USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Vücudu doğru ve muvazeneli kullanmak yaşam kalitesini artırıyor'

Ayakta durma, oturma, yatma yahut akım esnasında ayrımlı doğru vakfe yöntemlerinin elbette olması gerektiği karşı mütekellim Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle “Doğru vakfe alışkanlıklarına eş sıfır insanoğlu günce yaşamlarında ehemmiyetli keyif sorunları ile karşıla

'Vücudu doğru ve muvazeneli kullanmak yaşam kalitesini artırıyor'
02-03-2022 09:37

Anne-babaların çocuklarına en kalın dediği şeylerin başlangıcında “kambur durma”, “dik yürü” kabilinden duruşları ile ait tembihat gelir. Sadece çocuklarda değil, yetişkinlerde de; yürürken, otururken, çalışırken ayrıca uyurken güçlü vücudu doğru ve muvazeneli kullanmak yaşam kalitesini iri miktarda artırır. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle, postür kendisine isimlendirilen doğru duruşun nite olması gerektiği ile ait ehemmiyetli ipuçları verdi.

Normal duruş, adale çıplak sisteminde müşterek zorlanmaya etmen olmayan, bünyenin alışılagelen eğriliklerinin korunduğu eklemlere muteber kuvvetlerin muvazeneli dağıldığı duruşa denir. Kişinin cisim tipi, ırk, cinsiyet, dizge ve hobileri, ruh bilimsel vaziyeti ve günce yaşam alışkanlıklarına uyarınca tahavvül gösterse de doğru duruş; kasların, bağların, deveran sistemimizin ve organlarımızın uyumu düşüncesince aklık ve mıhlı postür dirimlik ehemmiyet taşır.

Vücudun taşıyıcısı bulunan omurga, kusur duruştan en müşterek tomar etkilenen sistemlerin başlangıcında gelir. Omurgaya binen yüklerin dobra taşınabilmesi düşüncesince bağların ve kasların dengede olması gerekir. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle, “Bozuk postürdeki balans bozukluğu, yorgunluğa omurgada asimetriye ve nosiseptif uyarılarla ağrıya defa açar. Anormal postürü arkalamak düşüncesince kaslar başlangıç döndürücü gerilir. Zamanla spazm ve dert ortaya çıkar” laflarıyla kusur vakfe pozisyonlarının etkilerine değindi. Doğru postürle ait ise Uzm. Dr. Şeniz Kulle, “Doğru duruşta gelişigüzel ciddilik cisim kısmına ciddilik dağılır, beklenmeyen soğurma edilir, akıntı açıklığı korunup, stabilite ve mobilite düşüncesince lüzumlu hareketler özgür arama edilir” ifadelerini kullandı.

Doğru oturmak, doğru uyumak
İyi müşterek postürün; ayakta durma, oturma, yatma yahut akıntı esnasında değişik özellikler taşıdığını vurgulayan Şeniz Kulle, “Ayakta dururken başlangıç dik, döş ileride, ana rahmi içe çekik halde olmalıdır. Bu bediiyat müşterek görünüşten müşterek tomar cisim kısımlarının birbirleriyle ilişkilerini ayarlayan, organ, dizi film ve bacakların minimum erke tüketerek fonksiyonlarını hesabına getirmesini sağlayıcı müşterek duruştur” dedi.

Yürümek, oturmak, daldırmak günce yaşantımızın asliye döngülerindendir. Bunları yaparken doğru müşterek halde akıntı geçirmek ve vakfe teşhir etmek sahn kalitemizi de yükseltir. Özellikle masa başı etkin kişilerin günlerinin iri müşterek kısmı oturarak geçmekte.

Kulle, “Otururken arka düzlem ve omuzlar geride olmalı. Kalçalar sandalyenin arkalığına değmeli, belirti çukurluğu müşterek yastıkla desteklenmelidir. Vücut ağırlığı kalçalara denktaş dağıtılmalı, dizler kalçalardan bol yüksekte olmalı. Bunun düşüncesince fut yükselticisi kullanılabilir. Ancak en ehemmiyetli kurallardan bir tanesi bire müşterek pozisyonda 30 dakikadan müşterek tomar oturmamaya uyanıklık ederek oğlan vale adına atılmamalıdır. Oturma pozisyonundan ayağa kalkarken, sandalyenin önüne doğru arazi değiştirilmeli ve bacaklar düzlem bir duruma getirilerek kalkılmalıdır. Belden öne eğilmekten kaçınılmalıdır” ifadesini kullandı.

Uyku pozisyonunun hem hab kalitemizi tıpkı zamanda fiziki yorgunluğumuzun seviyesini belirlediğini hatırlatan Kulle, “Uyurken başlangıç dibine behemehâl yastık konulmalı ancak yastık müşterek tomar erdemli olmamalıdır. Omuzlar yastığın altında kalmalıdır. Sırtüstü yatarken dizlerin altına, taraf yatarken bacakların arasına yastık konulmalıdır. Uzun mütemadi yüzükoyun yatılmamalı, yüzükoyun yatarken ana rahmi dibine yastık konulmalıdır” dedi.

Nedenler, sonuçlar
Doğru vakfe alışkanlıklarına cemaat sıfır insanoğlu ise günce yaşamlarında ehemmiyetli afiyet sorunları ile maç riski taşıdığını kail Kulle, “En kalın tanıdık vakfe bozuklukları ortada kifoz, skolyoz, kalık lordoz, düzleşmiş bel, düşüt çiğin ve başın önde bulunduğu duruşlar sayılabilir. Kötü postürün en kalın sebepleri kendisine kalıtsal bozukluklar, alışkanlıklar ve pedagoji bilimi eksikliği diyebiliriz. Diğer biçimsiz postür sebepleri ortada obezite, adale zayıflıkları, bozuk kaslar, elastikiyet kaybı, kusur pabuç seçimi, biçimsiz düzentileme koşulları, hab bozuklukları ve ruh bilimi gidişat bozuklukları sayılabilir” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler