USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Tufan Tükek: 'Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak'

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgında son hale bağlı açıklamalarda bulundu. Tükek, “Tahminen maça noktasına şimdi ulaşmadık. Hızı fevk limite ulaştıktan sonradan ortak ufki çizik çekiyor bu da anca olacak. Muhtemelen Şubat sonundan itiba

Prof. Dr. Tufan Tükek: 'Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak'
21-01-2022 10:28
Omicron varyantı evren genelindeki yayılımıyla hadise sayılarında rekora münasebet olurken uzmanlar herhangi ortak fırsatta maske, aralık ve aşılama önlemlerinin önemini dile getiriyor. İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de salgında son vaziyete bağlı açıklamalarda bulundu.

“Kuyruklar salgını yıldırma bedel bir vaziyete geldi, aceleci imtihan kitleri evde yapılabiliyor"

Koronavirüs Bilim Kurulu PCR testlerine bağlı kararlarını değerlendiren ve çaba imtihan kiti uygulamasının da hayır olabileceğine bağlı değerlendirmelerde mevcut İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Vaka sayısı çoğaldıkça başta enflüanza salgını arttıkça şahısların teneffüs yolu semptomları çoğaldıkça ortak imtihan etme gereksinimi sâdır oluyor. Sürekli adına PCR testleri yapılıyordu fakat gelinen noktada bunun da aşırı sürdürülemez bulunduğu ortaya çıktı. Neden zira çın kuyruklar oluşmaya başladı. Kuyruklar esasen salgını yıldırma bedel bir vaziyete geldi, hakkıyla insanoğlu saatlerce pestil hastalıklı kuyrukta bekliyor ve onun kararı adına bulaşıcılığı henüz ortak tomar ilave ihtimali var. Hastaneye geliyor bu insanoğlu bir aşırı ihtimal dolgun taşımayı kullanıyor o manada da bunu arama geçirmek aşırı emeksiz olmuyor.

O sebepten dolayı tahsil edilen değişmeyen esasen doğru, ego henüz ayrımlı ortak formül önermiştim. İngiltere bunu yaptı, aceleci antijen testini başta evde aşırı rahat yapılabilen testleri devreye aldı ve bu testlerin oranı yüzdelik 90'ın üzerinde. Evde insan yalnız başına bunu yapabiliyor. Yaptıktan sonraları da kendini yönetebiliyor, naşir onun da muhtemelen maliyeti var. Aslında en iri yükü şahısların fazlalık çıktıktan sonraları aksi oldum mu acep sanarak sonsuz adına PCR etme tutkusu duymasıydı. Çünkü işe başlayacak bulaştırıcı mıyım, ailemi korur muyum şeklinde 2-3 kez imtihan yaptıran insanoğlu oluyordu. Belki bunu önleyecek bunu caba önlese esasen muhtemelen ortak ağırlık azalacak" ifadelerini kullandı.

"Şu anda aşıya ortak hoşlanma oluştu"

Semptom göstermeyen insanların imtihan yaptırmamasına müteveccih kararın etkilerini ve yükselen hadise sayısı sonrası aşıya ilgilinin artmasına bağlı açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Tufan Tükek, "Semptomsuz insanların imtihan yaptırmasını engel olmak yoluyla en azından bu kuyrukların da ortak bölümü ötelenmiş olacak. Tabi bunun salgına aksi tesiri olabilmekte mu; esasen ortak hacim kabil ama şu anki aksi etkiden henüz ortak tomar imkânsız sanarak düşünüyorum. Omicron ‘dan artma insanlarımızın aşılı insanların rahatsızlığı rahat geçirmesinden aşırı etkilendiklerini görüyorum. İlk yönelttiğimiz istifham 'Aşın dört dörtlük mıydı tamsa korkma' denir hakkıyla o ortak güvenlik oluşturuyor. Aşılı eşhas nitekim aşırı rahat geçiyorlar, şu anda en azından yaşamda kalmayı ve çın maraz geçirmeyi önlüyor. Bu da iri ortak olay, hakkıyla aşıya teveccühü arttırdı. Bundan ahir zamanlarda de doğrusu Turkovac'ın da devreye girmesi ve aşılama çeşitliliğinin artmasıyla doğrusu vatanımızda tek devirde aşıya erişimde başağrısı olmadı. O mevzuda ak yazılı ülkelerden biriyiz. İstediğimiz aşıyı seçebiliyoruz, olabiliyoruz. Kuyruklarda emniyetsiz şu anda aşıya ortak hoşlanma oluştu" dedi.

"Toplum bağışıklığına akilane gidiyoruz"

Yerli aşılama Turkovac'a bağlı mütekellim Prof. Dr. Tufan Tükek, "Turkovac'ın aktiflik yönünde Sinovac'tan henüz dobra bulunduğunu biliyorduk. Daha etkin, henüz esirgeyici ayrıca 2 katına andıran ortak koruyuculukla ortaya print ve şu anne denli bildik çın ortak taraf tesiri görülmedi. Dikkat ederseniz ağırlıklı adına İstanbul, İzmir, Ankara merkezli ortak müstevli yaşıyoruz şu anda bu yayılacak yani. Bu merkezlerde maraz bitmeme etmiş bulunduğu şekilde ortak de Anadolu'da yayılacak sayılara yükselecek.

Üst sınırı kestirim geçirmek aşırı emeksiz değil. Avrupa'yı Amerika'yı görüyoruz milyon sınırına dayandılar. Türkiye'de de Avrupa'daki kabilinden 200 bin, 300 binli rakamlar olabilir. Ama şurası görüyoruz ortak taraftan da maşer bağışıklığına akilane gidiyoruz. O manada Omicron'dan henüz aceleci bulaşıcı ortak değişke gelmezse ki, o emeksiz gözükmüyor. Bu virüs bizim için talih olabilir. İmmünizayonu bu denli zorlamayan ortak virüsle enfeksiyon şu an yayılıyor. Hastaneye yansımaları çirkin olsaydı o devir iri başağrısı olabilirdi. Domuz gribi ve ya başka influenza dediğimiz maraz muhtemelen seviyede bildiğimiz güneş tacı virüse eğik ona benzeşim semptomları bulunan ayrıca ara sıra ondan henüz çın semptomları ihtimalî ortak safiha oluşturuyor. Esas kaybımız henüz yaşlılarda oluyor. Kronik rahatsızlığı olan, 50-60 yaşın üstündeki varlık riziko oluşturuyor.

Onun aşılaması mevcut esasen bu yıl başlangıcında aşılama realizasyon edildi ve nice insan aşısını yaptırdı. Aslında orada da influenza aşısını yaptıran eşhas rahatsızlığı henüz rahat geçiriyorlar. Sağlık personelleri ve 65 gözyaşı üstü doğrusu influenza aşısı yaptırması müstelzim aşılar adına gruplandırılıyor. Şu anda anne dava influenzanın koronaya benzemesi bu imtihan sayısını aşırı arttırdı. Korona virüs bulunmadığı zamanlarda aşırı ortak tomar üstünde durulmazdı. Şu anda naşir güneş tacı virüs korkusu dolayısıyla esasen bunlar önemseniyor ve ürkü şeklinde hastanelere müracaatlar oluyor" sanarak konuştu.

"Tahminen maça noktasına ulaşmadık henüz"

Vaka sayılarında gelinen son vaziyete bağlı ise Prof. Dr. Tükek şu şekilde konuştu: "Tahminen maça noktasına ulaşmadık henüz. Zaten önceki İstanbul ortak hacim yavaşlamaya başlayacak salgının hızı yukarı limite ulaştıktan sonraları ortak ufki çizik çekiyor herhangi ortak salgın, bu da anca olacak. Muhtemelen ego bunu 2 ay adına görüyorum. Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak. Avrupa'da az buçuk henüz er olacak onu doğrusu göreceğiz, onu gördüğümüz devir kılıç de umutlanabiliriz. Muhtemelen bizlerden ortak ay önceki salgını yaşamaya başladıkları için gene ortak ay önceki salgından çıkacaklar. Biz de onlardan ortak ay sonraları kestirim ediyorum, az buçuk henüz yavaşlama olacak. Belki martı da geçebilir çıkış, insanoğlu birincide ferah geçirdiği devir ikincide ferah geçireceği anlamına gelmiyor, çın geçirebilir o sebepten dolayı en güzeli korunmak. Gerçekten şahısların bir aşırı sevdiğini kaybetti, bunun önüne devrolmak bizim elimizde belkili aşama kurallara uyalım”.

Hasibe Karadağ - Alper Suat Tutaşı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler