USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Yiyit: 'Pandemiden sonra kan bulmakta zorlanıyoruz'

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, 'Karabük Tanıtım Günleri'nde kurulan stantta örgen ve kan bağışı çağrısı yaparak, pandemiden sonra kan bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Prof. Dr. Yiyit: 'Pandemiden sonra kan bulmakta zorlanıyoruz'
10-09-2022 10:02
Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Maltepe'de planlı 'Karabük Tanıtım Günleri'nde kurulan stantta uzuv ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine DOĞRU uzuv nakli muntazır insanoğlu bulunduğunu tamlayan Yiyit, "Genelde uzuv bağışı bekleyenler önemsiz yaşta bebek hastalarımız. Önlerinde derinlemesine seneler var, sevdikleri ile geçirecekleri derinlemesine seneler var. Birçok insanoğlu da ölüm ediyor ve organlarının arazi bulunmasına tığ izleyici kalıyoruz. İstiyoruz ki organlar arazi olmasın, borda bordaya apayrı insana dirilik olsun” dedi.

“Genelde uzuv bağışı bekleyenler önemsiz yaşta bebek hastalarımız”

Prof. Dr. Yiyit, Karabüklü şekilde Maltepe aktiflik dalında hemşerilerini bekâr bırakmayarak Çam Sakura Hastanesi ve Kızılay ile baş başa sergilik açarak kan ve uzuv bağışı ile obeziteye ilgi çektiklerini kaydederek, "Hafta sonları İstanbul'un değme dü yakasında Yenikapı ve Maltepe aktiflik dalında illerimizin tanıtımları yapılıyor. Bu haftada Karabük günleri Maltepe mülevven ve dobra başladı. İstanbul'da canlı mevlit noktayı Karabük yazanlar ile Karabük'te hala yaşayanlar burada buluştular. Şehrimizin rengini, kokusunu, güzelliğini solunum kılmak düşüncesince dobra borda bordaya okazyon oldu. Her hafta sonu bu aktiflik sahalarında 1 milyon 'un üstünde insanoğlunun buluşmasına vesile oluyor. İllerin kazanımları kültürleri, tarihleri ve güzellikleri paylaşılıyor ve bizde bunun ilişkin borda bordaya görk eklemek istedik. Ben Karabüklü olduğum düşüncesince hemşerilerimiz bizleri de çağırma ederek burada sergilik açtık. Ülkemizde şuan 27 bin insanoğlu uzuv bağışı bekliyor.

Organ bağışının üstünde bu denli durmamızın nedeni ise, genel anlamda uzuv bağışı bekleyenler önemsiz yaşta bebek hastalarımız. Önlerinde derinlemesine seneler var, sevdikleri ile geçirecekleri derinlemesine seneler var. Birçok şahısda ölüm ediyor ve organlarının arazi bulunmasına tığ izleyici kalıyoruz. İstiyoruz ki, organlar arazi olmasın, borda bordaya apayrı insana dirilik olsun. Biliyorsunuz insanoğlu sevdiklerine böbreklerini bağışlıyorlar, organlarını veriyorlar fakat ölüm edince arazi bulunan organları maatteessüf insanoğlundan sakınıyoruz. Bunun olmaması gerektiği ve 27 bin insana yararımız olsun arzusundayız. Türkiye tıpta, sağlıkta o denli ilerledi ki, aktarım dair canlıdan canlıya dünyada kendimizden lakırtı ettiriyoruz fakat kadavradan doğrusu cansız kişiden uzuv kabul etme dair az buçuk sıkıntımız var. Vatandaşlarımız bu mevzuda bizlere dayanaklık kılmak olurlarsa, yurt şekilde dünyada da bu mevzuda da lakırtı sahibi borda bordaya yere geleceği” dedi.

“Pandemiden sonra kan bulmakta zorlanıyoruz”

Ülke şekilde pandemide aşırı sarsıldıklarını ve değme şeyin değiştiğini özetleyen Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Tanımı, çeşidi şeması değişti. Vatandaşlarımızın aşırı dobra meydana getirdiği borda bordaya bilinçlilik vardı, o da derneşik kan hasretmek gibi. Bu ülkede kan sorunu sağlam yaşamadığımız seneler oldu. Pandemiden sonra şu an kan bulmakta zorlanıyoruz, stoklar yönünde sıkıntıdayız. Vatandaşımızın pandemiden evvel bulunduğu kabil derneşik kan vermesini istiyoruz. Çünkü kan acele borda bordaya gerekseme değil, daim borda bordaya ihtiyaç. Her devir onlarca, yüzlerce binlerce cerrahi müdahale oluyor. Biz Çam Sakura Hastanesi şekilde günde 700 ameliyatın bulunduğu borda bordaya hastaneyiz ve bizim düşüncesince ve kanın ne denli değerli bulunduğunu dikçe hissediyoruz. O sebepten de yurttaşlarımızın bu bölgede isteyenin uzuv bağışı ve isteyenin de kan bağışı yapmasını istirham ediyoruz" niteleyerek konuştu.

Türkiye'de obazitenin de değme sabık devir arttığını kaydeden Prof. Dr. Yiyit, diyetisyenlerin de aktiflik dalında oran ve cisim yığın fihrist ölücümü yaptıklarının altını çizerek, "Avrupa'nın en obez ülkesiyiz ve oraya akla yatkın gidiyoruz. Obezite bizim geleceğimizin rahatsızlığı ve bunu engellememiz gerekiyor. Obezite dair da aktiflik dalında da farkındalık peydahlamak düşüncesince sergilik dalında çalışıyoruz. Karabük yerine dobra ne var ise aktarıyoruz fakat onun indinde kan bağışı mevzusundaki hassasiyetimizi yeniden anımsatmak düşüncesince buradayız. Organ bağışı muntazır binlerin bulunduğunu bildirmek ve motivasyon kılmak düşüncesince buradayız" ifadelerine arsa verdi.

Prof. Dr. Yiyit, aktiflik alanındaki standı görüşme fail Karabük Valisi Fuat Gürel, milletvekilleri ve beraberindeki heyete bilgiler vererek, kan ve uzuv bağışı dair vatandaşların motivasyon edilmesi düşüncesince dayanaklık kılmak istedi.

Yasin Erdem

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler