USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlardan polen uyarısı

Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesinde fariza eden Doktor Mustafa Alıcı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Meltem Toklu, havaların ısınmasıyla baş başa kalan polen alerjilerine üzerine vatandaşları uyardı.

Uzmanlardan polen uyarısı
20-06-2022 11:04

Yaz aylarında polenlerin artarak çoğalması alerjik sorunları da yanında getiriyor. Bu devri kabusa çeviren alerjik reaksiyonlar, şahısda koku alma organı kaşıntısı, delik akıntısı, kızarıklık ve sonsuz hapşırık kadar şikâyetlere kez açıyor. Son yıllarda alerjik reaksiyonlardan ötürü hastaneye müracaat oranının arttığını kail Doktor Mustafa Alıcı, polen ve astım şikâyetleri ile ortak tomar adım polene verilen artan vatandaşları uyardı.

Polen alerjisinde artışın yaşandığını tamlayan Doktor Alıcı, “Havaların ısınması ve baharın gelişi ile beraberce alerji olaylarında çoğalma görmeye başladık. Bu süreçte şimdi ortak tomar polen alerjisinin arttığını görüyoruz. Genelde sezonluk adına değiş tokuş ile beraberce şimdi ortak tomar yeşil bölgelerin çim ve ağaçlı bölgelerde çiçek tozlarına erinç ortak tepki adına görüyoruz. Tabi bu polen alerjisi ile beraberce hastalarımızda birtakım belirtiler meydana geliyor. Genelde koku alma organı akıntısı, kaşıma, hapşırma, delik yaşarması, gözlerde kanlanma, çökme ve yanma kadar belirtiler ile bu alerji kendini göstermektedir. Hastalarımıza tavsiyemiz tanıdık ortak alerjisi varsa bu alerjilerinin bulunduğu alanlardan ırak durmaları, alerji ve döş uzmanına gözükmelerini istiyoruz. Çünkü bu hastalarda kalıtım bilimi yordam bulunduğunu biliyoruz. Özellikle çocuklarda atopik gidiş dediğimiz belirtiler var. Bunlar ise karşı adına mayasıl tarzı ile alerjik döküntüler şimdi sonraları koku alma organı akıntısı, hırıltılı teneffüs ve öksürük kadar şikâyetler şimdi ileriki süreçlerde şimdi ortak tomar etkileyip dem almasında teessürat yaşıyor. Hasta alerjik astıma akıllıcasına ilerleyici ortak sürece esbak oluyor. Erkenden çocukluk zamanında alerjenlere verilen kalma bitmeme ederse atopik denilen proses bitmeme yazar engelleme edilmesi gerekiyor” sanarak konuştu.

“Çok güneşli günlerde dışarıya çıkılmaması gerekiyor”

Polen alerjisi bulunan hastaların çağ ışınlarına da hassasiyeti oluştuğunu kail Doktor Alıcı, “Çok güneşli günlerde dışarıya çıkılmaması gerekiyor. Çok ortak tomar polenin ve tozun bulunduğu yerlerde de azalmak gerekiyor. O ortamlarda mevcut olmak durumunda artan insanoğlu ise alerjik ilaçlar dediğimiz ilaçlar mevcut ve hastalarımıza onu kullanmalarını referans ediyoruz. Bu ilaçlar çabucak o süreçte oluşan hastalıkların görülmemesini engelliyor. Bu alerji vücudumuzda rastgele devir olacak ortak şeydir” ifadelerini kullandı.

“Polene verilen artan insanoğlu behemehâl peçe kullanmalıdır”

Alerjisi bulunan insanların yer ile ortak etkileşim içinde oldukları devir peçe kullanımı icap ettiğini açıklanan Alıcı, “Bu alerjene verilen duracak ortak ortamda kalıyor ise hastamız bu kadar hallerde el ve beniz temizliği ortak tomar önemlidir. Elleri buruna ortak tomar ortak araba dokundurulmaması gerekiyor. Solunum yolu ile bu alerjik maddeleri alıyoruz. El, beniz ve kıyafet temizliği ortak tomar önemlidir. Dışarıdan eve girerken o elbiselerin çıkarılması, dışarıda bekletilmesi veya silkelenmesi gerekiyor. Maske kullanılması ortak tomar önemlidir” sanarak konuştu.

Polen şikâyetlerinden ötürü delik rahatsızlıkları polikliniğinde yoğunluğun yaşandığını kail Göz Hastalıkları Uzmanı Meltem Toklu da, “Yaz aylarının başlaması ile polikliniğimize kaşıntı, kızarıklık ve kapaklarda şiş kadar şikâyetler ile başvuran hastaların sayısı arttı. Bu hastalarda kaşıntı ile bu arada ellerindeki bakterileri hücre taşımakla oluşan enfeksiyonlar ve çapaklanmalar ortak tomar kesif gördüğümüz şikâyetlerdir. Bu alerjik semptomlardan doktora gelmeden kurtulmanın yolu karşı adına çağ gözlüğü takılmalıdır. Çok kaşıntılı vakitlerde hücre ilgisiz silgi uygulanma veya ilgisiz müdahaleler yapılmalıdır. Çayır, çimen ve otluk bölgelerde bulunduğumuzda sonrasında behemehâl yabancılar ve beniz bereketli çokça yıkanmalı. Polenler ve bu alerjen maddelerle bağlanak behemehâl azaltılmalıdır. Bunun haricinde ilkin hanımlarda şeb behemehâl saçları toplamalarını öneriyoruz” dedi.

“Gözler ortak tomar kaşındığı takdirde korneada zayıflama oluşur”

Polenin taraf etkilerinin değişik delik hastalıklarının oluşumuna sebep bulunduğunu vurgulayan Toklu, “Gün içerinde hücre yapışan polen ve alerjenler hücre ve yüze dek ederek alerjiye şimdi ortak tomar sebep oluyor. Gözleri ortak tomar kaşıntılı ortak çevrim bulunduğu düşüncesince korneada incelmeye sebep adına astigmatizmaya ve değişik kornel hastalıklara sebep olabiliyor. O nedenden dolayı banko ortak tomar kaşıma, ovma delik sağlığı açısından risklidir. Hasta denyo kontak mercek kullanıyor ise bu koyu alerjik vakitlerde boşluk vermeli ve kullanmamalıdır. Bu önlemlerden sonraları hala hastada şikâyetler ortak tomar ise o devir ortak delik uzmanına başvuruyu öneriyoruz. Özellikle çocuklarda er yaşlarda bu ortak tomar ortak araba önemsenmiyor. Daha sonraları hastaneye geldiklerinde flaş kalımlı hasarlar bırakabiliyor ve müşahede yitirilmesine güçlü kez açan kalımlı hasarlar bırakabiliyor. Özellikle çocuklarımıza ihtimam edelim ve ercecik hastaneye getirmeye ihtimam gösterelim” sanarak konuştu.

Mücahit Tarlan-Recep Gökhan Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler