USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yazıcıdan çıkan implantlar dünyaya açılıyor

3 boyutlu yazıcılarla cisim içerisine yerleştirilen toy soy sop implantlar geliştiren uygulayım bilimi şirketi, toy envestisman ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından almış olduğu desteklerle toptan sektöre da sunulacak mahsulat düşüncesince hızlı üretime başlıyor.

Yazıcıdan çıkan implantlar dünyaya açılıyor
18-01-2023 15:09
Ankara

ODTÜ TEKNOKENT'te 2013 senesinde kurulan ve bitişimli imalat dalında mahsul ve hizmetler geliştiren BTech'in iştiraki namına faaliyete süregelen TraBTech, kurumsal ve ferdî yatırımcıların katılmış bulunduğu envestisman turuyla 6,6 milyon dolar valüasyon üstünden ekecek yatırımı aldı.

Bu yatırıma ek namına TraBTech, gelecek materyal muayeneleri ve pediatrik uygulamaların da müdahale olduğu, ortopedi ve pediatrik dalında geliştireceği toy implant malzemeler düşüncesince AB fonlarından 1,3 milyon ekü dayanaklık etmek sağladı.

Bu desteklerle TraBTech, geçmiş sıkı imalat ürünü bulunan kaide protezi TrabCup'ın ticarileşmesini sağlamayı, toy geliştirilen mamüllerin ayarlama süreçlerinin tamamlanmasını amaçlıyor. Şirketin merkezinin Almanya'ya taşınarak Avrupa pazarına açılması ve ABD Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayı müracaat hazırlıklarını devam etmek de hedefler ortada arazi alıyor.

TraBTech toy birlikte imalat yöntemi bulunan ve 3 boyutlu yazıcılar namına da tanıdık bitişimli imalat yöntemiyle, mızrap ile aşırı şimdi çabuk bütünleşmiş olabilen, çabuk düzelme sağlayan, dinç ve buğulanmış hastalarda kullanılabilen "trabeküler implant" serisini geliştiriyor.

İmplant yüzeyinde kemiğin trabeküler yapısına eğilimli satıh teknolojisi, mızrap ve dokuların büyümesini sağlarken, boşluklu yapısı yardımıyla nesiç ve kanlanmayı azami ölçüde tutuyor. Nano seviyedeki pürüzlülük hücrelerin de tutunması düşüncesince hususi birlikte yassı oluşturuyor.

Titanyum materyal ve bitişimli imalat ile imal edilen implantlar, efdal biyouyumluluk, dayanırlık ve ovuşturma katsayısının indinde elastikiyet ve bedava oturma sağlayabiliyor. Bu sayede implantların insanoğlu bedenindeki ömrünün artırılması ve gelecek yaşlardaki yahut şimdi evvela implant ameliyatı geçirmiş hastaların sahn kalitesinin ehemmiyetli ölçüde artırılması hedefleniyor.

İmplant endüstrisinde getirmiş bulunduğu yeniliklerle şişman birlikte dönüşümü tetikleyen bu teknolojide derinlemesine senelerdir etkin TraBTech ekibi, insana hususi implantlarla Türkiye'nin "Class III" medikal aygıt namına alanındaki geçmiş sıkı imalat ürünü, dünyada da mahdut örneği bulunan kaide implantı projesini sertifikalandırarak ehemmiyetli birlikte mertebe kaydetti. Ürünün 2023 senesinde pazarda olması hedefleniyor.

Savunma, havacılık ve afiyet düşüncesince hususi çözümler

TraBTech Yönetim Kurulu Başkanı Kuntay Aktaş, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bitişimli imalat denilen 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinin derece derece gelişen birlikte meydan bulunduğunu ve bu teknolojileri münteşir namına kullandıklarını söyledi.

Endüstriyel açıdan savunma, havacılık üzere sahaların beraberinde medikalde gövde içi implantlar, biyomalzemelere müteveccih emek harcamaları bulunduğunu dile getiren Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Her ikisinde de sonuç ürüne revan yolda teknolojiler ve mahsulat geliştiriyoruz. Asıl avantajımız da bu değişen teknolojinin getirmiş bulunduğu kompleks yapıları tasarlayabilmek. Çok şimdi düşüt maliyetle efdal kalifiye malzemeleri üretebilmeyi hedefleyerek bu ürünleri geliştiriyoruz. Medikal tarafta geliştirdiğimiz ve sertifikalandırdığımız mamüllerin birlikte yönünü sıkı imalat namına sahaya değirmek üzereyiz. Bu değişen teknolojinin en ehemmiyetli avantajlarından birisi birtakımı hususi malzemeleri erişilebilir biçimde üretmemizi sağlaması. Bunu yaparken ilkin titanyum üzere normalde havacılık ve medikalde aşırı geçer lakin işlemesi zor, fiyatlı malzemeleri çabucak birlikte tozdan ürüne dönüştürerek yapmamızı sağlıyor. Bu da aşırı şimdi ekleme kalburüstü mahsulat ortaya çıkmasına, toy birlikte alanda, dünyanın mütebeddil birlikte dalında mahsulat geliştirmemize olanak sağlıyor. Hedeflediğimiz şey, mütebeddil dünyada teknolojik bilim birikimiz ve oradaki tecrübemizle ehemmiyetli küresel oyunculardan birisi olmak."

"Geçmişte beklenir sıfır şeyler üretilebiliyor"

"Derin teknoloji" dalında çalışkanlık yayınlayan TraBTech'in toy birlikte envestisman turunu kapattığını dile getiren Aktaş, "Bu envestisman yardımıyla şirketimizin Almanya ve ABD'deki varlığını artırarak küresel birlikte aktör olma uğrunda ehemmiyetli birlikte etap atıyoruz. Teknik alandaki yetkinliğimizi küresel açıdan hem birlikte değere çevirmek aynı zamanda Türkiye ve firmanın dünyada lakırtı sahibi bulunduğu alanlardan birtanesini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz." dedi.

Dünyanın insansız etkin "karanlık fabrikalara" ve şimdi ferdî mamüllerin üretilebildiği birlikte noktaya akla yatkın gittiğine ayraç fail Aktaş, bu uygulayım bilimi yardımıyla eskiden beklenir sıfır şeylerin üretilebilir bir duruma geleceğini vurguladı.

TraBTech namına medikal bölgede birtakımı mahsulat düşüncesince ayarlama süreçlerini tamamladıklarını, birileri düşüncesince bu sürecin sürdüğünü, birileri düşüncesince de müracaatta bulunacaklarını özetleyen Aktaş, şunları kaydetti:

"Regülasyon süreçleri tamam ürünlerimizi 6 ay ortamında piyasaya sürmeyi hedefliyoruz. Bunlar vücutların içerisine yerleştirilen implantlar. Yeni nesil, şimdi başarılı, şimdi teknolojik implantlar. Global tarafta da bunların yaygınlaştığını görüyoruz. O tarafa akla yatkın sürüklemeye çalışacağız. Burada başladığımız toy biyomalzemelerin, tekniklerin işin içerisine girmiş bulunduğu birlikte yola girmiş olacağız."

Aktaş, ortaya koydukları girişimcilik hikayesinin başkalarını cesaretlendirmesini umduklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler