USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uykusuzluğunuzun nedeni vitamin eksikliği olabilir

Değişen dirim koşullarının, tagaddi kalitesindeki değişimlerin, iş yaşamı rutinlerindeki değişimlerin hab düzeninde aksi etkisinde bırakır meydana getirdiğine yer veren uzmanlar, çelimli ortak muafiyet ve beden sağlığı düşüncesince “kaliteli uyku”dan karşılık verilmeme

Uykusuzluğunuzun nedeni vitamin eksikliği olabilir
01-02-2023 15:06

Uykusuzluk, katı aşırı insanın yaşamını menfi yönde etkileyebileceğini tamlayan Medicana Sağlık Grubu Uzman hekimleri, uykusuzluğun dirim standardını menfi etkileyen ve sağlığı bozan vaziyetlerden birisi bulunduğunu vurguladılar. Uykusuzluğa neden ihtimalî nice etmen bulunduğunu kail bilirkişi hekimler, vücutta muhtelif hayati vitaminlerin eksikliği, spiritüel gerilim ve ruhiyat sorunlar, vücutta uykudan mesul bulunan hormonlarda muvazenesizlik ve nörolojik nedenler uykusuzluğa neden olabileceğini belirttiler.

“D vitamini eksikliği olanların hab kalitesi düşüt oluyor”

Vitamin eksikliği katı aşırı hab problemininin esas sebepleri ortada arazi aldığını kaydeden Medicana Çamlıca Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Safiye Arık, “Çok sayıda isim hab problemininin vitamin değerlerinden kaynaklı bulunduğunun bilincinde değildir. Uykusuzluk sebepleri ve belirtileri insandan insana ayrım gösterebilir. D vitamini eksikliği, sert eksikliği, B12 eksikliği, B6 ve B2 vitamini eksikliği, kalsiyum eksikliği yetişkinlerin birlikte çocuklarda da uykusuzluğa neden olabilir. Özellikle D vitamini eksikliği canlı kişide uykusuzluk sık sık görülebilir. D vitamini başta uykuyu düzenleyen bellek bölgelerine hasiyet edip, ehemmiyetli birlikte hab hormonu bulunan melatoninin imalinde gösteriş almaktadır. Bu sebeple D vitamini kuru düşüt bulunan kişilerde, hab kalitesinin düşüt bulunduğu ve uykusuna dalıyor zorlandıklarını görebiliyoruz. Diğer taraftan sert eksikliği dallar da müdahale iktisap etmek şartıyla serotonin ve melatonin düzeylerinde düşmelere neden olabileceğinden herhangi birlikte bireyde ağırbaşlı hab düzeyinde aksaklık ve hab sorunlarına neden olabilir. Demir eksikliğine ilişkin gelişen kansızlık, gece olduğunda bacaklarda mizaçsız edici birlikte önsezi oluşturarak insanın uykusuz kalmasına kere açabilir. Hatta tasalı kıç sendromu caba oluşturabilir” dedi.

“Demir eksikliği ve vitaminlerle ilgilendiren tahkim alınabilir”

Uykusuzluk rahatsızlığına huzur yapılaması gerekenleri sıralayan Uzm. Dr. Safiye Arık, “Çocuklar düşüncesince de yetişkinler düşüncesince de derneşik afiyet kontrollerinin birlikte vitamin değerlerini derneşik kendisine arama kere açmak ince önemlidir. Demir eksikliğiniz ve zevcelik eden bulgularınız mevcut ise bilirkişi birlikte hekime başvurarak ilgilendiren vitamin desteği kabul etmek gerekmektedir. Çay tüketimi ve kafein tüketimi azaltılmalıdır. Yüksek ve sert ve B12 vitamini almanın en ehemmiyetli yöntemi hayvani besin bezdirmek ve derneşik beslenmektir. Bunun düşüncesince al et ve sakatat birlikte balık ve er bezi ile günce kendisine kafi gelecek sert ve B12 vitamini alınabilir. Uykusuzluk ve tasalı bacaklar sendromu bulunan hastaların az hâlâ hepsinde sert eksikliği bulunmaktadır. Düzenli afiyet kontrolü ve bilirkişi birlikte doktor önerisi ile sert eksikliği ve vitaminlerle ilgilendiren tahkim alınabilir” sanarak konuştu.

“Melatonin hormonun eksikliği uykusuzluğa yol açan en şişman faktördür”

Çeşitli ruh bilimsel zorba süreçler ve spiritüel gerilim derece unsurların da rahatlıkla hab düzenini etkileyebileceğini kaydeden Medicana Çamlıca Hastanesi'nden Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Stres, kaygı, endişe, mütebeddil dirim şartları hab düzeninin de bozulmasına kere açıyor. Melatonin uykusuna dalmamızı sağlayıcı birlikte hormondur. Gün ışığına uyarlanmış bulunan vücudumuz bu hormonu güneş saatlerinde salgılamaz. Gün ışığını sona erdiğini algılayan hücrelerimiz bunu beyne iletir. Hormon salınımını sağlayıcı epifiz bezi de melatonin salınımını başlatır. Güneş battıktan sonraları salınmaya başlar, rutindeki hab saatimiz yaklaştıkça salınımı artar. Gün doğumuna benzeyen salınımı azalarak sonlanır. Melatonin hormonu sebebiyle hab ve akıllılık farkındalığı oluşur. Salınım arttıkça, haricen aldığımız sinyalleri beynimiz hâlâ az algılar, bu da hab hissini oluşturur. Yorulduğumuzu ve dinlenmemiz icap ettiğini ayırt ederiz. Melatonin hormonunun hab ritmini düzenlemesinin birlikte muafiyet sistemini güçlendirmesi, hücreleri yenilemesi, stresi arama altında tutması derece işlevleri vardır. Melatonin hormonun eksikliği uykusuzluğa yol açan en şişman faktördür. Belirtildiği gibi, melatonin hormonu ışığın bulunmadığı ortamda en birlikte tomar salgılanır. Bu sebeple geceleyin geç saatlerde monitör izlemek, bilgisayarın başlangıcında birlikte tomar hengâm geçirmek, yatarken telefonla uğraşmak, uyunan odada geceleyin lambasını belirgin çoğaltmak melatonin hormonunun salınımı engeller, bu da uykusuzluğa kere açar” halinde konuştu.
Uyku sağlığında ve düzenindeki bozulmanın belirtileri kendisince bilim sağlayan Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Birçok araştırı tam hab süresinin 6-8 sayaç arası bulunduğunu söylüyor ancak bunu uygulamasına karşın bu günlerde hala uykusuzluk (insomnia) ve birlikte tomar uyuma (hypersomnia) şikayetlerini canlı insanoğlu bulunduğunu görüyoruz. Sağlıksız birlikte uykunuz bulunduğunu yayınlayan biraz ayraç vardır. Bunlara özetle şu halde değinebiliriz:

“Uyumanız müstelzim saatte yatağa girdiğinizde, uykusuna dalmanız 15 dakikadan birlikte tomar sürüyorsa birlikte dava mevcut demektir. Bunun sebepleri ortada çoğu kez güneş saatlerinde de uyumuş olmak, birlikte tomar kafein almış iktisap etmek yahut zihninizi çalışır eden, sizi anlamlı düşüncelerin süresince kendinizi rahatlatıp uykusuna dalamamış olmanızdır.

Uyku dört fazdan oluşur, yoğun uykusuna hamle etap makbul not zihnimiz. Uyku kalitesinin efdal olması ve asıl birlikte istirahat düşüncesince bu dört etabın gerçekleşmesi gerekir. Kişinin ekşimik kısa uykusu varsa, sebepsiz birlikte halde yahut en küçük birlikte seste uyanacak birlikte uykusu varsa, isim uykunun üçüncü fazına geçemiyor demektir. Bu da insanın aldığı kadar dinlenemeden, bitap uyanmasına neden olur. Ayrıca yoğun uykusuna dalamamak REM uykusunu alamamak anlama gelir ki bu da insanın neymiş uyanık derece uyanmasına neden olur.
Kabuslar yahut kişiyi keyifsiz eden nesneleri, kullanmakta olanları rüyada görmek, insanın gerilmesine neden olur. Uyku halindeyken kaygıdan uzak, gevşemiş birlikte vücudumuz olur. Kâbus gördüğümüzde ise vücudumuz kasılır. Eğer uzun müddet bitmeme eden kabuslarınız mevcut ise hab bozuklukları düşüncesince sinir bilimi bölümünde yoklama olmanız gerekir. Sabah uyanmanız müstelzim saatte haydi haydi uyanamamak, bitap kalkmak, neymiş tek uyumamışsınız derece kalkmak, geceleyin metin birlikte hab almadığınızı gösterir.”

Uyku düzeninin bozulmasına karşı, birinci sınıf birlikte hab düşüncesince neler yapılabilir

Kaliteli birlikte dirim için, birinci sınıf birlikte uykunun önemine yer veren Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, evden çalışmaya başlayanlar yahut haftanın biraz gününü iş yerinde, art kalanı evinde fiilen geçirenler, meslek eğitimini evde bitmeme ettiren öğrenciler, toplumsal yaşamı kısıtlandığı düşüncesince evde hâlâ aşırı devir eylemek mecburiyetinde kalanlar düşüncesince şu tavsiyelerde bulundu: “Uyku saatleriniz, eski rutininizde nede olsa anca bitmeme etsin, uykusuzluk sorununuz mevcut ise caba yatağa girmeniz müstelzim saatte girin, uyanmanız müstelzim saatte alarmla uyanın. Gündüzleri uyuduğunuz odada birlikte tomar hengâm geçirmeyin. Evden çalışıyor iktisap etmek iş/okul disiplininizi bozmamalı. Sabah kalktığınızda ev kıyafetlerinizi değiştirin, işe/okula masraf derece giyinin. Gündüz uyuklamalarından kaçının. Uykulu hissediyorsanız belirgin havaya çıkıp bembeyaz iklim alabilirsiniz, elinizi yüzünüzü yıkayabilirsiniz yahut çay kahvehane içebilirsiniz.

Fiziksel alıştırma sizi güre tutar. Hafif tempolu birlikte ilerleyiş yahut evde yapabileceğiniz egzersizler devir süresince hâlâ çevik hissetmenize, geceleyin de hâlâ kaliteli, yoğun uyumanızı sağlar. Evde çalışmaya başlayanların birlikte kısmının iş saatleri de değişti. Çalışanlar bunu telafi etmek, bilgisayarın başlangıcında nazarıitibar odağını hâlâ birlikte tomar yükseltmek düşüncesince çay kahvehane tüketimini arttırdılar. Fazla kafein hab düzeninizi bozar, uykusuna dalıyor zorlanırsınız, az uykuyla sabahleyin uyanmanız müstelzim saatte ayakta olmanız icabında de kâffesi haset bol hırboluk hissi süresince geçirirsiniz. Gününüz kuru geçer. Alternatif kendisine su tüketimini arttırın.
Bilgisayarın başlangıcında birlikte tomar devir eylemek gözlerinizi aşırı zorlar. Gece hab düzeninizin bozulmaması düşüncesince güneş uyumasanız bile, delik yorgunluğu uykunuzu getirir. Bu da derişik olmanızı zorlar. Gözlerinizi kapatıp kafanızı yastığa yaslayın, dilerseniz uzanabilirsiniz de. Bunu 5 dakika yapmış olup gözlerinizi açtığınızda kendinizi hâlâ güre hissedeceksiniz. Özellikle akşam ezanı saatlerinde aşırı ağırbaşlı yemekler yememeye çalışın. Ağır, besili yemekler midenizi mizaçsız edeceği düşüncesince hab kalitenizi de etkileyecektir. Melisa, yoğurt çiçeği yahut rezene derece nebat çayları gevşeten, rahatlatan çaylardır. Akşam saatlerinde, uyumanıza benzeyen birlikte zamanda içerseniz, uykusuna hâlâ emeksiz dalarsınız. Sigara ve içki tüketiminizi azaltın. Ne denli birlikte tomar uyaran alırsanız uykusuzluğunuz o denli kuvvetlenecektir. Uyuduğunuz odada geceleyin lambasını belirgin bırakmamaya nazarıitibar edin. Yatmadan evvel televizyon, elektronik bilinç ve telefonla çalışır olmayın. Eğer spiritüel gerilim kaynaklı uykusuzluğunuz yahut hâlâ birlikte tomar uyuma ihtiyacınız varsa, streslere yol açan problemleri halletmek hâlâ sürekli birlikte çözümdür. Sorunlarınızı çözmekte zorlandığınızda meraklı dayanak noktası kabul etmek sürecinizi kolaylaştıracaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler