USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tadilat yapacağım derken gözünden oluyordu

Rize'de canlı 34 yaşındaki Sabri Turaboğlu, evinin tavanına tebeddülat yaparken gözüne ecnebi ortak beden kaçtı. Bir gözünü yenilgi tehlikesiyle üzerine karşıya küsurat canlı insanın gözündeki beden İstanbul'daki değerli operasyonla çıkarılırken Turaboğlu, “Beton kır

Tadilat yapacağım derken gözünden oluyordu
10-12-2022 10:14

Rize'de Kalkandere'de canlı evli 2 bebek babası 34 yaşındaki Sabri Turaboğlu, iddiaya uyarınca 13 Kasım Pazar haset saat.15.00 sıralarında evinin tavanına değişiklikler yaparken gözüne ecnebi ortak beden kaçtı. Bir anda tadilatı bırakarak yere oturan Turaboğlu, endamsız ortak müddet gözünü açmaya çalıştı. Zorlanınca ailesine salık verici canlı adam, elden hastaneye götürüldü. Edinilen bilgiye uyarınca meydana getirilen evvela muayenelerde ecnebi cismin gözün arkasına kaçtığı saptanırken hastanın tedavisine İstanbul'da bitmeme edilmesine değişmeyen verildi. Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'ne mevrut marazlı elden ameliyata alındı. Başarılı sabık operasyonla canlı insanın gözünün arkasına kaçan ecnebi beden çıkarıldı. Bir anda yaşamış bulunduğu kazayla gözünü yenilgi tehlikesiyle huzur karşıya küsurat Turaboğlu, güzel otama periyodunun arkası sıra izleme yapılmak benzeri taburcu edildi. Ameliyatı kadrosuyla beraberce meydana getiren Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Altan Özal da hastanın sonuç vaziyeti ve ameliyata dair bilim verdi. Doç.Dr. Özal değişiklikler işlemlerinin esirgeyici malzemeler kullanmadan yapılması şeklinde arka dönüşü sıfır sorunların meydana gelebileceğini anlatım ederken önlemlerin önemine nazarıitibar çekti. Turaboğlu ise kazayı ve sonra yaşadıklarını anlattı.

“Hemen dahil edilmezse gözünü yenilgi riskiyle huzur karşıyaydı”

Hastanın vaziyeti ve meydana gelen operasyona müteveccih mütekellim Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Altan Özal, “Hastamız Rize'den geldi, bizlere acele adına başvurdu. Rize'de evinde çalışırken, değişiklikler işleri yaparken göz içine ortak ecnebi cismin gelmesi sonucunda aniden müşahede kaybıyla bizlere başvurma etti. Çok ağırbaşlı ortak göz yaralanması mevcuttu. Hemen dahil edilmezse gözünü yenilgi riskiyle huzur karşıyaydı. Hastanın kornea, iris tabaklarında ecnebi cisme dair ortak zedelenme mevcuttu, incitici ortak ecnebi cisimdi. Biz kornea, iris tabalarını onardık. Aynı anda göz içindeki ecnebi cismi de sürüm işlemi düşüncesince vitreoretinal cerrahi operasyonunu gerçekleştirdik. Göz ortamında nezif ve retinada ağırbaşlı yırtıkları vardı. Bundan çevre vitreoretinal cerrahi işlemi yapmamız aşırı elzemdi, bu işlemleri ayrımsız anda gerçekleştirdik. Göz içindeki ecnebi cismi çıkararak başka dokuları onararak hastanın görmesine kavuşmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“Muhakkak esirgeyici gözene kullanmalarını öneriyoruz”

Tadilat işlemleri yaparken kullanılacak bulunan esirgeyici materyallerin şişman hasarların önüne geçtiğine aksan işleyen Doç. Dr. Altan Özal, “Hastanın göz içindeki yırtıkları bulunduğu düşüncesince baş başa ortak tamponat bap de koyduk. Bundan çevre marazlı şu anda göz arasında doğal kavara bulunduğu düşüncesince ortak müddet göremeyecek lakin tahminî 1 ay ortamında görmesine kavuşacak. Tabi ki de ilaç aşırı ehemmiyetli ev ve iş kazalarında aşırı çoğunlukla görebiliyoruz. Bu tür değişiklikler işleri yapılırken ve ya işyerlerinde çalışırken gerçeklenmiş esirgeyici gözene kullanmalarını öneriyoruz. Basit ortak esirgeyici gözlükle tek bunlara ister kalmadan hastalarımız bu işlemleri ferah ferah gerçekleştirebiliyorlar. Bunlar aceleten ve ehliyetli imkanlarla dahil edilmezse gözün tamamının kaybıyla sonuçlanan ağırbaşlı rahatsızlıklara hastalık oluyor. Hastanın medikal tedavisini de planladık evde ilaçlarına bitmeme edecek. Özellikle erken çağda enfeksiyon riskinden çevre aut ortama maruziyeti az buçuk azaltması gerekiyor” dedi.

“Bu da ortak öğüt olsun benim benzeri kişilere”

Tadilat yaparken az şimdi gözünden olma tehlikesiyle huzur karşıya küsurat 34 yaşındaki Sabri Turaboğlu, “Pazar haset sayaç 15.00 sıralarında özlük evimin bodrumunda çalışırken, beton kırarken ortak zerre gözüme geldi. Hastaneye başvurduk. Ben gözüme beton parçası geldi zannettim lakin sonraları Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğimizde hocalarımız bunun beton parçası değil esasta mızrap ortak beden bulunduğunu ve cidden ortak içeriye akıllıcasına geçtiğini söyledi. Direkt sevkimizin İstanbul'a yapılmasını söylediler. Onun üstünde buraya geldik. Kendi evimin bodrumunu madun kattan mantolama yapıyordum. Strafor yapıştırma yapıyordum, bunun düşüncesince de küçük beton kıymıkları vardı. Onları murç, çekik sebebiyle küçük kırıyordum. Strafora masraf sürüp tavana yapıştırmak düşüncesince çabucak çekiçle vurduğum devir mızrap ortak zerre fırlayıp gözüme geldi. Bir anda murcu, çeken attım, elden düşmemek düşüncesince iskeleye oturdum. Cisim içeride cereyan ediyor, cereyan ettikçe dokuları zedeliyor tığ de onun düşüncesince piyasa haset gece ezanı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıktık. 23 sayaç üstünde İstanbul'da beni ameliyata aldılar, bu da naşir şişman ortak başarı, dokunca vermemesi düşüncesince ortak an evvela katılması gerekiyor. Hocamızın dediği göz merceğine gelmemiş bu güzel ortak şey, ‘yarım santimetre dun vursa gözü kaybederdik' dedi hocamız. Bu mızrap zerre dokuları sıradan ortak zedelemiş, tığ onu aldık dediler, bizlere verdiler. Hocamız ‘Onun oluşturmuş bulunduğu ortak açıklık var, boşluğa tığ doğal kavara bastık' dedi. Hep yaptığımız şeyler; tığ Türk halkı adına bizlere ortak nesne imkânsız diyoruz. Gözlük de yanımda dört başı mamur esirgeme yanımda lakin yapmıyoruz. Bu da ortak öğüt olsun benim benzeri bulunan kişilere. Hocamız ‘bir şimdi gözene takmadan yapar mısın' diyor yapılmaktadır mı hocam diyorum, hakeza ortak şey. Bu derece acıları çektik” şeklinde konuştu.

“Tavanı kırarken oradan ortak zerre gözüne atlıyor”

Oğlunun gözüne vida girmesi sonrası Rize'den İstanbul'a geldiklerini özetleyen ata Yunus Turaboğlu, “Oğlum evinde mantolama yaparak çalışıyordu. Çekiç ve murçla tavanı kırarken oradan ortak zerre gözüne atlıyor. Oğlum aradı ‘baba hakeza böyle' sanarak elden gel dedim. Ben ve küçük ortak oğlum olsa tamamız lakin bu oğlum o derece titiz ortak bebek ki banko hata ortak nesne yaptıramazsın, olabileceği varmış” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler