruz"

Ekibin Adıyaman koordinatörü Zeynep Tarhan, AA muhabirine, şehirde depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Deprem bölgelerinde fahri karı hekimlerinin, hemşirelerin, eczacıların ve psikologların fariza yaptığını tamlayan Tarhan, "Şu an bir numara derece afiyet hizmeti sunuyoruz. Depremzede hastalarımız geçmiş ilkin karı hekimlerimizde yoklama oluyor. Doktorlarımız hastaları yoklama ediyor. Eczacılarımız da yazılan ilaçları veriyor. Günde tahminî 150 hastayı otama ediyoruz." dedi.

Tarhan, dü psikoloğun da "çocuk dostu" yerine nitelendirdikleri bölgede psikososyal dayanak emek harcamaları kapsamında muhtelif etkinlikler düzenlediğini kaydetti.

"Tüm dünya depremin yaralarını dolamak düşüncesince seferber oldu. Biz de depremin geçmiş gününden beri sahadayız. İlk ilkin ne yapabiliriz sanarak araştırmalarımızı doğrudan yaptık. Daha sonradan kurduğumuz düğün hastanelerimizde depremzedelere bir numara derece afiyet hizmeti vermeye başladık." ifadelerini kullanan Tarhan, Yeryüzü Doktorları ailesi yerine depremzedelere onma ve düş iktisap etmek istediklerini söyledi.

Klinik ruh bilimci Ecenur Pekçetin de deprem bölgelerinde psikososyal dayanak emek harcamaları yürüttüklerini belirtti.

Daha ilkin Hatay ve Kahramanmaraş'ta olduğunu özetleyen Pekçetin, "Yeryüzü Doktorları yerine ufaklıklara müteveccih muhtelif etkinlikler düzenliyoruz. Günlük programlarımız, spor faaliyetlerimiz oluyor. Sanat atölyelerinde evlatların önsezi ve düşüncelerini tabir etmelerini sağlıyoruz. Birlikte öykü kitapları okuyoruz. Çocuklar genel anlamda resimlerinde ev ve ailelerini çiziyorlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler