USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

‘Sessiz katil’ damar tıkanıklığından 15 zaman kurtulmak mümkün

Kalp damarlarının tıkanıklığı zımnında meydana mevrut damar şiddeti ağır ve bir çok devir farkına varılmadan ilerliyor.

‘Sessiz katil’ damar tıkanıklığından 15 zaman kurtulmak mümkün
29-09-2022 18:00

Sessiz katil yerine da isimlendirilen önsezi damar tıkanıklığının Koroner BT Anjiyografi (Sanal Anjiyo) ile 15-20 saniye üzere aşırı çelimsiz müddette görüntülenebildiğini tamlayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Burak İşleyen, 15 dakikalık müşterek işlemle hastaların sağlığına kavuşmasının mümkün bulunduğunu kaydetti.

Kalbi besleyici damarların plaklarla tıkanması kararı oluşan damar şiddeti dolayısıyla meydana mevrut önsezi krizi, 3'te müşterek oranında ölümle sonuçlanıyor. Her hastalıkta bulunduğu üzere önsezi rahatsızlıklarında da er kişileştirme ve tedavinin sahn kurtaran en ehemmiyetli aşama bulunduğunu tamlayan BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Burak İşleyen, önsezi damarlarının 15-20 saniyede Koroner BT Anjiyografi (Sanal Anjiyo) ile görüntülenerek, ne vaziyette bulunduğunun belirleme edilebildiğini belirtti. Muhtemel müşterek tehlikeye erinç mevhum anjiyo ile gerçekleştirdikleri otama yardımıyla hastaların 15 dakikada damar tıkanıklığından kurtulmasının mümkün bulunduğunu kaydeden Dr. Hasan Burak İşleyen, meydana getirilen işlemle ilgilendiren bilgelik paylaşımında bulundu.

“Riski alışılmış anjiyografiye gereğince aşırı az”

Sanal anjiyo ile kalbi besleyici damarları görüntülediklerini tamlayan Dr. İşleyen, “Yaptığımız işlemin ölçün müşterek akciğer tomografisinden tek farkı yok. Riski alışılmış anjiyografiye gereğince aşırı azdır. Opak miktarı standart. Böbreğin teessür vaziyeti da bu sayede aşırı şimdi azdır. Radyasyon miktarı da az bulunduğu düşüncesince bu prosedür korkmayı gerektirecek prosedür değil. Muhtemel müşterek önsezi krizini engel olmak düşüncesince elimizdeki en güzel yöntemlerden diyebiliriz” dedi.

“Sanal anjiyoda radyasyona aşırı şimdi az sunulan kalınıyor”

Damar görüntülenmesinde nazarıitibar edilmesi gerekenleri aktaran İşleyen, “Kalbin plaklanması yahut kalbin kireçlemesi damar tıkanıklığına illet oluyor. Bunların ikisi de önsezi krizini riskini arttıran etkenlerdir. Sanal anjiyo ile damarların niteliğine bakarak muktezi değerlendirmeleri yapıyoruz. Amacımız parasız önsezi krizi geçirmeden er müdahalede bulunmaktır. Hastaya mevhum anjiyo uygulanmasına değişmeyen verdikten sonraları hastanın böbrek değerlerini arama ediyoruz. Eğer alışılagelen değerler aralığındaysa hastamız düşüncesince mevhum anjiyo işlemini planlıyoruz. Koldan ölçün müşterek damar yolu açıp, hemen sonra ise hastamızı tomografi işlemine alınıyoruz. Yaklaşık etraflı proses 15 dakika sürüyor. Süreç içinde hastanın radyasyona sunulan kalmış bulunduğu müddet ise sadece 15 saniyedir” niteleyerek konuştu.

Kalp krizi geçirilmeden esbak riziko vaziyeti değerlendiriliyor

İşlemin yapılmasını riziko gruplarına gereğince belirlediklerini kail Dr. Hasan Burak İşleyen, “Şeker, tevettür hastalarına, anlaşılan müşterek yaşın üzerinde bulunan hastalara, ailesinde ansız önsezi ölümü meydana mevrut bireylere ve koroner damarlarını iptila ettiğimiz parasız gruplarına bu işlemi kaynak ediyoruz. Hastanın önsezi krizi geçirmeden esbak riziko vaziyetini değerlendiriyoruz. Eğer icap görülürse belirleme edilen tıkanıklık düşüncesince mavra ve stent tedavisi uyguluyoruz” halinde konuştu.

Kalp krizi 3'te müşterek oranında ölümle sonuçlanıyor

Damar tıkanıklığında er teşhisin önemine aksan işleyen İşleyen, “Kalp rahatsızlıklarına er vakitte karışma edilmezse önsezi krizine derece gidiyor. Kalp krizine dönüştüğünde ise şimdi korkulu neticeler doğurabiliyor. Çünkü önsezi krizi üçte müşterek oranında ölümle sonuçlanıyor. Hastanede bile olunsa karışma edilemeyen parasız gruplarımız olabiliyor. Bu sebeple önsezi rahatsızlıkları ciddiye katılması ve er kişileştirme edilmesi müstelzim esenlik sorunlarıdır. Bu bakımdan bulunan check up programlarına karışma olunmasını öneriyorum. Hastalara incelemeler yaparak, icabında ilerleyiş bandına çıkarıp, umumi vaziyetini gözlemliyoruz. Gerekli görüldüğünde de Koroner BT Anjiyografi ile hastanın damarlarını görüntüleyerek, beklenen müşterek önsezi krizinden kaçınmış oluyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Yan tesirleri var fakat aşırı bulunmaz görülüyor”

İşlemin beklenen taraf etkililerine de yer veren İşleyen, “Bu işlemde en aşırı riziko altında bulunan organımız böbreklerdir. İşlem evveliyat ve hemen sonra hastalarımıza günce minimum iki-üç litre su içmelerini kaynak ederek, böbreklerini korumuş oluyoruz. Hastamızı icabında hastanede yatıyoruz. Ancak hakeza müşterek durumla aşırı bulunmaz karşılaşıyoruz. Nitekim vücudumuzda rastgele müşterek damar parasız bulunduğu devir öteki damarların da parasız olma payı aşırı yüksek. Bu sebeple önsezi rahatsızlıkları daima izleme altında tutulması müstelzim hastalıklardır. Bu sebeple belirtik aralıklarla arama edilmeli ve icabında de meydana getirilen işlemler tekrarlanmalı” niteleyerek laflarını sonlandı.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler