USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Bu mesleğin ciddiyetle ele aldığımız sorunları var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu mesleğin ve esenlik sisteminin, salgının ciddi zamanında ele katılması gibi olmayan, demin ise salgınla savaşım ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Bu mesleğin ciddiyetle ele aldığımız sorunları var
11-03-2022 17:26
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) kabilinden Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nde planlı 14 Mart Tıp Bayramı Programı'nda mütekellim Koca, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yarının hekimlerini yetiştiren bu zamanı kurumda kendileriyle buluşmaktan alım çalım duyduğunu söyledi.

Bakan Koca, istikbalin gözlerinden okunduğu gençlerin, doktor şekilde erişmek kıl payı bu yapı altında bulunduklarını, aldıkları tahsille memleketin ciharıyek yanına dağılacaklarını ve bu ermiş milletin rastgele ferdine esenlik hizmeti götüreceklerini anlattı.

Camia ve maşer şekilde zahmetli günlerden geçildiğini, 2 senedir toptan müşterek müstevli maraz tecrübesi yaşandığını anımsatan Koca, nerede yaşarsa yaşa salgının rastgele müşterek insanoğlunun iliklerine denli hissettiği müşterek zılgıt bulunduğunu tabir etti. Bu tehdidi en baş döndürücü hissedenlerin, ölümü hücre alarak uğraş sağlayan hekimler olduğuna dikkati çekici Koca, kaybettikleri esenlik mensuplarının hatırasının kalplerinde bulunduğunu ve onları nazikâne yad ettiğini belirtti.

"Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor adaylarına ise şu şekilde seslendi:

"Bize mevrut kişilerin dertli, derdinin dermanını bizde arayan insanoğlu bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçtiğiniz nadide meslek, size insanlığın ortaya koyduğu en faziletkâr değerlerin cibilliyet heykeli olma özelliği sunmaktadır. Bu gerçeklik iş vermeye, devrisi gündüz aşılacak zorluklara bugün katlanmaya değer. Yarını öngörebildiğine inanan, gündüzünü ve gecesini yarınlarınıza adayan müşterek ağabeyiniz şekilde şurası beyan etmek istiyorum: Tıp eğitimi tercihindeki en ıvır zıvır şek güçlü beni dikçe üzmektedir. Bilin ki kalburüstü yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez. Elmas tozlandığında ışıltısından kaybetmez. Ve gene bilin ki kalburüstü ve cevahir değer ve kabiliyetinde olanlar, bu değer ve yetenekte olmayanlarla değişilmez. Unutmayın ki devir hin büyüklerimizle de yaşadığımız gibi, değişmeyen bulunan gır müşterek sitem bulunan sözün üstündedir. Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin."

Sağlıkta sertlik ve malpraktis davalarının suistimali konusu

Koca, "Bu mesleğin ve esenlik sisteminin, salgının ağırbaşlı çağında ele katılması beklenir olmayan, demincek ise salgınla uğraş ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve faziletkâr sakatlık mensuplarının katılımıyla geçmiş müşterek bilgi şöleni gerçekleştirdiklerini aktaran Koca, bu sempozyumda kazı ve hukuklarının korunması dair ısrarlı ve değişmez müşterek alakanın bulunduğunu anlattı. "İtiraf edeyim ki camiamın mutsuzluğu ve dip kaygısı yaptığım konuşmayı teamüllerin dışına çıkardı." diyen Koca, şu şekilde bitmeme etti:

"Adalet Bakanımızın ve faziletkâr yargının sizleri anladığını bilin. Yine bilin ki kazı anladığında hükmün beyanı yaklaşıyor demektir. Adalet Bakanımıza göreve gelişinden itibaren gösterdiği istikrar için, sizler yerine ve siz değerli ziyaretçilerimizin nezdinde müşterek kere imdi teşekkürname ediyorum. Dün, okul hayatımızı baş döndürücü yakından ait malpraktis davalarının suistimali de gündemdeydi. Gelişmeleri özetleyen manzume Adalet Bakanımıza aittir: 'Hekimler de aynı hakimler kıl payı korunacak.' Bunun müşterek inkılap bulunduğunu söylüyorum ve bu iddiama dirlik çıkma kimesne olamayacağını arttırma ediyorum."

"Hekimliğe içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum"

Yarının hekimlerine de seslenen Koca, "Bir bap imdi var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine akıllıca ve adaletli olması. Bu konuda, aranızda, problemi bugünkü kıl payı canlı olamayacağını düşünüyorum. Ağabey ve ablalarınıza nazaran problemsiz müşterek okul hayatınıza başlayacaksınız." değerlendirmesini yaptı.

Sağlık Bakanı Koca, üç şeyi baş döndürücü önemsediğine dikkati çekerek "Hekimlik mesleğinin saygınlığının, hekimlerin elinden, erkincilik kaybıyla dokunca görmemesini baş döndürücü önemsiyorum. Hekimlik mesleğine içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum. İstiyorum ki benim insanıma icra vekili bu tertemiz gözler apayrı müşterek hedefe, apayrı müşterek yere çevrilmesin. Bunlar düşüncesince elimden geleni yapıyorum ve hazırlamaya bitmeme edeceğim." diyerek konuştu.

Koca, meslektaşlarının ve doktor adaylarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitenin bugüne kadarki iş harcamaları ve hedeflerine bağlı konuştu.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nin tarihçesini özetleyen videoteyp izletilen programda, tababet fakültesi öğrencileri de musahabe yaptı.

Etkinliğe, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile bazısı başhekimler de katıldı.

Programda, Rektör Erdöl kabilinden Sağlık Bakanı Koca'ya levha arz edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler