USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türkiye'nin 'tek akademisyen kadın üroloğu', hanımlar düşüncesince yeni tedaviler geliştiri

Yaklaşık 7 sene İngiltere'de çalıştıktan sonraları Türkiye'ye dönen Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, hastalarının ve doktorlarının elden rical bulunduğu melhuz "üroloji" dalında adından uydurma ettiren ilmî çalışmalara imza atıyor.

Türkiye'nin 'tek akademisyen kadın üroloğu', hanımlar düşüncesince yeni tedaviler geliştiri
08-05-2022 11:54
Ankara

Yaklaşık 7 sene diyar haricinde çalıştıktan sonradan bakım kılmak düşüncesince ülkesine dönen Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, Türkiye'nin "tek akademisyen kadın üroloğu" şekilde fariza yapıyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bolat, Türkiye'nin mahdut kadın ürologlarından bir tanesi olmasının beraberinde bu alandaki "tek kadın öğretim üyesi" unvanına da sahip.

İngiltere Sheffield Üniversitesinde 2013-2020 yıllarında kadın ürolojisi dalında icraat örümcek Bolat, doktora tezini de bu bölgede tamamladı. Bolat, ilmî araştırmalarına paralel, "Kadın Ürolojisi, İşlevsel ve Rekonstrüktif Üroloji Üst Uzmanlık Eğitimi"ni de bu ülkede aldı.

Bolat, 2020'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda akademisyen şekilde çalışmaya başladı.

Bilim Akademisi kabilinden "Genç Bilim İnsanı" ödülüne müstahak tanıdık Doç.Dr. Naşide Mangır Bolat, halen Sheffield Üniversitesinde mihman akademisyen şekilde kayıtlı.

"Hacettepe Üniversitesinin daveti şişman birlikte şans"

Hastalarının ve doktorlarının hoppadak rical bulunduğu memul bevliye dalında adından gır ettiren başarılara imza atan Bolat, Türkiye'ye dolaşım süreci ve başta kadın ürolojisi üstünde çalışmış bulunduğu yeni araştırmalarını AA muhabirine anlattı.

Doç. Dr. Bolat, hanımlarda hacet kaçırma, hacet yapamama problemlerine müteveccih klinik ve ilmî çalışmalara yoğunlaştığını, kendini bu bölgede yükseltmek düşüncesince İngiltere'ye gitme sonucu aldığını dile getirdi.

"İngiltere'ye daha sonra Türkiye'ye değişmek kararıyla gitmiştim. İçimde devletimizde sıfır birlikte şeyi yapabilme, ülkeme dönerek bu biçimde bakım ika hevesi vardı." ifadelerini kullanan Bolat, Hacettepe Üniversitesinin namına teklifte bulunmasını şişman birlikte nasip şekilde gördüğünü vurguladı.

Bolat, Bilim Akademisinden almış bulunduğu ödülün de kendisini baş döndürücü bahtiyar ettiğini belirterek, "Bilimsel metotla ait çabamı, çalışmalarımı Bilim Akademisinin görmesi, tanıması baş döndürücü kıymetli. Umarım bu çalışmaların hem klinik pratiğe bununla birlikte hastalarımıza birlikte faydası olur." niteleyerek konuştu.

"Üroloji doktorlarının yüzdelik 1'inden elan azını hanımlar oluşturuyor"

Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, bevliye dalında hem kadın parasız hem kadın hekim sayısının az bulunduğunu anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Üroloji hastalarımızın tahminî ½ si kadın ve çocuklardan oluşuyor. Büyük kısmı hacet kaçıran, yapamayan, tümörleri mevcut hastalar ancak maatteessüf bevliye dalında doktorlarımızın yüzdelik 1'inden elan azını hanımlar oluşturuyor. Bu da kontak birlikte durum, hastaların afiyet sistemine ulaşımında birlikte konforsuzluk yaratıyor.

Türkiye'de ego ürolojide beşinci kadın uzmanım ve akademisyen şekilde önceki kadınım. Tabii ki doktorun hanımı ve beyi olanaksız ancak bu bölgede kadın sayısının artması, çekindiği düşüncesince afiyet kuruluşlarına başvurmayan hastalar açısından da değerli. Üroloji dalında elan baş döndürücü kadın hekime gerekseme var, ümit ederim derece derece de artacak."

"İdrar kaçıran hanımlarda yeni otama yöntemlerini geliştiriyoruz"

Yeni çalışmalarıyla ait de bilim verici Doç. Dr. Bolat, "TÜBİTAK ve diyar dışından dayanak alan, hacet kaçıran hanımlarda yeni otama şekilleri dair dü çalışmamız var. İdrar kaçıran hanımlar düşüncesince yeni, elan çarpıcı ve tehlikesiz otama yöntemlerini geliştiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Bolat, hacet kaçırma, yapamama kadar problemleri canlı hanımlara da şu çağrıda bulundu:

"Beni en baş döndürücü üzen şey, hacet kaçırma problemi olması durumunda bununla yaşamaya çalışan, bunu natürel yaşamın birlikte parçası sanan hastalarımızın olması. Sırf utandıkları düşüncesince doktora başvurmayıp enine boyuna aliteli sıfır ve gayrisıhhi birlikte sahn sürüyorlar. Halbuki bu, tedavisi bulunan birlikte hastalık. Bu sıkıntıları canlı tamamı hanımlara kesinlikle doktora başvurmalarını öneriyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler