USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Şener: 'Bu kış dönemi rahat geçer diye düşünüyorum'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs çağında yaz aylarındaki normalleşme sonrası hikâye sayılarında ağırbaşlı manada düşüşler yaşandığına ilgi çekere

Prof. Dr. Şener: 'Bu kış dönemi rahat geçer diye düşünüyorum'
11-09-2022 11:00

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs devrinde yaz aylarındaki normalleşme sonrası hikâye sayılarında ağır manada düşüşler yaşandığına nazarıitibar çekerek, “Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık kocaoğlan teneffüs yolu virüslerinin baştan enerjik bir duruma geçmiş olduğu dönem. Dolayısıyla koronavirüs dışındaki öbür teneffüs yolu virüsleri enerjik bir duruma geçecek. Buna zevcelik fail nezdinde Covid-19 ya da dünkü nezdinde modifikasyon bulunmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum” dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, normalleşmenin yaşandığı yaz dönemi sonrası koronavirüsle ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Alper Şener, yaz aylarındaki normalleşme dönemi sonrası hikâye sayılarında ağır manada düşüşler yaşandığına nazarıitibar çekti. Kış devrinde Kasım ve Aralık aylarında koronavirüs dışındaki öbür teneffüs yolu virüslerinin enerjik bir duruma geleceğini de ayraç fail Şener, bu zamanda Covid-19 veya dünkü nezdinde modifikasyon bulunmadığı sürece bu kış periyodunun rahat geçebileceğini belirtti. Şener, okulların açılmasıyla beraberce koronavirüs olaylarında kıpırdanmalar yaşanmasına karşın faziletkâr ölçüde olamayacağını da kestirim ettiğini söyledi. Vatandaşların anımsatma türap aşılarını yaptırması icap ettiğinin altını da çizen Şener, anımsatma dozu aşılarını esasta nezdinde nevi redif zerre değişim yapmak kadar düşünülmesi icap ettiğini anlatım etti.

Hem büyükşehirlerde bununla ortak itidalli ölçekli illerde önemsiz şeyler dünya hikâye sayılarında ağır manada düşüşler yaşandığını anlatım fail Prof. Dr. Alper Şener, “Hem yatan hasta, hem ayaktan müracaat hastalarında düşüşler var. Bu icap istemez hem afiyet çalışanların düzentileme temposunda rahatlamaya faktör oluyor. Hem de vatandaşlarımızda umumi nezdinde rahatlamaya faktör oluyor. Aslında bu rahatlamaya ihtiyacımız var. Çünkü dü senedir baş döndürücü koyu bitmeme fail nezdinde hem şifahane temposu, hem koyu hizmet temposu, bununla ortak çor temposu ile huzur karşıya kaldık. Dolayısıyla bu yaz periyodunu iyice rahat geçirdik diyebiliriz. Özellikle sonuç dü aydır ki bulunan periyodu. Avrupa Birliği devletleri ve dünyanın geneli BA4-BA5 varyantı ile hâlâ derinliğine müddet boğuşurken, bizdeki BA4-BA5 piki hâlâ çelimsiz sürdü. Bu bizim düşüncesince nezdinde avantaj, bu pozitif yanları elbette değerlendireceğiz. Çok güzel bilmiyoruz veya gözlemleyemiyoruz diyebiliriz. Bir öngörümüz yok, en azından benim zatî nezdinde öngörüm yok. Ama şurası ferah ferah söyleyebiliriz. Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık kocaoğlan teneffüs yolu virüslerinin baştan enerjik bir duruma geçmiş olduğu dönem, ötürü koronavirüs dışındaki öbür teneffüs yolu virüsleri enerjik bir duruma geçecek o kesin, nedeniyle buna zevcelik fail nezdinde COVID-19 ya da dünkü nezdinde modifikasyon bulunmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum. Ama bu nezdinde temenni, öngörü değil zira sayılara baktığınız devir onu doğrulanmış edecek, doğrulayacak nezdinde elimizde netleşmiş nezdinde rakam, data daha hâlâ yok. Önümüzdeki Kasım ayından ahir periyotta baş döndürücü yaklaşan strateji edeceğiz. Koronavirüs olaylarında okulların açılmasıyla beraberce hele nezdinde kıpırdanma olacaktır. Ama ego bunun baş döndürücü düzgün olmayan faziletkâr ölçüde çıkacağını kestirim etmiyorum. Çünkü kılıç dünyanın geneliyle beraberce BA4-BA5 varyantını esasta attık. Yeni gelebilecek varyantlar gine omicron madun grupları, 2.75, BA2.75 kadar madun ekip varyantlar var. Eğer bu madun ekip varyantlar denovo yerine kendinden kişi virüs havuzumuzdan sokak ya da nezdinde biçimde haricen içeriğe girmezse Türkiye kış periyodunu rahat atlatır ümidindeyim” dedi.

‘Hatırlatma dozunu redif zerre kadar demek lazım"

Aşılama konusunu da yer veren Prof. Dr. Alper Şener, “Belirli gözyaşı grubu düşüncesince gelişigüzel halükarda öneriyoruz çünkü, bu hastalıkla oluşan antikorlar rahatsızlığı atlatsanız dahi, anımsatma dozu olsanız bile 70 gözyaşı üzerinde kalımlı nezdinde antikor olmuyor. 50 gözyaşı üzerinde de antikorlar derinliğine dönem kalmıyor. Son dozunuzdan bu vakte lehtar hastalığınızda var ise ve 4 ile 6 aydan hâlâ derinliğine devir geçtiyse, behemehâl anımsatma dozumuzu olmamız lazım. Çünkü anımsatma dozunu esasta nezdinde nevi redif zerre değişim yapmak kadar demek lazım. Ömrü sonlanıyor o parçanın ve yenilenmesi gerekiyor. Bu parçayı revize etmek zarfında nezdinde devir dilimi sonucunda 6 kocaoğlan dolduysa bu hastalanmış grubuna gelişigüzel halükarda aşılamayı öneriyoruz. umut ederiz, Kasım ve Aralık aylarında baştan nezdinde tırmanışa geçmez. Hepimiz rahat nezdinde yaz geçirdik, inşallah rahat nezdinde kış geçiririz” ifadelerine toprak verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler