USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Saç bakımında kış aylarına özel tüyolar

Kış aylarında zayıflık zımnında saç kaybı yaşanmaması ve saçın canlılığının korunması düşüncesince önerilerde mevcut Leyla Cesaret yalan oluşumuna etken olabilecek sabun ve benzer ürünlerden ırak durulması icap ettiğini söyledi.

Saç bakımında kış aylarına özel tüyolar
31-01-2023 11:07
Saçlar cildimiz kadar kış mevsimi ile baş başa kurumaya başlar. Bu mevsimde cildimizi bulunduğu kadar saçlarımızı da korumalıyız. Konuyla dayalı kendisine saçlar düşüncesince akıllıcasına bakım önerilerinde mevcut İstanbul Aydın Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğretim Görevlisi Leyla Cesaret rüçhan kendisine geçer not ürünlere nazarıitibar çekti. “Yıkadığınızda cildi kurutarak bakteri ve yalan oluşumuna faktör olacak sabun ve benzer ürünlerden ırak durulmalıdır” diyen Leyla Cesaret saç sağlığı düşüncesince saçların akla yatkın ortak şampuanla derneşik kendisine yıkanmasının ve parlak tutulmasının ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

“Sık yumak saf nemi kaybettirir”

Saçların yıkama sıklığının da ehemmiyetli bulunduğunu tabir fail Cesaret, “Saçların yoğun yıkanması saf nemini kaybetmesi ve kurumasına faktör olabilir. Bu sebepten kışın 3 günde 1 yıkamanız akla yatkın olacaktır. Kendi saf yağı, saçların metin uzamasını sağlar. Saçlarınızda yağlanma sorunu yok ise yoğun pıtrak yıkanmamasında kâr vardır” halinde konuştu.

“Saç tipine akla yatkın şampuan olmalı”

Saçların boyalı, boyasız, kuru, semiz yahut aşınmış olup olmadığına gereğince şampuanların yeğleme edilmesi icap ettiğini tamlayan Cesaret, “Yağlı saçlara sahipseniz nemlendirici bulunan şampuanlardan ırak durmalısınız. Şampuan kullanımında nazarıitibar edilmesi gerekenler; şampuanın aracısız saçlara değil ehliyetli oranda hapaz içerisine alınıp az buçuk sulandırılarak saçın bayır sahasına değil arka alanından başlayarak köpürtülmeli ferah su ile şampuan kalıntısı bırakmadan durulanmalıdır. Saçlar derinliğine ise behemehâl saç kremi kullanılmalıdır. Kullanılan saç kremleri saçların güzel olmasını sağlar. Saç kremini saç diplerine en yaklaşan noktadan uçlara akıllıcasına denk halde uygularsak tepelerin kabarık, uçların silik olmasının önüne geçebiliriz” dedi.

Su ılık olmalı

Saçlarımızı yıkadığınız suyun sıcaklığının ehemmiyetli ortak ayrıntı bulunduğunu kail Cesaret, yunak su ile yıkadığınız devir saçların yapısını bozduğunuz kadar saç derinizi de tırmalanma edeceğini belirtti. “Soğuk suyla saçlarınızı yıkadığınız devir kirden ve yağdan arındıramadığınız düşüncesince beğenilmeyen saçlara cemaat olursunuz” diyen Cesaret, ılık su ile derneşik ortak halde yumak saçları yıkamanın en ideali bulunduğunu belirtti.

Yüksek ısıda çalıştırılan saç kurutma makinelerinin, çok yunak aygıt yahut düzleştiriciler kadar uygulamaların saça dokunca vereceğini tamlayan Cesaret, “Orta ısıda kurutma ve düzleştirme metin ortak saç düşüncesince önerilir. Saçların mobilyasız iken taranması da kırılmalarına faktör olacaktır ille taranacaksa serbest dişli ayak tarağı yahut fırça yeğleme edilmelidir. Saçların köklü çekilmesine menşe bulunan toka ve benzer icraat saçı güçlü sarıyor saçların kopmasına faktör olabilir giderek da saçı ölmüş bir duruma getirerek saf yöntemini kaybetmesine faktör olur. Saçlar hele bağlanacaksa az çok iradesiz bağlanmalı mümkünse kaba sıfır güpür yüzeyli tokalar yeğleme edilmeli. Kışın ağırbaşlı iklim şartlarından ve mekân tesirleri saçlarımızın sağlığını kaybetmesine ve hâlâ aşkın bakımı gerekseme duymasına faktör olmaktadır Soğuk havanın tesiri ile incelen, kuruyan saçlar bedava kırıyor” dedi.

Takılan kapela ve bereler de akla yatkın seçilmeli

“Kışın itici iklim şartlarından ekolojik ortam başımızı, saçlarımızı dayanaklık etmek olmak düşüncesince bere, kapela leffetmek ince çarpıcı ortak yöntemdir” diye laflarına bitmeme fail Cesaret, “Kafa yapısına akla yatkın sıfır namüsait bereler, deride dolaşımı yavaşlatacağı kadar saçların oksijenlenmesini azaltıyor ve dökülmesine menşe oluyor. Şapka yada yara bere takıp çıkarılırken çekilmelerden kaynaklı koparak da dökülmesine faktör olabiliyor. Şapka ve berelerimizi seçerken bireşimli sıfır kelle yapısına akla yatkın seçtiğimizde itici ve işveli havalardan saçlarımızı akıllıcasına yöntemle korumuş oluruz. Sık yoğun saç dökülmesi sorunu yaşanıyor ise insan tagaddi türüne de nazarıitibar etmeli; Koyu yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini içeren meyveler, tavuk gülük kadar protein kaynakları tüketilmeli ve ferah su içilmelidir. Haftada ortak yahut dü defa Hindistan cevizi sütü yahut aloe vera ile saf maskeler yapılıp minimum gayrisıhhi sayaç bekletilmesi yarayışlı olacaktır. Kepeklenme probleminde ise sirkeden faydalanılabilir. Bunların yanı esna saçınızı bakmak düşüncesince cildiye uzmanınızın önerilmiş bulunduğu biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren dayanaklık etmek ilaçları kullanın” dedi.

Çok hâlâ aceleci analizör için, araştırılıp piyasadaki ürünlerden saç yapınıza akla yatkın tonik ve serumlarında yarayışlı olacağını tamlayan Cesaret, bu cins mamüllerin saçların kuvvetlenesini, gürleşmesini sağlayacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler