USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yerli aşı TURKOVAC’ta sonuç adımlar

Yerli aşı "TURKOVAC"'ın Faz-3 çalışmalarında sona yaklaşılırken, yurttaşlar aşı düşüncesince fahri olmaya bitmeme ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de evcil aşıya bağlı “On senelerdir aşı üreten ülkeler, istihsal yönünde tahminî 1 yıld

Yerli aşı TURKOVAC’ta sonuç adımlar
25-11-2021 09:43

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen evvel domestik inaktif Covid-19 aşısı "TURKOVAC", Faz-3 emekleri kapsamında gönüllülerin aşılanmasına bitmeme ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz günlerde domestik aşısının Faz-3 çalışmalarının tamamlanması düşüncesince '1000 Kahraman'a gerekseme bulunduğunu söylerken, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'ne mevrut vatandaşlara da anımsatma dozu şekilde domestik aşıdan yaptırdı. Son gönüllülerin de aşılarını yaptırmasıyla beraberce domestik aşıda Faz-3 çalışmalarının tamamlanacak.

“Hem döllenme hem aşının geliştirilmesi yönünde ağır görev edindik”

Yerli aşıya bağlı mütekellim Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Pandemide en kalburüstü bulunan hastalanmayı engellemektir burada da döllenme süreci devreye girdi. Aşılama sürecinde hastanemiz aşırı ağır görevler edindi. Aşımızın geliştirilmesine de fariza veriyoruz. Şu an TURKOVAC aşısının gönüllülere uygulanmasını da yapıyoruz. Bu açıdan hastalarımızın o ölümün dargın sahasına girmesini engel peyda etmek kabil nezdinde görev edindik ancak hastalanmış olmasınlar niteleyerek hem döllenme bununla ortak aşının geliştirilmesi yönünde ağır nezdinde görev edindik. On senelerdir aşı üreten ülkeler, istihsal yönünde kestirmece 1 yılda aşılarına kavuştular. Biz aşı yarışına sonra giren nezdinde yurt şekilde 1,5 yılda esasta aşımızı ürettik. Şu an çabucak fazını tamamlayıp bunun tescilini almaya uğraşan nezdinde ülkeyiz. 45 günde meydana getirilen pandemi hastaneleri, aşırı çelimsiz müddette dizi üretime güzeşte ventilatörler ve 1,5 yılda kullanılabilecek aşı üretimi nice şeyi yukarı üstüne üstlük koyduğunuzda en dobra efor, mücahede ve vatandaşına en kucaklayıcı hizmeti sağlayan yurt olduk” dedi.

“Kazandığımız yüzdelik 95'i görmezden gelmeyelim”

Sağlık hizmetlerinin önemine nazarıitibar çekici Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Pandemi çağında nice yurt düşüncesince vatandaşlarına ağır iktisadi dayanak sağlamış oldu dendi. Bizim sağlıktaki kazanımlarımız eksiksiz yurttaşlarımıza bu afiyet hizmetini parasız veriliyor olması düşünüldüğünde esasta nice iktisadi yardımın aşırı aşkın üstünde nezdinde kazanımdır. Çünkü vatandaşına iktisadi iane meydana getirdiği anlatım edilen ülkelerdeki vatandaşlar, Covid olduklarında aldıkları afiyet hizmetine ödedikleri maliyet ülkelerinin bitirdikleri yardımın büküm ve büküm üstünde. Aşı bizi dobra koruyor ancak birtakımı insanların muafiyet sistemini uyandıramıyor miktar şekilde o ıvır zıvır örnekleri verip kazandığımız yüzdelik 95'i görmezden gelmeyelim. Aşı bizi aşırı dobra koruyor. Elimizdeki en iri tabanca aşı ve bu silahı aşırı dobra kullanalım, vatandaşlarımızı tığ aşı olmaya bekliyoruz“ halinde konuştu.

“Çok az yurt yapabiliyor, korkmayalım”

Yerli aşının Faz-3 çalışmalarının bitmesi düşüncesince fahri olmaktan mevki duyduğunu özetleyen gönüllülerden Özkan Gürgen, “Ben evvel duyduğumda sevindim zaten, fahri de peyda etmek istedim. Diğerlerine olmuştum özlük aşımıza da fahri peyda etmek istiyordum. Aşı olmaktan da kaçınmayalım bence, korkmayalım. Bence iri nezdinde muvaffakiyet aşırı az yurt yapabiliyor elhak bunu bizim yapabilmiş olmamız ülkemizin gelişimini gösterir. Sağlık açısından da elhak imam olduğumuzu gösterir. Hastanelerden de muhtemelen zaten” niteleyerek konuştu.

“Yerli aşının dizi üretime geçebilmesi düşüncesince TURKOVAC'ı yeğleme ettim”

Yerli aşıya fahri bulunan vatandaşlardan nezdinde başkası, “Yerli aşının dizi üretime geçebilmesi düşüncesince ve hâlâ geçmiş olduğum aşılara anımsatma olabilmesi düşüncesince domestik aşı TURKOVAC'ı yeğleme ettim. Bununla beraberce domestik aşıya ulama sağlayarak inşallah dizi üretime geçer. Yerli aşıya fahri olmaları noktasında yeğleme etmelerini öneririm. Çünkü domestik aşıya fahri şekilde üretime geçmesini ve ülkemizin bu mevzuda basıcı bir vaziyete gelmemesin namına domestik aşıyı yeğleme ettim. 2 Doz Sinovac olmuştum, Diğer aşıları olduğumda da bunda da ateş hissetmedim" ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

İLGİLİ HABER
TURKOVAC Faz-3 düşüncesince gönüllüler aşılanmaya başlandı TURKOVAC Faz-3 düşüncesince gönüllüler aşılanmaya başlandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler