USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat

Ramazan ayında oruç zımnında mütebeddil tagaddi alışkanlığı kararı metabolizmanın yavaşladığına dikkat çekici Prof. Dr. Canan Hecer bu nedenle afiyet acısından alışılagelen tagaddi alışkanlığına intikal periyodunun istikrarlı olması icap ettiğini vurguladı. Hecer başk

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat
29-04-2022 10:08

Ramazan ayı bitimi ile baş başa her insanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı düşüncesince şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Bir ay süresince oruç tutanlar düşüncesince iftar zamanı vakti ve sahur iktisap etmek az daha dü defa alegori mutat tagaddi alışkanlığı sonrası alışılagelen sisteme geçişte dikkat edilmesi gerekilenler dair İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Hecer, “Metabolizmamız bu süreçte yavaşladı. Bu sebepten dolayı gene emektar sisteme geçişte istikrarlı beslenmeye hâlâ baş döndürücü dikkat etmeliyiz" dedi.

Bayram düşüncesince ise afiyet açısından hoş uyarısında mevcut Prof. Dr. Canan Hecer en güzel seçeneğin kâr bulunduğunu ancak müşterek defa hoş tüketilecekse de ya sağmal yada ev inşası hoş seçeneğinin yeğleme edilmesi icap ettiğini söyledi.

Orucun esasta afiyet açısından nice faydası olduğuna ayrıca bu süreçte kilogram güçlü verilebilindiğinden bahseden Prof. Dr. Hecer, "Ramazan ayı bayılmak az daha ve esasta oruçla baş başa vücudumuz bundan sonra hâlâ metin bir duruma gelmeye başladı. Çünkü Kan şekeriniz devir kurnaz düşse de bazılarımız ihtimal de kilogram güçlü verdi ve bu da nice illet düşüncesince esasta güzel müşterek şey. Bunu bozmamak lazım" dedi.

"Yavaşlayan metabolizmayı istikrarlı arttırmalıyız"

Oruç nedeniyle defa sayısının azalması nedeniyle metabolizmanın yavaşladığına ve günce tagaddi alışkanlığına intikal periyodunun istikrarlı olması icap ettiğinin altını çizen Canan Hecer, "Ramazan ile baş başa metabolizmamız yavaşladı. Çünkü müşterek ay süresince dü defa ayrıca kimilerimiz müşterek defa beslendi. Vücudun bu aşamada metabolizması enine boyuna yavaşlar. İşte bunu istikrarlı müşterek halde yükseltmek gerekiyor. Birden yüklenmeden, metabolizmayı kamçılamak düşüncesince göveri ve kâr tüketimini arttırmalıyız. Günde minimum 2 buçuk litre su tüketiminin yanı esna Şayet olmazsa olanaksız sporu da yaşamımıza müdahale etmeliyiz. Mutlaka yürüyüşler yapılması ayrıca evde kol, göt ve ana rahmi egzersizi ile desteklenmeli."

Metabolizmayı yükseltmek düşüncesince evde kolaylıkla uygulayabileceğimiz yöntemlerle ilgilendiren de bilim sağlayan Hecer, "Kendi hazırlamış olduğumuz limonlu yada tarçınlı sular tüketilebilir. Probiyotikli besinleri da kesinlikle öneriyorum. Bu mahsulat bumbar metabolizmamızı hızlandırır aynı zamanda oradaki floramızın da hesabına gelmesini sağlayacaktır. Hem de yaşanmış olan inkıbaz problemi da mahlul olacaktır. Bu halde yaz önceleri kilogram vermemiz de sağlanacaktır" biçiminde konuştu.

Fazla besili yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden ırak durulmalı

Hecer, Bu intikal sürecinde yapılmaması gerekenler ile ilgilendiren de, Kızartmalardan, ciddi besili yiyeceklerden çekinmek gerekiyor. Gazlı içecekler, başta hoş yanına kolalama kadar içecekler hesabına sade çay kahvehane yada ev inşası limonata olabilir" niteleyerek konuştu.

Bayram önceleri hoş uyarısı: İlla hoş olacaksa ya sağmal yada ev inşası olsun

Bayram öncesinde anadan görme bir duruma mevrut hoş tüketimi dair da uyarılarda mevcut Hecer, esasta afiyet açısından şerbetli tatlılardan değme devir ırak durulması gerektiği hatırlatarak, "Türk halkı konuk ağırlamayı, kemirmek yedirmeyi ve yemeyi baş döndürücü seviyor. Hatta bundan dolayı tok olsak bile kusur olmasın niteleyerek yediğimiz vakitler oluyor. İşte bundan dolayı baş döndürücü dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle ciddi ve şerbetli tatlıları az buçuk az tüketmeliyiz. Mümkünse hoş yemekten kaçınmalı ama müşterek defa şenlik niteleyerek yenilecekse porsiyonlarımızı minimuma indirelim ve müşterek zerre alegori sınırlandıralım."

"Şerbetli hesabına sağmal hoş yeğleme edersek ayrıca hâlâ güzel olacaktır. Sütlü tatlılar değme devir düşüncesince hâlâ hafiftir. Meyve de esasta hoş hesabına tüketilebilir en sağlıklısı yayıncı ki de kâr olacaktır" dedi.

"Ev inşası baklava hâlâ az zararlı"

Evde meydana getirilen tatlıların hâlâ az dokuncalı bulunduğunu da anlatım fail Hecer, "Bayramın Şayet olmazsa olmazı baklavalar hâlâ şimdiden yapılmıştır. Ev inşası olursa hâlâ az zararlıdır. Çünkü amade baklavalarda çoğu kez glikoz şurubu kullanılıyor. En azından ev baklavası hâlâ metin baklavadır. Yanına da genel anlamda tüketilen zeytinli besili varak sarmadan müşterek müteaddit ilgeç ve müşterek zerre da baklava ile baş başa şenlik ikramımızı sonlandırabiliriz. Fakat değme misafirliğe gittiğimizde şayet az da olsa yersek gine abartmış oluruz o sebepten dolayı bunu da sınırlandırmalıyız" biçiminde konuştu.

Hazır baklavada besin hilesine dikkat

Son alegori da kalan besin tutarları nedeniyle besin hilelerinin arttığını bundan dolayı de gine şenlik önceleri tahsil edilen başta ehven baklavalara dikkat çekici Hecer, "Ucuz etin yahnisi tatsız kabil tabirinden yola çıkarak, besin fiyatlarının artmasıyla maatteessüf besin hilesinin de artmasına münasebet oluyor. Cevizsiz, fıstıksız, fındıksız baklavalar çıkmaya başladı. Sadece katlama ve leziz mahsulat bulunduğu düşüncesince hâlâ baş döndürücü karbonhidrat almış oluyoruz aslında. Mutlaka hoş yiyeceksek az buçuk bütçemizi zorlayalım, bilmediğimiz emniyetli olmadığımız yerlerden tatlılarımızı almayalım. Hatta afiyet düşüncesince icabında tek yeğleme etmeyelim" niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler