USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tanı konulamayan el bileği ağrıları ıvır zıvır cerrahi müdahaleyle otama ediliyor

El cerrahı Dr. Ömer Ayık, "Açık cerrahi müdahale olmaması sebebiyle bu cümle hastaya konfor sunuyor ve er salah süreci oluyor." dedi.

Tanı konulamayan el bileği ağrıları ıvır zıvır cerrahi müdahaleyle otama ediliyor
08-02-2022 15:46
Erzurum

Erzurum'da derinliğine müddet el bileği ağrısı olup tanılama konulamamış hastalar, kamerayla eklemine bakıldıktan sonraları boğunuk formül ve önemsiz kesiyle meydana getirilen ameliyatla ercecik iyileşiyor.

Tam kuvvetli aceleci kompleksi, tulum bebek, çekirdeksel tıp, aza nakli ve his merkezi kabilinden nice ünitesi içerisinde barındıran ve akıbet manzume teknolojiyle donatılan kestirmece 1500 döşek kapasiteli Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, bilimsel niteliği olan ve deneyimli personel ekibiyle Doğu Anadolu Bölgesi ile yandaki devletlerin vatandaşlarına afiyet hizmeti sunuyor.

Zaman devir İstanbul ve Ankara kabilinden iri kentlerden de vatandaşların yeğleme etmiş bulunduğu hastanede, Türkiye'de sınırlanmış sayıda merkezde mevcut ve 3 ay önceki hizmete verilen artroskopi cihazıyla derinliğine süredir el bileği ağrısı olup teşhisi konulamayan hastalara karışma ediliyor.

Hastalar, önemsiz kesiyle meydana getirilen ameliyatla el bileği ağrılarından çelimsiz müddette kurtuluyor.

"Hastanemiz, bu ameliyatın yapıldığı mahdut merkezlerden"

Hastanede işyar el cerrahı Dr. Ömer Ayık, AA muhabirine, ahali ortada boğunuk ve kameralı cerrahi karışma namına aşina artroskopi yönteminin, diz ve ayaklık sahasında çoğunlukla uygulandığını söyledi.

El sahasına artroskopi uygulanması düşüncesince hususi uygulayım takım icap ettiğini özetleyen Ayık, "Artroskopik cerrahi yöntemi akıbet dönmelerde pop olmaya başladı. El bileği artroskopisinde, hastanın el bileği çekilip içerisine kamerayla girilerek otama uyguluyoruz. Üniversitemiz Türkiye'de bu ameliyatın yapıldığı biraz mahdut merkezden birisi." dedi.

Ayık, el bilek ameliyatlarının artroskopik yöntemle yapılması düşüncesince uygulayım materyal desteği sağlayıcı sayrılarevi başhekimliği ve Üniversite Rektörlüğüne teşekkürname ederek, ilkin bariz yöntemle derinliğine devam eden ve iri kesiyle meydana getirilen el bilek cerrahisini, kestirmece 3 aydır artroskopik yöntemle önemsiz kesiyle bedava ve çelimsiz müddette uyguladıklarını anlatım etti.

Aylık averaj 10 olaya müdahalede bulunduklarını dile getiren Ayık, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu tekniği rüçhan namına el bileği ağrılarında uyguluyoruz. Kapalı cerrahi karışma bulunduğu düşüncesince hastanın el bileğinin etraflı iç sistemini ve mafsal yapısını, oradaki yırtık, yıpranma, ödem ve kistlerin anatomisini değerlendirip otama uyguluyoruz. Açık cerrahi karışma olmaması sebebiyle bu manzume hastaya konfor sunuyor ve er salah süreci oluyor. Ameliyat sonrası dert da baş döndürücü hâlâ az. Çoğu hastayı bire bir gündüz taburcu ediyoruz. Özelikle derinliğine fasıl el bilek ağrısı olup tanılama konulamamışlara tanılama da koymaktayız."

Bu yöntem, hastaya da hekime de konfor sağlıyor

Ayık, hastalanmış ve hekime konfor sağlayıcı bu otama yönteminin MR'dan hâlâ sansasyonel tanılama ara bulucu olduğuna ayraç ederek, el bileği ağrısı olup derinliğine süredir tanılama konulamayan hastaların baş döndürücü bir tomar bulunduğunu aktardı.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Emre Paksoy da genel anlamda spor yaralanması olaylarına baktıklarını belirterek, "El bileği artroskopisi bölgemizin ehemmiyetli eksiğiydi, bundan böyle bu cerrahiyi yapıyoruz. Bütün eklemler kabilinden el bileği artroskopisini de yapıyoruz. Kısa vakitte bu uygulayım olanağı sağlamış bulunduğu düşüncesince yöneticilerimize teşekkürname ederiz." sanarak konuştu.

Ameliyatların averaj 1,5 sat sürdüğüne dikkati çekici Paksoy, uygulayım tesisat ve takım olmaksızın bahis konusu ameliyatı yapmanın da beklenen olmadığını söyledi.

Paksoy, uygulayım ekipmanın ameliyatta hekimlere suhulet sağladığını hatırlatarak, "Çok iri kesiyle meydana getirilen ameliyatı önemsiz kesiyle yapıyoruz. El bileğinin birtakımı bağlam tamirleri bu yöntemle baş döndürücü hâlâ bedava yapılabiliyor ve artroskopik cerrahiyle hastanın rehabilitasyonu da çabuk sonuçlanıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler