USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık personelleri aşı olmayan hastaların pişmanlığına tanıklık ediyor

Muş Devlet Hastanesi güneş tacı virüs dip iş ünitesinde fariza özne doktorlar, aşı olmayan hastaların pişmanlığına tanıklık ediyor.

Sağlık personelleri aşı olmayan hastaların pişmanlığına tanıklık ediyor
06-12-2021 12:07

İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği tamamı olanaklar doğrultusunda canla başla hastalara soluk olabilmek düşüncesince uğraş fail doktorlar, vatandaşlara aşı olmaları anlamında de davet cihazı yaptı.

Doktorlar, koyu bakımda tedavileri bitmeme fail hastaların, aşı yaptırmadıkları düşüncesince duydukları pişmanlığın en DOĞRU şahidi oluyor. Tulumlar içinde saatlerce koyu bakımda hastaları düzeltmek düşüncesince uğraş fail keyif çalışanları, vatandaşların aşı olmalarını, maske, ara ve doğruluk kurallarına uymasını istiyor.

“Yoğun bakımdaki hastalarımızın yüzdelik 96'sı aşısız”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıfat Somay, aşı kullanıma girdikten sonradan vatandaşların peçe ve ara kurallarını gevşettiğini söyledi. Aşının vatandaşları hastalıktan koruduğunu ancak hasta olmalarını engellemediğini kaydeden Dr. Somay, “Aşı, koyu iş yahut hastalığın ağırbaşlı geçmesini engelliyor. Aşıyı öneriyoruz. Hastanemizde yatmakta bulunan hastalarımızın yüzdelik 96'sı aşısız yahut aşısı fire olanlar, servis hastalarımızın da yüzdelik 92'sini aşısız hastalarımız oluşturmakta. ‘Ben aşı olmayacağım yahut aşıdan korkuyorum' diyenlerin koyu iş yatışına girdikleri olgun yakınlarının koyu iş kapısından aşı odalarına gittiklerini görmekteyiz. Bizim yurttaşlarımızdan istediğimiz aşılarını mükemmel düze olmaları. Bu bizim esirgeyici doktorculuk anlayışımıza uymakta. Biz yurttaşlarımızın ilk önce hasta olmamalarını gelmek istiyoruz” dedi.

“Hastalığın en çalışan tedavisi hasta olmamak düşüncesince aşıdır”

Hastaların bir aşırı çağda yatışlarında müvellidülhumuza eksikliği çektiğini özetleyen Dr. Somay, şöyleki konuştu:
“Bu sebeple koyu iş gereksinim duyan hastalarımız baş döndürücü oldu. Artık güneş tacı virüsün alışılagelen birlikte gribal enfeksiyon, alışılagelen birlikte bir hale döndüğü kadar birlikte idrak var. Oysaki bu hastalığın ölümsek bulunduğunu ve yurttaşlarımızın hasta oldukları sürede baş döndürücü ağırbaşlı birlikte biçimde geçireceklerinin farkına varmalarını istiyoruz. Özellikle birtakımı şahısların dinleyerek biber dolması sözlerine, bu hastalığın şimdi bol geçtiğine, hakeza birlikte maraz olmadığına, tertip teorisi kadar cümlelerine yurttaşlarımızın uyma etmemelerini öneriyoruz.”

“Elimizde birlikte silahımız mevcut, o da aşı”

Korona virüsle mücadelenin başından bu yana nice enfekte hasta gördüğünü tabir fail Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Damla Ertürk ise “Şu anki akıbet halde pandeminin başındaki zorluklardan çoğalma elimizde birlikte silahımız mevcut, o da aşı. Aşıyla bu hastalıktan yavrulamak mümkün. Maske esasta zamanımızda koruyuculuğun çarpıcı bulunduğunu yayınlayan en ehemmiyetli faktör. Toplumda yeteri kadar döllenme payı yükselmiş halde değil. Bu sebeple aşı bulunan hastaların peçe takmaya bitmeme etmeleri gerekmekte” niteleyerek konuştu.

“Hastalığı aldıktan sonradan aşı olmanın tek hiç kimseye faydası olmamakta”

Korona virüsün, pandeminin başındaki kadar şimdi baş döndürücü buğulanmış hastaları etkilemediğini, etraflı gözyaşı gruplarında ölüme sebebiyet verebildiğini vurgulayan Dr. Ertürk, konuşmasını şöyleki tamamladı:
“Aşısı olmayan 20'li, 30'lu yaşlarda hastaları kaybettiğimiz oldu. Bu hakkıyla ateş birlikte durum. Aşımızı olmayı boşlama etmeyelim. Covid-19'un başka viral enfeksiyonlar kadar semptomları benzese de seyri başka enfeksiyonlar kadar olmamakta. Basit birlikte yukarı teneffüs yolu enfeksiyonu, gribal enfeksiyon kadar geçiremeyebiliriz. Bunun sonu ölümle sonuçlanabilir. Yoğun bakımda birtakımı hastalar gördüm, yattıktan sonradan aşı kazanmak istediler. Ancak rahatsızlığı aldıktan sonradan aşı olmanın tek hiç kimseye faydası olmamakta. Keşke demeden, pişman yapılmaksızın aşımızı olmamız gerekmekte. Aynı aileden yatan nice hasta oldu. Bunlar içinde anneyi kaybettiğimiz, babayı taburcu ettiğimiz hastalar oldu. Benim düşüncesince en feci gestalt dinç hastaları kaybetmemiz oldu. 30 yaşlarında hastanın da entübe bulunduğunu gördüm. Bu durumun tek kimsenin kendine güvenmemesi icap ettiğini gözler önüne seriyor.”

Uğur Ulu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler