USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık turizmi sektöründen Almanya çıkarması

Almanya'nın başkenti Berlin'de planlı Türkiye-Almanya Sağlık Turizmi Fuarı'na Türkiye'den eklenen 100'den aşkın sağlık fariza sağlayıcısı, nitelikli ve kompetitif paha gösterimi kapsamında hizmetlerini tanıttı.

Sağlık turizmi sektöründen Almanya çıkarması
17-01-2023 13:09
Berlin

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık İş Konseyi ve Hizmet İhracatçıları Birliğinin yardımıyla Berlin'de planlı "Türkiye-Almanya Sağlık Turizmi Fuarı, Konferansı ve B2B Semineri"nde katılımcılar, Türkiye'nin sağlık turizmi dalında sunmuş bulunduğu hizmetlere bağlı bilgilendirildi.

Türkiye'nin sonuç senelerde sağlık sektöründe eriştiği kalitenin mühür vurmuş bulunduğu fuarda, Türkiye’nin ayrı ayrı illerinden şifahane ve klinikler, sonuç hizmetlerini kuruluşlara ve fuar katılımcılarına üslup fırsatı buldu.

Hastaneler, diş klinikleri, tulum çocuk klinikleri, saç evvel teşrin merkezleri, güzel duyusal klinikleri ve termal turizm merkezlerinin arazi almış bulunduğu fuarda, murahhas firmaların yukarı düzem yetkilileri ile sağlık endüstrisi temsilcilerinin müşterek araya geldiği hususi muttasıf toplantılar da yapıldı.

Sağlık turizmi düşüncesince iri ehemmiyet haiz fuara Türkiye'den Memorial Sağlık Grubu, Dünya Göz Hastanesi ve Acıbadem Sağlık Grubu da katıldı.

"Almanya'daki hastaların Türkiye'yi yeğleme etmesinin müşterek numara sebebi Almanya'daki bekleme sürelerinin uzunluğu"

Acıbadem Hastanesi Uluslararası Proje Geliştirme ve Operasyonlar Direktörü Dr. Murat Pekmezoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Acıbadem'in 50 ülkede ofisi bulunduğunu belirterek, seneler ilkin şahısların Almanya'ya tedaviye geldiğini, şu anda bu durumun bilakis döndüğünü, bunun sebebinin Almanya'da sağlık sisteminin eskisi derece olmaması bulunduğunu söyledi.

Almanya'dan en aşırı tulum çocuk merkezlerine hastalanmış geldiğini aktaran Pekmezoğlu, "İkinci tam onkoloji hastaları... İnsanlar 'kanser tedavisi Almanya'da var, sigorta karşılıyor' diyecekler ancak maatteessüf bekleme süreleri etraflıca ve akıllıcasına kişileştirme oranları aşırı düşük. Üçüncü tam umumi cerrahi hastalarımız var. Dördüncü tam estetikler geliyor. Almanya'dan müşterek sene içre 1.000'in üstünde insan buradaki ofislerimize başvurarak hastamız adına Türkiye'ye geldi." sanarak konuştu.

Pekmezoğlu, Almanya'daki hastaların Türkiye'yi yeğleme etmesinde evvel sırada, Almanya'daki bekleme sürelerinin uzunluğunun geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kanser şüphesi mevcut ve PET taraması yapılacak, 2 ay sonraya... Özele kullanmak dilerseniz 3 bin avroya derece mülk ödemeniz gerekiyor. Bizim hastanemizde bu dörtte müşterek fiyatına yapılabiliyor. Aynı devir yapılır ve müşterek devir içre de anlatım yazılıyor. Teşhis konulduktan sonradan tedavisi planlanıyor. Hasta tedaviyi bildirme ederse tedaviye de doğrudan başlayabiliyoruz. Türkiye'de büyüklük hastanelerimiz engelleme uğur boncuğu hastanemizde bekleme süresi yok.

Hastanemizde 26 lisan konuşuluyor. Yabancı hastalarla ilgilenen 300'e benzeyen personelimiz var. Odalarımızın bütünü biricik kişilik. İnsanlar geldiği devir hastaneye değil, güya öz evine mevrut derece hissediyor."

"Türkiye, 5 sene sonradan Avrupa'nın sağlık merkezi olabilir"

Dünya Göz Hastanesi Uluslararası İş Geliştirme Sorumlusu Sezgin Aydın da Dünya Göz adına Türkiye'de 21 hastaneye ehil olduklarını, Avrupa ile ayrımsız teknolojiyi kullandıklarını belirterek, "Bizim farkımız hizmetlerimizi akıllıca fiyata sunmamız. Kalite adına da Dünya Göz, Avrupa standartları üstünde misyon sunmaya başladı. Bu Avrupa'da tescillendi." dedi.

Teknoloji firmalarına pedagoji bilimi verdiklerini, hastanede makbul mahsulat karşı arka dönüşler yaptıklarını aktaran Aydın, "Dünya Göz adına vizyonumuz acemi cerrahi müdahale ürünleri çıkmak istiyoruz. Her sene hastalanmış sayısı ve ihracatımız artıyor." ifadelerini kullandı.

Aydın, Türkiye'nin, 5 sene sonradan Avrupa'nın sağlık merkezi olabiliceğini söyledi.

"Türkiye en ehemmiyetli seçenek iklim durumunda"

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı ve HLC Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi Kurucusu Dr. hür Öztan ise Türkiye ile Almanya sağlık turizmi köprüsünü elan da takviye etmek düşüncesince fuara katıldıklarını söyledi.

Türkiye'de hastanelerin uygulayım bilimi ve pedagoji bilimi dair Almanya'dan değiştirilmiş olmadığını vurgulayan Öztan, "Alman vatandaşlarının hayat süresinin etraflıca bulunduğu ve ülkede sağlık yatırımları aşırı müşterek tomar olmaması nedeniyle tedavilere idrak süresi aşırı uzuyor. Bu sebeple hastalar elan aşırı acul otama gayeli alternatiflere yöneliyor." dedi.

Öztan, Avrupa'da kimi hastaların saç ekimi, aut tedavileri ve güzel duyusal cerrahi derece otama sahalarında bütçesini düzenlemek mecburiyetinde kaldığını belirterek, "Seçeneklere bakıyorlar. 'Aynı kaliteyi, ayrımsız tedaviyi, ayrımsız kararı kesinlikle elan acele ve elan akıllıca fiyatla alabilirim' sanarak bakıyorlar. Türkiye en ehemmiyetli seçenek iklim durumunda." sanarak konuştu.

Türkiye'nin sağlık turizmi hedeflerine yer veren Öztan, "Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın inisiyatifiyle Ticaret Bakanlığı bizlere müşterek isteklendirme programı açıkladı. Bu teşvik, bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli müşterek kuvvet durumuna geldi. Bu teşviklerle beraberce sağlık misyon sektörünü aşırı tevsi hayalimiz var. dışsatım oranlarını aşırı çelimsiz devir içre katlamayı hedefledik." ifadelerini kullandı.

"Çok güzel nitelik ile kompetitif fiyatlar veriyoruz"

Memorial Sağlık Grubu Uluslararası Pazarlama Grup Müdürü Johan De Letter, Avrupa'da sağlık hizmetlerinde bildirme ve istem ortada müşterek aralık olduğunu, bu yüzden Almanya ve Avrupa'nın başka yerlerinde sağlık hizmeti arayan nice hastalanmış bulunduğunu aktararak, "Ancak ya aradıkları kaliteyi bulamıyorlar yahut otacı yahut şifahane yok. İnsanların aramış bulunduğu tedaviyi getirmek düşüncesince buraya geldik." dedi.

De Letter, Memorial Sağlık Grubu'nun aşırı muttasıf doktorlara ehil bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Böylece tıbbi adına bekleme süresi olmaksızın Almanya'dakinden mahsus elan güzel bulunan müşterek otama sağlayabiliriz. Bu sebeple hayat kalitenizi etkileyen rastgele müşterek tıbbi ihtiyacınız mevcut ise Türkiye'ye gelebilirsiniz, burada tedavilerinizi onların sağlayabileceğinden aşırı elan acul sağlarız. Fiyatta rekabetçiyiz. Yani Türkiye'deki fiyatlar Almanya'daki fiyatların ince altında ancak nitelik aşırı yüksek. Yani ehven değiliz. Çok güzel nitelik ile kompetitif fiyatlar veriyoruz. Türkiye, sağlık dalında birinci sınıf hizmetin yanı esna aşırı birinci sınıf dayanaklık etmek hizmeti sunuyor."

Memorial Sağlık Grubu'nun Almanya ve Avrupa pazarındaki fut izini çoğaltmak istediklerini tabir fail De Letter, "Hedefimiz, Almanya'da beraberce çalıştığımız otacı ve eş ağımızı çoğaltmak ve Alman hastalara evren standartlarında sağlık hizmeti sağladığımızdan tehlikesiz iktisap etmek istiyoruz." dedi.

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan da Türkiye'nin sağlık sektöründe ehemmiyetli ülkelerden bir tanesi bulunduğunu vurgulayarak, "Fuar nedeniyle Türkiye'den 100'e benzeyen hastanenin başşehir Berlin'de olması bizi aşırı mutlu etti." ifadesini kullandı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler