USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu direkt etkiliyor

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, " Sağlıklı uykunun lenfositin gelişmesinde ve antikor oluşmasında direkt çarpıcı bulunduğunu gördük. Yapmış olduğumuz çalışmada da bunu gösterdik." dedi.

Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu direkt etkiliyor
13-10-2021 11:16
İstanbul

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykunun muafiyet sistemi üstündeki etkisine bağlı AA muhabirine icra ettiği değerlendirmede, uykuyu "vücutla esenlik arasındaki kalburüstü zincir" adına tanımladı.

Bu zincir koptuğunda ve uyku alınmadığında vücudun dosdoğru yaşayamadığını kail Karadağ, uykunun multidisipliner müşterek gestalt bulunduğunu tabir etti.

Sağlıklı uyku düşüncesince makul özellikler bulunduğuna ayraç fail Karadağ, 6 saatten az ve ya 9 saatten müşterek tomar uyunmaması gerektiğini, uyku düşüncesince karanlık, ısı ve nağme açısından akıllıca müşterek ortamın sağlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu anlattı. Karadağ, dosdoğru uyumayanların toplumsal ve günce yaşantılarının da değiştiğini kaydetti.

Uykuda teneffüs bozuklukları ortada horlamanın münteşir görüldüğünü tamlayan Karadağ, bu durumun erkeklerde, makul müşterek yaştan sonraları şimdi müşterek tomar gözlendiğini dile getirdi.

Horlayan insanların "Rahat dem alamıyorum." mesajı verdiğini aktaran Karadağ, "Horlayan insanların müşterek kısmında da geceleyin ½ si o dem duruyor. Aldığımız değme dem esasta kanımızı temizler. Yani kanımıza tam oksijenin sağlanmasını, bu oksijenle beynimizden ayağımızın pus ucuna derece dosdoğru yaşamamızı sağlar. Oksijeni alamazsak bundan beynimiz, akciğerimiz, kalbimiz, böbreklerimiz, kâffesi vücudumuz etkilenir. Bu öteki hastalıklarla aşkın iç içedir." bilgisini verdi.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykuda teneffüs bozukluğu ve uyku apnesi bulunan insanların sabahleyin giriş ağrısı ile uyandığını, dikkat toplaşımı bozukluğu yaşadığını, toplumsal hayatta da nice problemle karşılaştığını anlattı.

Uyku apnesi bulunan eşhas Kovid-19'u şimdi ciddi geçiriyor

Salgın devrinde Kovid-19 tanılı hastalara sınav yaparak uyku apnesi açısından riskleri olup olmadığını gözlemlediklerini aktaran Karadağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu riski belirleyen stop-bang dediğimiz sormaca var. Kişi horluyor mu? Gündüz aşkın uyku gayrimeskûn mevcut mı? Gece uyurken nefesinin durduğuna delil müşterek ad mevcut mı? Hipertansiyonu mevcut mı? Boyu, kilosu, beden yığın endeksi... Obezitesi mevcut mı? 50 yaşın üzerinde mi? Erkek mi? Bu 8 soruya bakıyoruz. Bunlar 4-5'ten fazlaysa 'Uyku apne riski vardır.' deyip uyku testi yapıyoruz. Bu sormaca çalışmalarıyla erişkinlerin kestirmece yüzdelik 35'inde uyku apnesi riski belirleme ediliyor. Biz yatan hastalarımızda bu testi yaptık. Bursa'da biraz biçim toplandık. Kovid-19 dolayısıyla yatan hastaların riski ne kadarmış diye. Onlarda toplumdan aşkın şimdi faziletli çıktık. Yüzde 45 yöresinde çıktı. O devir uyku apnesi ve ya uyku problemi bulunan eşhas şimdi mı havadan Kovid oluyorlar? Kovid'i şimdi mı ciddi geçiriyorlar? Buna baktığımız zaman, evet."

Uykunun esasta dümdüz müşterek istirahat devri değil yenileme devri bulunduğunu tamlayan Karadağ, gündüz boyu yorulan, ruhsal gerilim canlı insanların uyuduklarında çabucak kaslarının değil, akıl ve vücutlarının da dinlendiğini, uyku sırasında kâffesi beden hücrelerinin beslendiğini, olgunlaştığını, dinlendiğini tabir etti.

Karadağ, "Aşı meydana getirilen kişide lenfositlerin antikor ürettiğini biliyoruz. Kişilerin antikoru ne derece yüksekse hastalığa gönül rahatlığı korunması da o derece fazla. Sağlıklı uykunun lenfositin gelişmesinde ve antikor oluşmasında direkt sansasyonel bulunduğunu gördük. Yapmış olduğumuz çalışmada da bunu gösterdik. Sağlıklı müşterek uyku, insanların antikor gelişiminde, lenfosit gelişiminde sansasyonel oluyor. Bu da insanların beden direncini artırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Aşı olmasına rağmen hastalanan insanların eş nitelikleri beden dirençlerinin ceninisakıt olması"

Salgında beden direnci faziletli insanların Kovid-19'u şimdi hafif, ceninisakıt olanların şimdi ciddi geçirdiklerinin, derin bakımda şimdi müşterek tomar otama gördüklerinin ve ölüm ettiklerinin gözlemlendiğini tabir fail Karadağ, şunları kaydetti:

"Aşılı insanların ortada fark hastalanan olunca bakıyoruz, oldu aşılama reşit fakat beden direnci düşük, ek müşterek rahatsızlığı var, kortizon ve ya apayrı müşterek bilinçlilik kullanıyor. Aşı olmasına rağmen hastalanan, ölen insanların eş nitelikleri beden dirençlerinin ceninisakıt olması. Vücut direncini zait ülkü fenomen dosdoğru uyku. Sağlıklı uykunun ne derece ehemmiyetli bulunduğunu kâffesi toplumun, hekimlerin baştan farkındalık oluşturarak anlamaları gerekiyor. Sağlıklı uykuyu sağlayabilmek düşüncesince kâffesi engelleri kaldırmamız lazım. Her toprak açılırken, okullar, alım satım bölgeleri açılırken kâffesi meslektaşlarımıza 'Uyku laboratuvarlarınızı açın.' diyoruz. Bunlar düşüncesince makul standartları vatanımızda paylaştık. Uyku laboratuvarına alacağımız değme hastaya önceki PCR testi yapıyoruz. Negatifse, o bireyin uyku testini yapabiliyoruz. Yaptığımız uyku testlerinden sonraları tedavilerine başlanması o insanların hem beden hem hastalığa gönül rahatlığı dirençlerini artırıyor. Sağlıklı yaşamasını sağlıyor."

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, dosdoğru yaşayabilmek, beden direncini artırabilmek düşüncesince en şişman silahın dosdoğru uyku olduğunu, insanların dosdoğru uyuyup, beslendiklerinde beden dirençlerinin kendiliğinden artacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler