USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde ayrım yapıldı

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde meydana getirilen değişiklikle birinci basamak sağlık müesseselerinde ve Bakanlık laboratuvarlarında etkin personel de teşvik ek ödemesi kapsamına alındı.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde ayrım yapıldı
09-11-2022 16:09
Ankara

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikte, bel kemiği ek ödeme (sabit ve aya ödemelerin toplamıyla belirlenen oran) ve teşvik ek ödemesinden oluşan "ek ödemeler" dair toy tensikat yapıldı, birinci basamak sağlık müesseselerinde ve Bakanlık laboratuvarlarında etkin personel de teşvik ek ödemesi kapsamına alındı.

Buna göre, birinci basamak sağlık kuruluşları ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışanların teşvik ek ödemesinde, işin ve sağlık hizmetinin biçimine göre, bulaşan maraz sürveyansı, dokunmabana tarama hizmetleri, mekân sağlığı ve kötü kontrolü hizmetleri, verem takip edeni ve aracısız gözetimli tedavi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, hususi sağlık kuruluşları ile eczane ve ecza kaynağı denetimleri, esirgeyici sağlık hizmetleri eğitimi; 112 çabuk sağlık hizmetleri kapsamında çağırma cihazı cevaplama oranı, olaya ulaşım ve hastaneye tasdik süresi ile günce hikâye sayısı, laboratuvarlarda göstermelik sayısı ve göstermelik çeşitliliği, analiz, göstermelik ve çözümleme neticelendirme süresi ile personelin fariza yeri, görevi, kol ve unvanı kabil kriterlere bakılacak.

Bu kriterler doğrultusunda Bakanlıkça belirlenen ünite teşvik hedeflerinin cereyan etmek biçimine uyarınca 0 ile 1 ortada mütebeddil ünite teşvik katsayısı asal alınacak. Toplu anlaşma hükümlerinden meydana gelen artışlar da ünite teşvik katsayısına eklenecek.

Teşvik ek ödemesi, personelin kol unvanına göre, adalet etmiş olduğu aya ödemenin ünite teşvik katsayısı ve enerjik emek vermek devir katsayısı ile çarpımı kararı bulunacak. Bu tutar, müderris ve doçent unvanlı personel ile bütünleşmiş kaymakamlık mutluluk hastanesi başhekimi, maşer sağlığı merkezi başkanı, ahali sağlığı laboratuvarı sorumlusu ve taraf ense uzmanları düşüncesince yüzdelik 20'ye denli artırımlı uygulanabilecek.

Yapılan değişiklikle Ek Ödeme Yönetmeliğinin kapsamına, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ek 9'uncu maddesi hükümleri çerçevesinde baş başa tasarruf kapsamında ihtimam sözleşmesi imzalanan darülfünun mensubu de alındı.

Katsayılarla ilgilendiren tablolarda değişiklik

Düzenlemeyle eczacıların aya ödeme katsayısı 0,50'den 1,20'ye çıkarıldı.

Yönetmeliğin "Ek-2 mahdut Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayıları" (HAKUK) tablosuna toy alanlar eklendi. Tabloda, "Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji (Üremeye Yardımcı Tedavi ÜYTE) merkezleri ile ilgilendiren mevzuatı kapsamında ruhsat/faaliyet müsaade vesikası mevcut laboratuvarlarda fariza yapanlar" toprak aldı, gayret içi çatı ek ödeme ücretine asal katsayıları ise 2,3 kendisine belirlendi.

Profesörlerin (eğitim görevlisi, bilirkişi hekim / başasistan ekibine atananlar dahil) katsayısı ilgilendiren alan HAKUK'unun yüzdelik 140'ı, doçentler (eğitim görevlisi, hekim akademisyen / bilirkişi hekim / başasistan ekibine atananlar dahil) düşüncesince ilgilendiren alan HAKUK'unun yüzdelik 130'u, başka yetişek görevlileri düşüncesince yüzdelik 120'si olacak biçimde artırıldı.

Ayrıca tıbbi işlemler puanı namevcut tıbbi ve yönetimsel ünitelerde, sağlık tesislerine bütünleşmiş 112 çabuk sağlık istasyonlarında etkin tabip, diş tabibi, bilirkişi hekim ve bilirkişi diş doktoru ile branşı düşüncesince HAKUK belirlenmemiş bilirkişi tabipler ve tıpta eksperlik mevzuatına uyarınca bilirkişi olanların katsayısı 1,2 şeklinde belirlendi.

Katsayılar, derin bakım, geçici bakım merkezleri, toy doğan, yanık, evde sağlık hizmetleri, diyaliz ve mızrap iliği aktarım ünitelerinde etkin düz hekim tabipler ile branşı düşüncesince HAKUK belirlenmemiş bilirkişi tabipler düşüncesince 1,7, geçmiş ve çabuk iane kliniklerinde, çabuk servis / polikliniklerinde fariza özne düz hekim tabipler ile branşı düşüncesince HAKUK belirlenmemiş bilirkişi tabipler düşüncesince de katsayı 1,8 oldu.

Klinik yönetimsel ve yetişek sorumlularının HAKUK'ları yüzdelik 10 artırımlı uygulanacakken, bu artırım, yönetimsel ve yetişek sorumlusunun bire bir isim olması yerinde bir el yapılacak. Ayrıca branşı düşüncesince HAKUK belirlenmemiş bilirkişi tabiplerin, sağlık tesisinde eksperlik branşı ile ilgilendiren tıbbi ihtimam lokma tatlısı sahalarında çalışarak fariza yapmaları şeklinde ilgilendiren branşın HAKUK'u 3 olacak.

Yönetmelikte, artırımlı ödeme yapılacak ihtimam lokma tatlısı sahası tablosunda da "evde sağlık hizmetleri, girişimsel ışın bilimi birimleri" ile "nükleer tababet hizmetleri" toprak alırken, yataklı vagon vagon servislerin sorumlularına ek katsayı eklenmesi de düzenlendi.

"Sağlık Tesisi Puan Ortalamasından Yararlanacaklar Tablosu"nda değişikliklerin yapıldığı yönetmelikte, ek benek tablosunda da başdoktor çeşidinden çalışarak mutemetlik hesaplamaları gerçekleştirmek az daha görevlendirilen, tescilli döşek sayısı 249 ve altında bulunan sağlık tesisleri ile dudak ve diş sağlığı merkezlerindeki (ADSM) personelin oranları toprak aldı.

Ayrıca ilgilendiren ek ödeme devri net teşvik benek hesaplamasında ilmî emek vermek puanları toplamının 5 bini geçemeyeceği düzenlendi. Bu nicelik şimdi evvela 2 bin kendisine uygulanıyordu.

Yönetmelik, 1 Ekim 2022 tarihinden muteber edinmek az daha yürürlüğe girdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler