USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tedavi edilmeyen kasık çatlağı organlara zarar verebiliyor

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Umut Faydacı, kasık fıtığında er tedavinin önemi üzerine bilgiler verdi. Erken teşhisin hastanın meşime içi organların kangren olmasını önlediğini ve dirimsel tehlikesini azalttığını belirtti.

Tedavi edilmeyen kasık çatlağı organlara zarar verebiliyor
22-06-2022 15:04

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nin hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Umut Faydacı, herhangi ortak yaşta görülebilen kasık çatlağı ile ilişik ehemmiyetli bilgilendirmelerde bulundu. Kasık fıtığının teşhisi ve tedavisi üzerine bilgelik sağlayan Op. Dr. Umut Faydacı, hastalığın elan baş döndürücü kasık dalında dert ve şişkin yaptığını tabir etti. Kasık fıtığının hanımlara kıyasla baylarda elan baş döndürücü görüldüğü, hastalığın anadan doğma ve doğumdan sonraları da müktesep ortaya çıkabildiğini tamlayan Dr. Faydacı, “Kasık fıtığı, herhangi ortak dü kasıkta, güçsüz noktalardan çıkmaktadır. Karın içi fıtıklarını elan sık baylarda görüyoruz. Kasık dalında şişkin ve dert olması fıtığın belirtisidir. Fıtık önceden elan baş döndürücü dert yapıyor ilerleyici zamanlarda kasıktaki defektin gelişmesine ilişkin yerine şişkin gelişmektedir. Karın içi basıncını arttıran herhangi ortak muhtelif gidiş kasık fıtığına hastalık olabilir. Zamanla müktesep fıtıklar ciddi ağırlık kaldırmakla da meydana gelmektedir. Tabi bunun beraberinde süreğen kabızlıkla, süreğen kestanecik rahatsızlığı ile kısaca ıkınarak meydana getirilen herhangi ortak aha kavlıç oluşabilmektedir. Kronik akciğer hastalığında, öksürüğe ilişkin sık kusanlarda ve hamilelerde rahim içi basıncın artmasına ilişkin yerine karşımıza çıkabilir. Kasık fıtığı doğacak aşamada mevcut dokunmabana hastalarında rahim dalında şişliğe ilişkin yerine görülebilmektedir.” dedi.

“Kasık fıtığı acemi doğan bebeklerde caba ortak numara yahut ikinci ayda tanılama koyduğumuz zaman, elden faaliyetler öneriyoruz”

Kasık fıtığının acemi doğan bebeklerde görülse bile elden faaliyetler edilmesi gerektiğine uyanıklık çekici Dr. Faydacı, “Hasta polikliniğe geldiğinde, kasıkta şişkin ve dert şikayetiyle bizlere başvuruyor. Bizim düşüncesince bu çeşit şikayetlerde en önce araştırma önemlidir. Genellikle muayenede kılıç bunun tanısını koyuyoruz. Küçük fıtıklarda yahut tereddütlü kaldığımız hallerde ultrason ve tomografi derece görüntüleme yöntemlerine başvuruyoruz. Biz muayenede kasık fıtığını gördüğümüz devir otama öneriyoruz. Kasık fıtığını acemi doğan bebeklerde caba tanılama koyduğumuz zaman, elden cerrahi otama öneriyoruz. Bağırsakların hariç çıkıp kangren olmasını engel olmak ve bağırsakların dolaşımının bozulmasını mâni olmak düşüncesince cerrahi planlıyoruz. Hastayı ameliyata hazırlıyoruz. Bu faaliyetler bariz yahut tutkun yerine laparoskopik yöntemlerle yapılabilmektedir” sanarak konuştu.

“Kasık fıtığından çevre bağırsaklar kangren olup, organların çürümesine etken oluyor”

Erken cerrahinin dirimlik ciddiyete eş bulunduğunu ve iyilik sürecinde yardım sağladığını tabir fail Dr. Faydacı, “Açık ve tutkun (Laparoskopik) yöntemlerde mantinota uygulandığında bu yineleme ihtimali binde 5'lere denli düşüyor fakat kılıç mantinota yapışana denli 6 maaş ortak müddet içerisinde hastada fıtığın yineleme riskini yükselten ve rahim içi basıncını arttıran hallerden kaçınmasını öneriyoruz. Hastanın ciddi işe girmemesini, şayet kabızsa elden otama olmasını, prostatı ve öksürüğü var ise otama olmasını öneriyoruz. Bu biçimde mantinota devir süresince yapışarak ve o alanı sertleştirerek yineleme ihtimali binde 5'e denli düşüyor. Fıtığın en korkulan komplikasyonu bağırsakta kangren gelişmesidir. Kangren gelişince, bumbar delindiği devir rahim içine bağırsağın içine bulaşarak hastayı zehirleyebiliyor. Fıtık görüldüğü yerde cerrahi yerine otama edilmelidir. Ameliyatın bekletilmesinin ortak manası yok. Çünkü kavlıç küçükken onarıldığında faaliyetler sonrası dert riski elan az oluyor. Tekrarlama ihtimali elan düşüktür. Fıtık ne denli şişman olursa faaliyetler sonrası dert ve nezif elan baş döndürücü gözükmektedir. Onun düşüncesince kasık fıtığının, er sürede otama etmemiz hastaların konforu açısından ehemmiyet taşıyor” halinde konuştu.

Atilla Özer

İLGİLİ HABER
Bel ve ağırlık fıtıkları dirim kalitenizi bozabilir 'Bel ve ağırlık fıtıkları dirim kalitenizi bozabilir'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler