USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

Tedavi edilmeyen aknelerin ilerleyici süreçte skara dönüştüğünü kail Doç. Dr. Pelin Üstüner, “Akne deyip geçmememiz gerekiyor zira skar olduktan sonraları bunların arka dönüşü olmuyor. Bu nedenden dolayı tedaviye er başlanmalı” dedi.

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'
08-03-2023 12:07

Cilt sorunu denildiğinde önceki akla mevrut ve herhangi ortak yaştan doğrudan yalnızca her insanın yaşamış bulunduğu akne ile ait Dermatolog Doç. Dr. Pelin Üstüner akne tedavisin aksatılmaması gerektiği noktasında uyarılarda bulundu. Halk ortada sivilce namına da aşina aknelerin ercecik engelleme edilmediği takdirde skarlara dönüştüğünü kail BHT Clinic İstanbul Tema hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pelin Üstüner, “Akne esasta bebeklikten kırklı yaşlara genişliğinde herhangi ortak yaşta karşımıza çıkabilen kesinlikle tedavi edilmesi müstelzim kozmetik ve dermatolojik ortak problemdir. Kronik ortak hastalıktır ve skarla sonuçlanabiliyor. Akne deyip geçmememiz gerekiyor zira skar olduktan sonraları bunların arka dönüşü olmuyor” şeklinde konuştu.

“Tedaviye er etapta başlanıyor”
Akne tedavilerine er etapta başlanması icap ettiğini kail Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pelin Üstüner, “Ancak ılımlı ve doğacak hüküm aknede yayımcı hastanın geçmişine, lezyonların şiddetine, yoğunluğuna, tipine uyarınca değişmeyen vermemiz gerekiyor. Bu kimse hallerde da lüzumu biçiminde ağızdan ağızcıl antibiyotikleri kullanabiliyoruz. Eğer alttaki yatan hormonal ortak patoloji var ise bu polikistik over olabiliyor. O devir ağızcıl kontraseptifler kabilinden hormonal ilaçları ve 3. etap tedavide de ağızcıl namına verdiğimiz retinoit grubu ilaçları kullanıyoruz. Tabi bunlar altı maaş ortak tedavi gerektiriyor. Bu sistemik tedavi esnasında şayet hastamızda iz ya da skar hevesi var ise ortak yandan da izlere müteveccih mezoterapi, PRP ya da kalburüstü enjeksiyon dermapen kabilinden şekilleri de tedaviye ek namına planlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

“Şuursuz vitamin kullanması akne artışına illet olabiliyor”
Akne oluşumunun sebeplerini ilişkin da bilgilendirmelerde mevcut Doç. Dr. Pelin Üstüner ilkin bilinçsiz beğenilen vitamin ilaçlarına ilgi çekti. Üstüner, “Son zamanlarda çağdaş ortak hars bahis konusu bulunduğu düşüncesince hormonal gıdalar ve devrimizin getirmiş bulunduğu fast food alışkanlığı sonucunda protein rejimler git gide arttı. Hatta çoluk çocuk ortada anabolizan hormon, stroit kullanması enine boyuna yaygınlaştı. Dolayısıyla protein yahut aminoasit ağırlıklı beslenmeden çoğalma baş döndürücü oranda karbonhidrat tüketimi doğrusu glisemik indeksi efdal dediğimiz besinlerle tagaddi hallerinde akil baliğ hastalarda şimdi ortak tomar oranlarda akneyle karşılaşıyoruz. Ayrıca bilgisizce beğenilen vitamin takviyeleri de dokunca donör olabiliyor. Özelliklede Omega-6 sebum yapımını uyardığı düşüncesince comedonlarda tıkanıklığa doğrusu akne oluşumunu zait ortak element. Eğer hastalar ara sıra bilgisizce bağışıklığımızı kuvvetlendirsin diye vitamin seçimi ilaçlar kullanıyorlarsa aknenin alevlendiğini anlatmak mümkün” şeklinde konuştu

“Cilt tiplerine uyarınca tedavi yapılmalı”
Akne tedavisi düşüncesince yapılacak bulunan uygulamaların öneminden de bahseden Pelin Üstüner, “Benim ferdî görüşüm derinin yapısını ve fizyolojisini bilmeyen, yetişek almamış birisinin katiyyen bu işlere yönelmemesi. Hastalar elhak deli dolu akneyle geliyorlar ve deli dolu akne bitmeme ederken ekstradan on paralık endikasyonu sıfır PRP ve benzerleri doğrusu deli dolu akneyi tedavi edici sıfır ortak kol icraat yapılıyor. Yeni akne lezyonları çıkarken işlenmiş bulunan bu tedaviler de hem işe yaramıyor bununla beraber kocaoğlan sürede hastalara dokunca verebiliyor. Tıbbi bilim sahibi bulunan ve bu mevzuda yetişek almış dermatologlarca yapılmasını herhangi ortak devir öneriyorum. Çünkü senkronik namına akneyi tıbbi reçeteyle tedavi etmemiz gerekiyor başkaca oluşabilecek skarlara müteveccih hastanın ihtiyacına, deri tipine akıllıca tedavileri hesabına uyarınca peeling, hesabına uyarınca mezoterapi yeğleme etmemiz gerekiyor” dedi.

“En ehemmiyetli gözcü deri temizliği”
Cilt temizliğinin aknenin engellenmesinde akıbet denli ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Üstüner, “En ehemmiyetli gözcü burada deri temizliği. Akneli cilt, kompozit yahut semiz ortak deri sonuçta. Nemlendirici seçerken de deri tipimize akıllıca mahsulat yeğleme etmemiz gerekiyor. Su bazlı ürünler ile ilkin de günde 2 kere bunun altını çizerek söylüyoruz ortak tomar aşkın yıkama gerektirmiyor günde 2 kere yeterli, deri ph'sıyla uyumlu, asidik özellikli, salisilik asit, laktik hamız muhtevalı jel formunda temizleyici losyonlarla düzenli ortak halde temizlenmesi lazım. Tedaviden sonraları da hastalarımızın bu alışkanlığa bitmeme etmeleri gerekiyor zira akne biliyoruz ki 15-20 yaşında yalnızca yeni yetmelik dönemlerinde tanıdık ortak kırgınlık değil” şeklinde konuştu.

“Yaz ve şita zamanında gün kremi kullanılmalı”
Son namına mevlit ve gün lekeleri ilişkin da münebbih bilgilendirmelerde mevcut Pelin Üstüner, “Hastalarda mevlit yahut gün lekesi problemleri var ise yaz, şita gün esirgeyici kullanmalarını öneriyoruz. Biz bu hastalara kesinlikle deri tipine uyumlu, melenin üretimini azaltacak salisilik asit, laktik hamız muhtevalı temizleyici jellerle beniz tasfiye öneriyoruz. Daha ondan sonra ise gene ayrımsız halde su bazlı melenin üretimini ezici ortak kol nemlendiriciler, ilişkin SPF 50 siper faktörlü, ara sıra kapatıcı niteliği bulunan gün koruyucular öneriyoruz” diye laflarını sonlandırdı.

Sema Fison

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler