USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, 81 il keyif müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle ortak araya geldi

Sağlık Bakanı Koca, 81 il esenlik müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle ortak araya gelerek, "Beyaz bulunan aldığımız eğitim, hakkında terimiz, doktor önlüğümüzdür. Reform ise baştan düz yazı sürecidir." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, 81 il keyif müdürü ile
14-09-2022 20:03
Ankara

Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakan Koca, 81 il keyif müdürü ile Ankara'da serbest şümullü nezdinde derinti gerçekleştirdi. Toplantıda Beyaz Reform'un bilgileri masaya yatırıldı ve il keyif müdürlerinin istifham ve görüşleri alındı.

Toplantıda il keyif müdürlerinin, hepsi umumi müdürlüklerin sunumlarını seyredip süreçler üzerine kesin yanıtlar alacağını tabir fail Koca, "Bugün yaptığımız şey, merkezimizde şahsen bulunarak Bakanlığımız yöntem ve stratejilerini durumunda solunum etmektir." dedi.

2000'li yılların başlangıcında süregelen sağlıkta inkılap programı ile iri nezdinde atak yapıldığını ve vatandaşların keyif hizmetlerine ulaşmasının kolaylaştırıldığını tabir fail Koca, keyif mensuplarının emek vermek koşullarında ehemmiyetli iyileştirmeler etkili kızarmak kabilinden nezdinde paradigma projenin yaşama geçirildiğini anlattı.

Bu yenilikler ile emek vermek koşullarını ve maruz hizmetin standardını artırmayı başardıklarına ayraç fail Koca, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Dünya değişti. Çalışma şartları değişti. Hizmet algısı değişti. Her obje değişirken sistemimizin stator kalması benzer değildi. Yeni sisteme ve dönemin şartlarına makul şekilde daima baş başa güncellenmek zorundaydık. Sağlık çalışanlarına erinç muteber hız vakaları artmıştı. Haksız malpraktis davaları ile hekimlerimiz, finansal yükü aşırı iri davalara maruz kalmaya başlamış, bu bap adeta bazısı kesimler düşüncesince nezdinde kazanç kapısı biçimine gelmişti. Özlük haklarımız, esas gereksinimlerimizi karşılamakta külfet çektiğimiz nezdinde çözüm almıştı. Yıllardır muteber başarım sisteminde adaletsizlikler oturmuş ve az kişiyi çok, aşırı kişiyi az mutlu değer nezdinde çözüm almıştı. Özetle değiş ve güncelleme mübrem bir vaziyete gelmişti. İşte kılıç bu adımı atarak 'Beyaz Reform'u başlattık. Bu adi nezdinde kavram yahut motto değildir. Beyaz bulunan aldığımız eğitim, alın terimiz, doktor önlüğümüzdür. Reform ise baştan düz yazı sürecidir."

Bakan Koca, Beyaz Reform'un üç üçayak bulunduğunu belirterek, bunlardan ilkinin hekimler ve keyif personelleri bulunduğunu vurguladı. Bu etap düşüncesince üç nazik kadem yaptıklarının altını çizen Koca, "Bunlar, sağlıkta hız yasasını çıkarmak, malpraktis yasasını boşaltmak ve kişi haklarını baştan düzenleyen acemi tekaütlük ve motivasyon sistemini yaşama geçirmektir. Bu adımda konkre sonuçlar aldık. Sizlerden ve doktor arkadaşlarımdan mevrut art bildirimler bu yönde." değerlendirmesinde bulundu.

"Sırada vatandaşın beklentisini istikbal etmek var"

Reformun ikinci sacayağının ise vatandaşa maruz hizmete erişimin kolay, etkili, emniyetli ve emniyetli olması olduğuna dikkati çekici Koca, "Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti keyif hizmetinin değme etabını iyileştirir demiştim. Şimdi sizler hesabına verdiğim bu sözün yaşama mürur zamanıdır. Vatandaşlarımızın keyif hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en endamsız müddette halletmek bundan sonradan bizlerin asli sorumluluğudur. Hastanelerimize başvurma fail tek vatandaşımızı art çevirmeden en dobra hizmeti en endamsız müddet ve en çalışan maliyetle verici nezdinde dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonradan en ehemmiyetli gündemimiz budur." ifadelerini kullandı.

Üçüncü sacayağının, evvel dü ayağın sürdürülebilir kılınması bulunduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Başlatılan bu acemi hareketi mihman ve sürdürülebilir kılmadıkça değerli olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini istikbal etmek var. Sizlerden istirhamım, bu mevzuya maksimum duyarlık göstermenizdir. Bu dü mevzuyu daima güncellemek ve devim bilimi avlamak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına reva nezdinde reformu etkili kızarmak fakat siz değerli üyelerimizin desteğiyle benzer olacak."

Beyaz Reform'un baş başa başarılabilecek nezdinde akım bulunduğunu tabir fail Koca, il müdürlerinden sürece deli dolu yardım istedi.

Bakan Koca şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her etapta hepsi müspet ve aksi art bildirimleri eskiden bizlere iletmeniz akıbet aşama önemli. Doğrudan bana, icra vekili yardımcılarıma ve umumi müdürlerime değme devir ulaşabilirsiniz. Sizler keyif ordumuzun illerimizdeki komutanlarısınız. Omuzunuzdaki iyon bilincinde olun. Vatandaşımızın bizlerden beklediğini siz değerli üyelerimizin komutanız yapılmaksızın sağlamamız benzer değil. Gün silkinip işe canla başla koyulma günüdür. Enerjiniz, azim ve kararlılığınız erdemli edinmek zorunda. Benim sizlere bulunan güvenim tamdır. Sizler benim illerdeki beniz akımsınız. Buna makul akım edeceğinize inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler