USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türk doktorların uyguladığı 'kronik meme iltihabı tedavisi' tababet yaşamına dayanıklı oldu

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde müşterek kadro doktor, buldukları yöntemle taraf bulaşık görülmeden endamsız müddette iyileştirmeyi başardıkları kronik meme iltihabı tedavisinde, literatüre girerek tababet yaşamına kalıp oldu.

Türk doktorların uyguladığı 'kronik meme iltihabı tedavisi' tababet yaşamına dayanıklı oldu
03-12-2021 12:25
Erzurum

Üniversitenin Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Alper, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay ve umumi operatör Doç. Dr. Erdem Karadeniz, kısaca 6 sene evveli hastanede icra ettikleri meme konseyinde, memedeki akıntı, yangı ve çıban zımnında hanımefendilerin tehlikeli rüyası durumuna mevrut kronik meme iltihabı hastalığının tedavisi üstüne emek vermek başlattı.

Atatürk Üniversitesi Etik Kurulundan ruhsatname meydan doktorlar, bu hastalıkta önceleri ağızdan meri yahut yangılı alana çare sürülmesiyle (topikal) meri lakin kesme meyve vermediği biçimde taraf tesirleri de müşterek tomar bulunan steroid tedavisi (insan bedeninde imal edilen hormon) adına ayrıksı müşterek yöntem uygulamaya değişmeyen verdi.

Doktorlar bu çerçevede steroid tedavisinde meri kortizonu, eski tedavilerden ayrımlı alegori ultrason sebebiyle belirleme edilen sakat memenin içerisine yahut yangılı alana iğneyle doğrudan enjekte etti.

Hekimler, kendilerinden müsaade alınarak 100'lerce avrat parasız üstünde uyguladıkları yöntemle güzel meyve verici ve millî tababet topluluğunda ikrar gören The Breast Joumal dergisinde yayınlattıkları çalışmayı, emlak içi ve emlak dışından meslektaşlarıyla paylaştı.

Literatüre giren bu tedaviyle etibba hem hastalara rüya ışığı bununla beraber emlak içi ve emlak haricinde ayrımsız tedavinin uygulanmasına kılavuz kaptan oldu.

Pof. Dr. Alper, AA muhabirine, hastanede levent boylu senelerdir bitmeme fail meme konseyinde, hanımefendilerin tehlikeli rüyası bulunan ve tedavilere dört dörtlük karşılık vermeyen meme iltihabıyla karşılaştıklarını söyledi.

Bu hastaların tedavisi düşüncesince ayrımlı yöntem deneyim arayışına girdiklerini özetleyen Alper, "Pek aşırı tedavide bedenin elden rastgele adına steroid kısaca dernekevi kortizon uygulamaları yapılıyor. Eklem rahatsızlıklarında ve birtakım lomber fıtıklarda da lehçe steroid uygulanıyor. Tam buradan yola çıkarak 'memede de yalnızca ağızcıl yahut topikal meri steoridi memenin doğrudan içerisine verebilir miyiz, verirsek hâlâ az dozla bunu başarır mıyız?' sanarak bunu 2015 senesinde planladık. Etik Kurulu onayı alıp hastalara uyguladık." dedi.

Alper, emek harcamayı müşterek müddet evveli evren çapında ehemmiyetli meme dergisinde yayınlattıklarını ve bitmeme fail çalışmaların da birtakım tababet dergilerinde tetkik evresinde bulunduğunu aktardı.

"Çoğu parasız 3, 4, 5 pratikte düzeldi ve tedaviyi tamamladık"

Tedaviye semt illerin birlikte İstanbul ve İzmir'den de parasız geldiğini tamlayan Alper, "Tedaviyi ultrason eşliğinde rastgele pratikte kısaca 40 miligram steroidi meme içerisine perilezyonel ve intralezyonel alegori uyguladık. Daha sonradan hastaların takiplerini yaptık. Çoğu parasız 3, 4, 5, birileri ise 12'ye vasıl pratikte düzeldi ve tedaviyi tamamladık." sanarak konuştu.

Tedavi yöntemiyle dünyaya manken oldular

Alper, Erzurum'daki tedavi yönteminin, Çin'de Wuhan Üniversitesinde müşterek yazarın başlatmış bulunduğu ve evren çapında 67 ferdin engelleme bulunduğu uzlaşma çalışmasına engelleme olup ehemmiyetli cerrahi dergide neşriyat aşmasında olduğuna ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Çalışmamız dünyada bundan sonradan görünür bir duruma geldi, bir aşırı yere kalıp ve manken oldu. Son 1 yılda dünyada ayrışık yerlerde benzeşim icraat başladı. Türkiye'de ise sert aşırı darülfünun çalışmamıza müteveccih dokümanlar istedi. Vücudun rastgele adına meri streoidi dernekevi alegori azami 10-12 dozda, toplamda 500 miligram dozla tedaviyi bitiriyoruz. Oral dozdaki tedavide ise bu oranlar aşırı erdemli dozlara çıkıyor. Tedavimizde taraf ağırlık bulunmayan denecek derece az, bu tedavi açısından ayrımlı müşterek açılım."

Alper, tedavide en müeddep dental enjektör kullandıklarını ve meme içerisine meri iğnenin ağrısının hissedilmediğine dikkati çekerek, "Bu tedavi maksata müteveccih gözcü atışı sağladı. Sorunlu alana ilacı verince ilacın hem dernekevi çözülüm bununla beraber lenfatik akımla dağılımında hâlâ çarpıcı bulunduğunu ortaya koyduk. Hastaların tedavi süreci önceleri hâlâ uzunken demin hâlâ endamsız ve canlı oldu." dedi.

"Kadınlarımız bu hali girintisiz çıkıntısız apsedir ve ya iltihaptır sanarak geçiştirmesin"

Meme ve iç salgı cerrahisi üstüne ağırlıkla canlı Prof. Dr. Akçay da "İdiyopatik Granülomatöz Mastit" denilen kronik meme iltihabının, memede kızarıklık, akıntı, dert ve çıban ile görüldüğünü anlatarak, "Bu dert hâlâ aşırı veladet yapmış hanımlar ile yaş dönümü evveliyat canlı hanımlarda görülüyor. İlk kat 1972'de tanımlanmış yek akıbet 15 yılda yaygınlaştı. Çoğunlukla Asya ülkelerinde, ülkemizin ise Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde endemik alegori tanıdık hastalık." ifadelerini kullandı.

Biyopsiyle teşhis koyup tedavi ettikleri hastalığın nedeninin dünyada bilinmediğini aktaran Akçay, şunları kaydetti:

"Hastalığın nedeni bilinmediği düşüncesince tedavisi de sıkıntılı, başta kanseri de imitasyon fail hastalık. Kadınlarımız bu hali girintisiz çıkıntısız apsedir ve ya iltihaptır sanarak geçiştirmesin. Mutlaka umumi cerrah, fasile hekimine görünsün, olmadan bu dert 8,10,12 ve 14 sene sürüyor. Bazı hastalar memesini kaybediyor, bunlar olmasın. Erken tanıyla tedavi yönüne gidilmeli."

- "Streoid enjektör tedaviyle bundan sonradan cerrahiye gerekseme kalmadan hastalar felah buluyor"

Doç. Dr. Karadeniz de kronik meme iltihabının otoimmün dert bulunduğunu anlatarak, "Cerrahide yangı gelişen memenin dernekevi kısmı ve ya topu topu alınır. Cerrahiye eşsiz de olsa başvurduğumuz oluyordu lakin akıbet devirde başta streoid enjektör tedaviyle bundan sonradan cerrahiye gerekseme kalmadan hastalar felah buluyor." dedi.

Memede iltihap, hapis ve akıntıdan çevre hastaların psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Karadeniz, "Biz yalnızca steroidlerin acemi müşterek tedavi yolunu geliştirdik, kısaca bedenin gayrı yerlerine meri yolunu memede yaptık. Steroidin levent boylu devre kullanılmasına ilişkin hastalarda ağırbaşlı taraf etkisinde bırakır görülüyordu, bu tedavisiyle bundan sonradan hastalarda taraf ağırlık görülmüyor. Çok hâlâ ceninisakıt dozlarla erdemli muvaffakiyet elde ettik. Tedavi acemi bulunmasına karşın doğacak düşüncesince rüya vaat ediyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler